Tuesday, July 24, 2012

JALAN - JALAN CARI MAKAN ~ akhirnya RASA MAS JADI PILIHAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok .. nak sambung lagi kisah kami pi cari motor untuk ayah kan ...
lepas kami penat di kedai motor tuu .. terus kami decided nak pi cari makan .. huhuh lapoor lah kan .. dari pagi ronda2 cari kedai motor tuu , akhirnya berjumpa .. surelah perut sgt2 lapoor .. akhirnya destinasi kami ke ECM MALL ktn , alhamdulillahhh

mula nak makan sini ... x jadi pulak ! 


ronda2 sempat layie ummi akk melayan jiwa wanita dengan singgah ke POH KONG nie .. ingat nak tukar .. tapi x jadi .. emas 916 masa nie 165.00

candid pic .. amni & ayahanda dia .. cute kan .. suke pic nie .. tgk betapa sukenya amni

amni & ibu ayah ....


geram tgk pic nie ... ! .. sape comel !




ahaaaaaaaaaaa suke pic nie ... akk dan amni sama2 senyum kan .. 

& this pic ... LIKE banyak2 ...

akhirnya kami makan disini .... adik akk nie suke sgt makan disini .. punye banyak pilihan di ECM nie .. rasamassss jugak yg dia berkenan .. kenalah ikut .. sbb dia yg nak bayooor ekeke


macam biasa kami amik family set .. ;))


ayam dia agak mengecewakan .. ayah akk x leh nak makan sbb dia cakap macam x masak .. ayam rasamas nie kebanyakannya memang dia stim dulu kan , lepas tuu baru dia grg .. grg punnn x garing tuu tekak org tua2 nie x moo jalan .. ciann ayah makan sikit je .. sib baikk ada sop bebola tuu

paling sedap .. tapi manis !!! .. mak pula x leh makan .. tapi akk paksa ummi akk makan .. ekke bukan selalu kan .. ;))




hari nie akk dah mula bekerja lepas bercuti selama 4 hari .. syukurrr rasa sgt2 segar .. dan hari nie insyaallahh boleh berpuasa koot .. harap2 lahhh ;))


35 comments:

  1. oo..bestnya..jalan2 ngan family..

    ReplyDelete
  2. saya pun rasa pernah makan kat rasamas ni, setakat ni ok2 je.

    ReplyDelete
  3. izwa mmg tak bleh masuk rasamas nie..huhuhuu..

    ReplyDelete
  4. kami dah lama tak pergi rasamas kak... serik! lambat gila service dia.. dekat sejam ngunggu.. letih...
    psst kak ambik berkat si kecik tu nak ada lagi ke? hehe..

    ReplyDelete
  5. bestnye dpt mkn free..hikhik..
    js skali je baru singgah mkn kt rasamas tu pun ngan kwn office...xtau nape...kalau jln2 kat alamanda ....mesti terlajak ke food court sbb byk pilihan...hehe..

    ReplyDelete
  6. RasaMas? Macam ayamas ke? Ke memang tempat yang sama.. huwwaaa... tak pernah makan pun.. =p

    ReplyDelete
  7. Best kan jejln ramai2, havoc je...hehe

    Sy suka jgk mkn kat Rasamas, pun sama ambik family set, kn plk dgn tekak anak2 ayam roasted tu...hehe

    eh! eh! muka amni iras2 akak la, dah nmpk cam anak akak plk...hehe

    ReplyDelete
  8. nampak macam sodap. hehehe... emas skg ni gh murah kan kak?

    ReplyDelete
  9. amboi cumelnye amni, sweet sgt

    ReplyDelete
  10. dua2 comel.. (jwb soklan di atas..)

    ReplyDelete
  11. eyza x biasa lagi masuk rasamas nie walaupun duk lalu hari2...oke ker tak harga dia kak?

    ReplyDelete
  12. comelnya amni..geram..:)

    ReplyDelete
  13. Salam Ramadhan... bestnya jalan-jalan cari makan...

    ReplyDelete
  14. adoi kak...tgk sign board kedai pun buat lieya terliur kak wakakaakakak..pangai mcm budak2 kan heeheheheh.....

    adoi kak, terus terbayang rasamas kat alamanda tuh....tapi tu laa kalo nak gi buke situ kene laa book awal2...sebab kat alamanda tu semua kedai makan full gile kalo time buke huhuhu.....

    ReplyDelete
  15. Amboii kak berjalan2 lagi.
    Sejak harga mas naik melambung2 dah bertahun tak beli mas.

    ReplyDelete
  16. eh kt alamanda pun ada Black Canyon tu...br makan sekali kt ctu :)

    ReplyDelete
  17. saya suka je mkn kat rasamas ni kak...mungkin masa akak dtg ni ayam dia mcm tu...selalu ayam dia ok jer...

    ReplyDelete
  18. kak ieda, muka akak sama ngan mak akak tu kan! hehe

    ReplyDelete
  19. Org dah berusia memang makan agak memilih ieda. Kesian juga bila yg kita rasa sedap tapi ayah/ibu kita tak suka..

    ReplyDelete
  20. lame dah tak makan kt rasemas ni..sekali tgk, terliur gak le kan..hiks :p

    ReplyDelete
  21. ALAMAK, TAKLEH TENGOK LELAMA MAKANAN NI... HHEE...

    ReplyDelete
  22. x penah lg mkn kat RasaMas..sedap ke kak?

    ReplyDelete
  23. seb baik semlm buka posa dgn kfc..hehe.. Sblh kfc tu ada rasamas kt sini, tp blom try lg la kak.

    ReplyDelete
  24. setakat nie ika blom rasa lg rasamas.huhu

    ReplyDelete
  25. amboii..jalan sakan nampak....

    ReplyDelete
  26. sibbaik bby ku tgh tido kak .. kalau dia nmpak sure dia nak ( asalan mak yong kan )

    ReplyDelete
  27. wani selalu jer tgk rasamas tp xpenah masuk hihi

    ReplyDelete
  28. syookknyaa berbuka ramai2..hehe :)

    ReplyDelete
  29. uit kak..tayang gelang ke hape?? awkekekeke

    ReplyDelete
  30. sekali je pernah g rasa masa...service dia wat mia mengecewakan...kena tunggu lama..

    ReplyDelete
  31. berjalan sakan nmpk kak :)

    ReplyDelete
  32. rasamas sedap ek.. xpnh try lg..

    ReplyDelete
  33. saya tak pernah makan kat rasamas hihihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...