Monday, July 23, 2012

MENU BERBUKA HARI KEDUA RAMADHAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

mula2 rasa x nak letak .. tapi macam nak letak .. ekekekek .. aci dok cakap macam tuu , janji2 bukan selalu letak pic makanan kannn .. ciannnn kang ada yg melelehh lak ekeke .. alaaa bukan menu special punn .. seyes simple aje menu berbuka akk .. sbb kami se-family memang berbuka jaranggggggggggg sgt2 makan nasi .. haaa kalau uols nak tahu lah kan dah bertahun macam nie .. semalam menu kami adalah berasaskan mee .. akk masak spaghetti  , bagi kat mak saudara , kakak sepupu dan kak long akk , semua sepinggan ..bila mereka balas .. semua nyeee jenis2 mee .. ahhahaha memang kebetulan lah kan 

soo moh tgk menu kami yg x seberapa nie 

 durian dari kebun tuk akk .. alhamdulillah membuah kan hasil yg sgt2 lumayan .. hari2 makan nie sblm menjamah lauk2 yg lain ekekeke ... ;))

 kuih muih dari param .. memang x beli banyak sbb x nak membazir !

 nasi grg cili kering ... aihhhhhhh sejak2 nie suke noo akk buat nasi grg nie .. mabelesss dikk ! try lahh 

 spaghetti pilihan anak2 dan hubby !

 mee grg pemberian mak saudara sebelah rumah !


mee lidi goreng punn ada .. pemberian kak long akk .. memang meriah ngan mee kan ..
sooo semalam memang akk x dpt lah nak berbuka dengan shake herbalife ! .. ahahaha mengelat kan .. sbbnya x menahan tgk spaghetti akk tuu .. x per2 sesekali .. aci ! muahhahaha , oh yaaa kalau uols perasan kenapa pic akk kali nie kecik2 kann .. aduhh mana boleh besor2 dikk kang ada yg batai posee ekekek ;))

alhamdulilahhhh hari nie insyaallah leh bertarawihhhhhhh kut akk nie ..
yehaaaaaaaaaaaaaaaaa


28 comments:

  1. Pagi pagi hari dah terduga! hiihih.. sama lah kitaaa.... =p

    ReplyDelete
  2. kak..pg2 dah tergoda dgn ur food..saborrr.. ;)

    ReplyDelete
  3. semalam menu berbuka kami popia maggi, mini murtabak ayam dan nasi lauk asam rebus. Semua buat sendiri, lom ada ke param lg ni ieda.

    ReplyDelete
  4. tepek byk2 gmbar mknnpun xper, bleh d jadikan idea menu berbuka ntuk kami

    ReplyDelete
  5. Amboi dia letak n3 makanan yer...sabarrrr jer lahhh....

    ReplyDelete
  6. penuh meja tue
    syok la ada PARAM
    weols ni semua kena homemade sendiri nangessss

    ReplyDelete
  7. adoi kak...saje la kak.....dah kecur pahit2 mulut ni tgk menu akak tau....sedap2 lak tu...lagi2 tgk mee goreng tuh.....peberet tu kak...ni ade yg balik ni gi beli barang2 buat mee nie...mlm kang goreng heheheeheh

    ReplyDelete
  8. MQ pulak tak boleh takde nasi... Dapat sikit nasi pun jadilah....

    ReplyDelete
  9. macam2 ada... hehehe... akak pernah lalu kot depan rumah saya ni. eh, rumah ayah saya ni.

    ReplyDelete
  10. akak nye family sama cam org tak de mkn nasi time berbuka ...nasi time sahur je tk pun tgh2 mlm klu lapo ...tp jarang la gitu ..... tu sal klu bulan posa ai kurus kering gila......

    rezeki murah rezeki ngan org ... dr 1 jenis dah ade berjenis2...

    ReplyDelete
  11. sedapnya menu berbuka..yg tak tahan duyan tu =))

    ReplyDelete
  12. akak pun tak kisah sebenarnya berbuka tanpa nasi.. tak kisah jenis mee ke, bubur ke.. tp cik abg akak mesti nak nasi jugak.. tp biasa dia berbuka ngan kuih2 dulu.. nnt kul 10 lepas2 terawih baru dia nak nasi.. hee... jd mmg kena gak msk nasi..

    ReplyDelete
  13. Kakau nieda berbuka mesti cari nasi..sahur x mkn nasi pun xpe..hehe

    ReplyDelete
  14. wah menu2 terbaik ni ! terliuq tegk

    ReplyDelete
  15. Salam Ramdhan Ieda

    bab durian yg tak boleh tahan ni...

    ReplyDelete
  16. wah wah wah sabar2... sedapnya dorian, belom dapat makan sepuasnya lagi nih

    ReplyDelete
  17. huhu kak! xtahan tgk duyan tu, cam memanggil2 je...mari ke mari..wuhuuu..sob sob

    Untung ada dusun sndiri, puas blh mkn byk2, sy ni beli kat tepi jln je tu pun nsb, kdg2 mengecewakan...huhu

    Eh! blh irtar xpa nasi, klu sy xblh, kn cari ns jgk...hehe

    ReplyDelete
  18. Setakat waktu ini, kakcik belum lagi menjejakan kaki ke param untuk tahun ini. Petang nanti, tak tahu lagi. ;-)

    ReplyDelete
  19. telan air liur je la baca blog ni di waktu siang hari bulan pose ni...huhu

    salam blogwalking versi ramadhan :)

    ReplyDelete
  20. memang tak menahan walaupun mee jer.. hari ini baru saya tahu apa itu PARAM

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. mee?? wahh....
    tp anak2 akak ni suka makan nasik lagi masa bukak pose. Mee ni sampingan aje..kalo ada dorang makan sket lepas2 isyak...takde tak mengapa.

    ReplyDelete
  23. Wah meriahnye manu berbuka akk tu... mama isha pun like like like nasi goreng cili tu jgk! Mmg sedap:-)

    ReplyDelete
  24. amboi kak meriah sungguh juadah berbuka hihihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...