Monday, July 23, 2012

MENGENALI LELAKI YG MASIH TERUNA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

woweiiiiiiiiiiiiiii x menahan dengan topik entry akk kannnnnnnnn .. jom sama2 baca .. akk dapat ini dari FB .. macam2 skrg nie .. cuma perlukan kita lebih memahami dan seterusnya berhati2 .. maklumlahh zaman skrg nie dah macam2 jenis lelaki .. punnn sama dengan pelbagai jenis wanita ... hurmmmmmmm




Mungkin wanita-wanita diluar sana ingin mengahwini lelaki yang status teruna ( meskipun sekarang ni ternyata tak ramai dah )..

Namun begitu, wanita masa kini lebih cenderung untuk mencari lelaki yang lebih berpengalaman untuk dijadikan calon suami. Ape-apa pon kami akan berkongsi jugak tips-tips ini sebagai panduan kepada wanita-wanita di luar sana.. Meh tengok..

1. Lelaki teruna suka mengintai-intai (curi pandang) perempuan cantik pada wajah berbanding lelaki tak ada teruna gemar melihat tubuh wanita.

2. Lelaki teruna segera mengalihkan pandangan apabila ditentang wanita cantik manakala lelaki tak teruna mengekalkan pandangan.

3. Lelaki teruna menunduk apabila dipandang wanita cantik dan menunjukkan reaksi gembira (mengetap bibir untuk cover senyum) tetapi lelaki tak teruna menunjukkan reaksi bersahaja.

4. Lelaki teruna malu membuka mulut untuk makan atau bercakap di hadapan wanita yg cantik. lelaki teruna seperti “kena interview” apabila bercakap dan badannya kaku.

5. Lelaki teruna berdegup kencang jantungnya apabila mendapati wanita cantik menyukainya.

6. Lelaki teruna membosankan apabila bercinta. gayanya agak “nerd”. gemar berlagak untuk menarik pasangannya.

7. Lelaki teruna juga sanggup menghabiskan banyak wang untuk pasangannya untuk menambat hati pasangannya.

8. Lelaki teruna terlalu sensitif. mereka akan sering menghubungi pasangannya sehingga dapat dan mereka akan rasa sedih yang amat sangat apabila diabaikan.

9. Lelaki teruna sering mengagung-agungkan pasangannya dan mengatakan orang lain tak cantik. mereka akan bercerita tentang pasangannya dan memuji-muji pasangan apabila berbual dengan kawan-kawan.

haaaaaaaaa kepada anak2 dara @ wanita2 diluar sana silalah berhati2 okeh ! .. kalau anda ada terlihat akan perkara2 macam nie .. silalah lebih elert ! .. jgn mudah terperangkap ... tapi kalau nak jadi juga , x leh lah nak elak kann , boleh ke jawab macam tuu ekkee :))

29 comments:

  1. semuer tuh fakta yg dh dibuktikan ke kak ieda? :)

    ReplyDelete
  2. ooo...betul ke kak?bile bce mcm de btul je..

    ReplyDelete
  3. ooo...betul ke kak?bile bce mcm de btul je..

    ReplyDelete
  4. ada yg boleh pakai n ada yg x...ikut keadaan n org la kot...sbg panduan blh digunakan ni..;)

    ReplyDelete
  5. @eB haa entah ! .. akk amik dari Fb .. x tahu boleh digunakan atau tidak ;)

    ReplyDelete
  6. @Aishah Jahirah aah jadikan panduan sahaja .. nak percaya bolat2 kena fikir sendiri lah kan ..
    kadang2 tuu apa yg ditulis nie ada betulnya .. zaman skrg dik ekek ;)

    ReplyDelete
  7. wanita cantik jek? Yg tak brp nk cantik cemana? Huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. blh dijadikan panduan tu utk ank2 dara yg sedang mengintai2..hehe..sekarang ni sama je sma2 mencari kan..x leh jg percaya 100%..

    ReplyDelete
  9. ni kalau bapak teruna baca ni nanti dia wat2 cam teruna plak...hheee

    ReplyDelete
  10. hurmmmm...mungkin ade betul jugak kak..tp xsemua org teruna mcm tuh..hehehe..

    ReplyDelete
  11. hehe.. adoii.. gelak juga baca info tu ieda... but ada satu yg akak tak mungkin lupa.. kalau lelaki yg dah berkawin berkawan ngan kita maksud akak masa anak dara dulu ler... dorang ni mmg sangat pandai berkata2, sgt penyabar & tak terburu2 dlm membuat keputusan atau mendengar keputusan kita... tak mcm lelaki teruna yg apa2 hal suka buat keputusan terburu2 & nak cepat aje.. heheee... senang kata lelaki yg dah berkawin ni mmg sgt toleransi & penyabar org nya.. anak2 dara haruslah berhati2 ye.. jgn cepat terpikat walau dia penyabar tp hakikatnya dia milik org...

    ReplyDelete
  12. syukur sy dah bersuami jd taklah pening nak memikirkan benda nih hewhew

    ReplyDelete
  13. hehe.. Boleh buat bahan citer dlm kuliah ni kak. Suruh student saya test tengok kwn2 dorang..huhu..

    ReplyDelete
  14. haha.. oh ye maybe betul la kan. tp kalau prempuan tak cantik mcamna tu? ada ke lelaki teruna nak pandang. huhu.. cedih

    ReplyDelete
  15. haha, tersenyum sara baca entry ni kak :P

    ReplyDelete
  16. penah baca sebelum ni..... hehe mcm betul je kan, tu yang ada istilah untuk lelaki "life begin at 40"..... kompen dah umo 40 tu dah x teruna dah.. haha

    ReplyDelete
  17. haha! teori jer la kan... praktikal nya blom tentu....

    salam singgah sini...

    ReplyDelete
  18. jarang sangat nak mengintai ni

    ReplyDelete
  19. hahahaha ayoooo ade pulak bnde2 mcm ni ye..ah lantak la kan hal org tua buat ape campo..hihihikk
    first time singgah sini :) follow u

    ReplyDelete
  20. Salam Ramdhan Ieda

    saya ada ciri2 tu semua...he he

    ReplyDelete
  21. kak, kan takut bapa teruna yg buat gini..hihihihi

    ReplyDelete
  22. uiyoh, main psikologi ni..

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah tgk ciri2 di atas, mmg suami saya teruna masa mula2 jumpe dolu2 kekekekekek

    ReplyDelete
  24. hehe. ada jugak sebahagian yg betul.

    ReplyDelete
  25. haha..payah nak cari lelaki teruna ne kak..

    ReplyDelete
  26. kahkahkah lawak la debgar perkataan teruna..kne buat test seblem kwin

    ReplyDelete
  27. ye ke kak? kadang2 tak jugak kot.

    ReplyDelete
  28. wani dh bersuami hihihi...syukur :))

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...