Monday, July 30, 2012

MEE KARI RAMADHAN KE 7 ~ SETAHUN X BUAT !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

huhuhu dah lama x buat mee kari nie ... alhamdulillahh rasanya setahun jugak lah x buat .. haaa amik .. bukan ape , sbb x ingat nak buat .. selalu tu bila tekak rasa nak makan barulah terus buat .. nie kebetulan pula ada dgr teman sepejabat bercerita .. haaa terus call mak akk suh sediakan bahan .. memang kebetulan lagi bila semua bahan dah ada .. senang kan .. terus suh ummi akk prepare semua .. akk balik tinggal campak2 dan tumis semua .. taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sila jamu mata yeeeeeeeeeeeeee .. ku kejam kan !!!!

 nie akk punye .. akk suke campur .. mee & meehun kari !


alamakkk .. adehhhhhhhhhhhhhhhh akk lak yg terliurrr ... kes berat nie !!! ekekkeke ..
harap adalah idea uols nak masak ape ptg nie ... akk ?? haaaaaaaaa arinie dpt call dari ummi akk , dia nak akk masak quehtiaw kungfuu .. wokeh ummi !!! kita berkungfuuuu petang nieee

yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dah nak balik ! ... ;))
( sowiii aar mood akk memang ke lauttt ari nie .. bertambah ngan ngantuk .. huh )




37 comments:

  1. pergh kak..mee kari tu look marvelous

    ReplyDelete
  2. akakkkkkkkk..terliur sudah tau...hehe..sedapppp/....

    ReplyDelete
  3. wahhhh mcm nak singgah papa rich jer p beli mee kari...ahaks...

    ReplyDelete
  4. adoiyaiiii..mmg terliur sungguh!

    ReplyDelete
  5. lama tak mkn mee kari.
    sure sedap mee kari akk nih ;)

    ReplyDelete
  6. Dah menitik airliur kakcik ni! :)

    ReplyDelete
  7. lapaaaaa sayeeeee.....:)

    ReplyDelete
  8. perghhhh sedapnyer mee kari tu hihi

    ReplyDelete
  9. baru lps mkn masa buat kenduri sambut pose tu ari..
    ptg ni ingat nak masak n.lmk + ayam berempah..

    ReplyDelete
  10. nanti nk gak belajar buat ....

    ReplyDelete
  11. salam Ieda.Poberet k.atie gak ni....Xblh lama2 dok kat sini :(

    ReplyDelete
  12. sedapnya....huhu...

    tapi saya pulak tak suka campur mee + meehun...

    ReplyDelete
  13. sedap.. sedap nampaknyer... memang menggiurkan...
    tapi bestler der orang sediakan... main campakjerkan... ni kalau akak masak a-z sediakan.. dari beli bahan sampai basuh pinggan... puasa.. tak leh mengeluh...

    ReplyDelete
  14. Uimakkkkkkkkk!!
    Mabeles!!!!

    ReplyDelete
  15. tolong...mee kari feveret jgk..akak, pakai kamera apa ek..cantik gmbar2..

    ReplyDelete
  16. kak kejam ko kak.....aku terliur gile ni kak oiiii.....adoiii laaaa...adoi laaaa.....adoilllaaaaaa......

    (sambil lap2 air liur)

    ReplyDelete
  17. hish..
    lapar la pulak..
    sedapnye mee kari...

    ReplyDelete
  18. Sedappppppnaya tgk mee kari ni.....bertambah kuat kedengaran cacing2 dlm perut mendendangkan lagu heavy metal...

    ReplyDelete
  19. cedapppnyer mak buyong ni tgk...hehe...leleh dah air liur saya kak..:)

    ReplyDelete
  20. AS salam Kak Ieda,

    Kami sedang nak bersahur... tgk mmg terliur!!! Kena buat ni! Terasa smp kat tekak ni tau!hehehe :)))

    ReplyDelete
  21. eida balik kerja pun larat lagi masak ye...tapi kalau ada yang nak makan memang seronok masak..rasa hilang penat bila tengok orang makan sampAi habis apa yang kita masak..

    ReplyDelete
  22. weee..kecur lior ne haaa cik kak...kejam sungguh!

    ReplyDelete
  23. tergoda le....tetiba rasa nak masak mee kari berbuka nanti..heee

    ReplyDelete
  24. aummm..mmg marveles la mee kari ni..

    ReplyDelete
  25. aduhhh memang tarbaek nie...

    ReplyDelete
  26. alamak...!!!!! mmng terliur tengok mee kari tu...nasib baik datang sini waktu malam.....

    ReplyDelete
  27. Nasib baik bukak entry ni waktu mlm..kalau tak dah batal puasa hahaha

    http://igossiprizal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. sedapnya kak.. sy xpnh pun buat.. mkn selalu.. hihi

    ReplyDelete
  29. Alahai sedapnya Mee kari... Terliur dah ni :D

    ReplyDelete
  30. saya suka gok mee kari kak..sedapnyer..

    ReplyDelete
  31. izan pun suka mee kari kak ieda... tapi puasa ni blm buat lagilah. terliurlah tgk yg akak buat tu....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...