Tuesday, July 31, 2012

PERSOALAN HATI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

oleh kerana mood hari nie ada sedikit baikk .. maka layan aje lahhh kata2 indah dari akk buat semua .. harap2 hari nie kite semua ok dan mood tidaklah seteruk semalam .. ahhha cayuk2 ieda ...
( dlm atii lebih sakit sbb internet di rumah x der .. sbb konon akk x bayar tm .. adehhh rupe2nya bila cek ayah akk terbayar ke acc internet yg lain ! .. huwaaa )



Jangan tertarik kepada seseorang kerna parasnya, sebab keelokan paras dapat menyesatkan. Jangan pula tertarik kepada kekayaannya kerna kekayaan dapat musnah. Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum, kerna hanya senyum yang dapat membuat hari-hari yang gelap menjadi cerah.

Yang telah berlalu biarkan ia berlalu, yang mendatang hadapi dengan cemerlang
Ketika kamu melontarkan sesuatu dalam kemarahan, kata -katamu itu meninggalkan bekas seperti lubang di hati orang lain. Kamu dapat menusukkan pisau pada seseorang, lalu mencabut pisau itu. Tetapi, tidak peduli berapa kali kamu meminta maaf, luka itu akan tetap ada. Dan, luka kerana kata - kata adalah sama buruknya dengan luka berdarah.

Jangan pernah harapkan kembali yang telah tiada, namun jangan pernah lupakan kenangan yang pernah ada

nukilan : adriesa cinta


sowi lahh smlm malam akk x dpt nak BW .. masalah internet di rumah nie dah berlarutan selama 4 hari termasuk hari nie .. pagi nie insyaallah ayah akk akan pergi buat bayaran .. harap2 malam nie bolehlah BW kan .. seronok BW malam2 nie .. sejukk aje .. nak2 lepas balik terawihh segar semacam lak .. ;)


25 comments:

  1. dkna setuju dengan kata-kata kat atas nie tapi kita manusia tetap terleka kan akak=)

    ReplyDelete
  2. adehh... nk bw mlm2 mmg tak dpt. bw dgn azfar je dlm mimpi. hehehe...

    ReplyDelete
  3. Ayat kat atas tu memang terbaik la..:) saya kadang2 pun niat nak bw malam2, tapi niat tinggal niat jelah, letih dan ngantuk kot..

    ReplyDelete
  4. akak, saya pun baru dapat komen kat blog akak ni, internet prob. huwaaaa

    ReplyDelete
  5. Sambil menikmati keindahan kata-kata sebagai nasihat kakak terpegun melihat bunga cantik yg ieda tepek..

    ReplyDelete
  6. cantiknya bunga tu kak :)

    ReplyDelete
  7. sy bulan posa, pas tarawih msk tido dah..online pun time lunch hour or cuti2 time keje..kekeke
    btw..setuju dgn kata2 di atas..TQ ;)

    ReplyDelete
  8. ai klu kat rumah mmg tak de masa dah bw ... sebuk sgt ....mcm2 hal nk kena buat ....

    ReplyDelete
  9. Ayah akak terbayar ke akaun lain boleh tuntut balik tak??
    @ akaun keluarga akak jugak? ;)

    ReplyDelete
  10. Mesti boring kan kalau x tau nak buat apa kat umah, internet pulak takde..Adessssss!!~

    ReplyDelete
  11. Malam kang akak singgah umah kitorang erk..
    Aqil rindu untie ieda dia.. ;D

    ReplyDelete
  12. indahnya gambar bunga tu dan kata2 tu jugak..

    ReplyDelete
  13. Salam Kak ida, akak segar je balik dari terawih, huhuhu.. solute same lu kak, saya pas ngaji terus melepek, heheheheh~

    ReplyDelete
  14. jdi duit byar intrnet tu burn lh kak'? xpe lh, redha.. pnah gak alami mcm stuasi d atas..

    ReplyDelete
  15. mendalam kata2..touching jap..hehee.
    akaun mana pulak yg terbayar tu kak...kesilapan teknikal la ni...

    ReplyDelete
  16. kata2 yang pemuh dengan motivasi, I like motivasi

    ReplyDelete
  17. kdg2 bile kite kata2 camni kt blog..indirectly blh buat org lain ceria jugak..tq kak ;)

    ReplyDelete
  18. kata2 yg sangat indah kak!

    harap2 masalah internet tu boleh settle cepat2 ye kak...

    ReplyDelete
  19. Kata2 yg menarik dan berguna buat kita semua.
    Hrp masalah cepat selesai :)

    ReplyDelete
  20. suka bunga dan kata2 tu kak eheeeee

    ReplyDelete
  21. Jangan mudah tertarik kerana paras rupa cantik...kerana kecantikan belum tentu kita bahagia...nice kata2 kak...

    ReplyDelete
  22. kata-kata yg indah...dn penuh makna..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...