Tuesday, July 3, 2012

MEE GORENG & NASI GORENG CILI KERING ~ DUA JUADAH DLM SATU PAGI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillah ... syukur atas kurniaan perasaan lega dan gembira akk ketika ini .. sesungguhnya allah maha berkuasa , mengetahui segala apa yg dia berikan , seberat mana dugaan darinya pasti untuk umatnya yg mampu menerima .. dan akk yakin setiap dugaan dan ujian dari allah itu semata2 bagi menguji hambanya dan mendidik kita lebih menghargai kehidupan , tidak leka dan lalai dlm menjalankan kewajipan kita sebagai hambanya .. insyaallahhhh ... syukur kerana allah masih sudi memberikan perasaan ini buat akk nikmati .. akk akan terus berdoa agar allah memberikan lebih kekuatan dlm menerima segala dugaan darinya ... aminnnn

ok2 .. jom kita skodeng menu akk ahad lepas .. alhamdulillahh walau tidak bersemangat , akk tetap meneruskan rutin harian yg tidak akan pernah selesai dan jemu iaitu menyediakan juadah sarapan pagi buat anak2 dan keluarga .. macam x percaya dlm x ada idea tuu terjadinya dua sarapan sekaligus .. ekkeke .. tamak kan !! ... aloor bukan tamak .. tapi tekak rasa nak makan nasi grg cili kering , tiba anak nak makan mee grg lak .. sooo x nak bising2 ngan anak2 pagi2 tuu .. maka akk laksanakan tugas lagak chef gituuu muahhahahah ... ok2 layannnnnnn

skrg cukup suke buat nasi grg stail nie .. selalu tgk akak blogger INA DO DO CHENG  
( kenapa dah x leh komen di blog dia ye ?? huhuh ) buat nasi grg macam nie kan .. soo skrg dah edicted .. tumbuk cili kering , bawang putih dan merah sekali gus ... sedappp :) cubalah nanti kalau x percaya .. ;)) , tgklahhh cili kering tuu , tumbuk x yah lumat sgt okeh .. perghhhhh ekeke

 
 
keropok grg .. 


alhamdulillahhh .. kenyang semua pagi2 tu ... sampai x habis nasi grg akk tuu .. sbb apa .. baru akk sedar , nasi grg tuu akk , hubby dan ummi aje makan .. anak2 makan sikit sbb PEDAS ! .. muahahhahaha .. aloor ciannn .. sib baik ada mee grg kan .. memang kebetulan lahh .. kira mee grg tuu habis dengan jayanya ..



ps : perasaan hari nie rasa sgt2 happy .. rasa macam baru menempuh alam baru .. kehidupan baru .. ya allahhh ya tuhan kuuu , aku sgt2 bersyukur atas semua ini ... sesungguhnya amat manis bila kehimpitan dan kesusahan hati ini berakhir dengan kemanisan yg x ternilai .. semoga dengan semua yg berlaku kini memberikan kesedaran kepada ku .. aminnnnnnnnn ;)) feeling happy lain macam aje kan .. kenapa ?? nanti akk cerita sedikit demi sedikit ;) ekekke


33 comments:

  1. wah!nmpk sedap nasi grg tu.siap ada kepok grg lg:D

    ReplyDelete
  2. nasik goreng & mee goreng menu yg cukup simple tapi sedap & kenyang gituew....lama benor x makan keropok goreng tue uwaaaa

    ReplyDelete
  3. Assalamu'alaikum Ieda...

    Kakcik pun suka nasi goreng cili kering macam tu. Sedap. :)

    ReplyDelete
  4. mkn nasi grg dgn keropok mmg terbaekkk la!!!

    ReplyDelete
  5. nasi goreng nga keropok mmg best... mee goreng pun sy lyn jgk nga keropok...hehhee

    ReplyDelete
  6. lieya suke tgk style nasi goreng akak...mmg nampak menarik.....rupenye gune cili kering yeak...patut laa cantik jek nampak merah2 cili tu....

    betul ckp akak tu, tak leh dah nak komen kat blog kak ina tu...die dah disable kan komen kot.....

    syukur..semoga akak terus diberi kebahagian yea kak.....amin...

    ReplyDelete
  7. hurm...menarik mee goreng n nasi goreng kak Ieda... dah sarapan pun, terliur lak tetibe menatap gambar di atas tu... Kak Ieda, bak resepi nasi goreng cili kering tu, tak penah buat.. kalo letak cili blend tak sedap ek, rasa lain kan?

    ReplyDelete
  8. semuanye nampak menyelerakan kak...
    tak pernah lagi goreng nasi guna cili kering..nk cuba lah nnt..

    ReplyDelete
  9. nampak menyelerakan nasi goreng akk..nnt boleh trylah resepi ni..nampak mcm mudah je kan bhn2 yg diguna.

    sy selalu hujung minggu ada je dating bfast dgn adik2..tu jarang dpt buat sarapan..melainkan masak utk lunch ;)

    ReplyDelete
  10. nasi goreng tu mmg nampak sedap...

    apa yang menggembirakan tu ieda...alhamdulillah, moga ieda terus happy selalu di samping keluarga tersayang ya...

    ReplyDelete
  11. semuanya sedap kak ida...tergoda tgk posa2 camnih hihihi...nasi goreng tu wani selalu buat mcm tu juga tumbuk bahan semua tu mmg terbukti pun sedap hihihi

    ReplyDelete
  12. tumpang gembira gak tengok kak ieda dah happy kembali..hehe

    suka juga nasi goreng yang di goreng camtu..biar cili keringnya tumbuk kasar-kasar..:)

    ReplyDelete
  13. akak ni mmg pandai masakkan.. Queen tgk pun selera je. sedap jer.. hehehe

    Alhamdulillah dan Queen gembira bila akak dah happy.. :)

    ReplyDelete
  14. nasi goreng + kopok ermm memang sedap ...terliur...

    ReplyDelete
  15. mkn nasi goreng dgn keropok mmg layan....

    ReplyDelete
  16. sedapnya mee goreng tu kak...huhu..kalau saya, saya tambah telur mata...hehe...

    sekarang saya dah terliur...

    ReplyDelete
  17. rajin betul akak masak masak ni :D

    akak sama je dgn ibu sy :D

    which is suka memasak.hihi

    ReplyDelete
  18. adui nmpk sedap bebenor menu sarapan akak...mee goreng tu...hee kalau lah berjiran..hehee

    ReplyDelete
  19. amboi rajinnyer hang, betul2 ikat perut en suami ni hehehe

    ReplyDelete
  20. Adeh..deh..deh..x bley nak tenung lama2 nasik n mee grg tuh. Teros lapo rasa pewot mak!

    ReplyDelete
  21. nasi goreng stail tumbuk cili kering tu stail suami..sedap

    ReplyDelete
  22. hebat yer chef ni.. lengkap.. suka2 makan2 huk huk

    ReplyDelete
  23. Sedapnya! tak penah buat nasi goreng cili kering tu..

    Alhamdulillah..moga segalanya baik2 je lepas ni ye.. :)

    ReplyDelete
  24. Pergghhh kak, juadah yang menyelerakan :)

    ReplyDelete
  25. Akk pula bila weekend...jarang masak sarapan sis..anak2 bgn lewat..jd terus masak makan tgh hari sekali....tp itu nasik goreng ala2 dodocgeng mmg terbaik...pedas2 sikit barulah kik kan...

    ReplyDelete
  26. sedap tu..dah niat nak buag nasi goreng biasa-biasa buat buka poser petang nanti..huhu..

    Alhamdulillah..berita gumbira apakah tu kak?

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah.. hepi dengar masalah akak dh settle.. :)

    sy vote for mee.. sedapnyalah.. hehe..

    ReplyDelete
  28. sy pun suka gak nasi goreng ni sedap cam tok buat...rindu tok........

    ReplyDelete
  29. nasib ada mee goreng sbgai penyelamat...

    alhamdulillah.. akak dah happy.. moga kebahagiaan tu berkekalan.. :-)

    ReplyDelete
  30. @MamaEma xder aper lah dikk .. ekekek maluuuuuuuu ;))

    ReplyDelete
  31. @IntaNBerliaN tkasih ina .. aminnnnnnnnnnn ;))

    ReplyDelete
  32. kakak saya pun suka jugak buat nasi goreng macam ni. cumanya dia tak tumbuk. tp lepas potong tu goreng je dengan nasi. okay la. saya boleh makan. ngeee...

    ReplyDelete
  33. rajin betul akak buat sarapan waktu pagi hihihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...