Wednesday, July 18, 2012

DARI KAMDAR KE THE STORE ~ SETTLE SOPINK RAYA !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hurmm nie kisah ahad lepas .. alhamdulillah dari pagi sampai ke petang , settle semua sopink baju utk anak2 dan beli kain utk baju raya anak2 .. akk dah ada jubah .. so tahun nie tema kami hitam & blue turquoise lerr ... kebetulan jubah akk ada bunge warna tuu .. soo idea comes with that colour .. ok lah kan .. tgk jelah nanti .. hubby dan anak teruna macam biasa baju melayu hitam .. ahahhaa .. berHITAM lah kami raya tahun nie ... 

ok .. selepas kami ke KAMDAR pilih2 belek2 , bayarrrrrrrrr , terus ke THE STORE ..
 ( TQ hubby tolong bayarkan semua .. cayunk sikit ! .. ) eh eh kenapa sikit .. ahahhaha nak sayang banyak x leh sbb masa tuu x makan layie muahhahaha ... macam2 kan akk nie .. ;) ok lahh moh layan jalan2 sopink kami .. sopinkkkkkkk lah sgtttttttt ... ;))


anak2 yg xcited .. muahhaha

haven ! sbb masa ini x ramai org .. ke akk je yg lambat sopink kain nieeee ekekek

senggih lahhhhh sbb ada org belanja kan .. alahhhhhhhh duit hubby duit ku jua .. duit kuu .. duit ku ajeeee .. ahahha aci !!!! ... ;)) nie amanina yg amik .. mentang2 dah pandai guna galaxi akk tuu .. sakan kann ;)

nie wajah rela bayar ke rela paksa ??? aahahhaa


entah masa bile lahh si sabriena amik pic nie ( semua dah pandai guna tab ibuu kann ) ... belek2 jgn x belekkk .. seyesss haven disini .. x ramai orang uuuuuuu .. senang nak jerit2 ahahha akak memang biasa sopink baju2 anak di THE STORE , ocean nie ... dekat ngan terminal bas kuantan tuu .. haaa disini lebih banyak pilihan berbanding di KTN PRADE .. ;))

nielahh anak dara yg boleh diharap .. dia bayar utk baju dia aje lahh ekeke .. yg lain2 akk dah bayar awal .. alhamdulillah .. tgk dari jauh .. tgk .. time bayar orang memang ramai kan ..ponatt lah beratur .. sib baik anak dara besar dah ada ekekek ;))


ahahhaha wajah nie x menahan .. duk kira duit .. takut cashier pulang duit salah .. ekekek .. bagus !


ps : tolong doakan anak opismate akk ok .. bb dia berada di PICU HTAA ktn skrg nie .. bertarung nyawa .. katanya pendarahan dlm kepala .. bb dia adalah bb pertama dan baru berusia dlm 3 bulan .. tolong ye kawan2 .. huhuh sedih sgt2 akk nie ..

29 comments:

  1. kain kat kamdar pon cantik kan..ritu g tgk juga...mmg sale giler2.:-)k

    ReplyDelete
  2. skang nie ramai org shopping before puasa kan..kalau time puasa mesti pack ngan letih lagi..bestnye lahai shopping..;D

    kesiannye kak..falsya doakan bb opismate akak selamat..

    ReplyDelete
  3. mmglah seronok kalau bab bershopping ni..lagi2 kalau org yg bayar...

    kesiannya bb kawan kak ieda tu..mintak2 semuanya selamatlah ye..doa dari jauh je ni..

    ReplyDelete
  4. kesiannya bb ...mudahan allah panjang kan umur dan sembuhkan anak kecil itu....


    lama tak pi shopping kat ocean ... dulu rajin pi ctu tiap kali keluar ....rindu laksa utara kat gerai ctu ....

    ReplyDelete
  5. heheheh dh siap shopink dh eh =)

    ReplyDelete
  6. Awalnya shopping kak .... huhuhuh

    Ehmmm sedih biler dpt tau ader bb yg kurang bernasib baik cam anak opismate akak. cemanalah bleh ader pendarahan kat kepala tuh yerk? Apapun sy doakan moga bb dia cepat sembuh ... AMIN!!!!

    ReplyDelete
  7. adoii tak tertahan sy tgk sana sini dah mula shopping.mesti akk lega kan persiapan ank dah settle.

    sy doakan baby dlm keadaan baik2 saja.hmm tumpang sedih juga.semoga makayahnya tabah.

    ReplyDelete
  8. munna pun dah siap awal2 shopping raya... cuma perlu top up mana yg kurang je nanti

    ReplyDelete
  9. lahai, kite lom wat ape2 persediaan ni..
    asal ajak asben pegi die ckp, pose pun blom lg sebok nk beli baju raya..
    huhuh.. die mane taw, mane de tailor nk amek tempahan dh..
    huhu, beli yg readymade plak la nampak gayanyer... ;-(

    ReplyDelete
  10. wahhh sakan soping kak ...

    daku dh soping awal2 lg dh , bln 5 dh tempah bj dh ..
    bj2 akil pun dh borong kt Bandung aritu ..
    so now , cuci2 mato nk beli tudung dgn keronsang je

    kak , nape ado pendarahan tu .. aduyai .. sebak nye

    ReplyDelete
  11. dah lama akak tak ke kamdar.. biasa tu cari kain ela ke nagoya jer.. sbb dkt ngan rumah.. hehe.. tp nak cari baju tambahan anak2 memang kena ke the store walau jauh sampai ke klang... rasa mcm senang sket nak mencari terutama baju anak sulung akak si wan amalia (dah dekat2 nak sama ngan nama anak ieda.. hehe) tu payah nak dptkan saiz.. tempat lain jarang ronda.. mungkin ada akak je yg tak pandai nak cari kot... ieda selalu beli baju2 amanina kat the store jugak eh? kalau ada baju2 besar utk budak2 mcm anak kita tu kat mana agaknya yg biasa ieda pegi ekkk?

    ReplyDelete
  12. wah kak sakan soping raya :-)
    saya x soping ape pn lagi
    xpe la last minit bleh beli

    kak, sedih la psl baby tu
    saya doakan yang terbaik ye kak
    nnt update psl dia ye

    ReplyDelete
  13. wahh.... best sopping sakan... awal tul shopping baju raya... suka last minit... kalau tak tak jd baju raya... terus pakai jer...

    ReplyDelete
  14. suka tgk pic last tu, mmg dah boleh di harap anak dara ieda ya....

    ReplyDelete
  15. wahhh sakan soping kak..hehee semangat betoi..

    ReplyDelete
  16. shopping awal2 senang nak prepare benda lain kann..nanti time bulan posa banyak yg terganggu...nak solat tarawih..nak terkejar masak berbuka kan...:)

    ReplyDelete
  17. Masih tak lengkap lagi ieda selagi duit masih berkepuk dlm beg tu... tak percaya tunggulah 2 minggu dari sekarang akan pergi shopping lagi:)

    Moga baby kawan ieda diberi kesembuhan hendaknya..

    ReplyDelete
  18. bagus shoping awal2 xdak la bersesak2 nanti kalau last minit...
    moga bb tu sembuh,insyaallah...

    ReplyDelete
  19. Salam Kak Ieda, dlm kite bergumbira, jgn lupe, pasti ada yg sedang bersedih, Hanya Doa lah yg dpt kite berikan moga, ringan beban yg ditanggung... Amin...

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Ieda

    raya sakan tahun ni......:)

    saya doakan agar anak opismate sipermudahkan segala urusan dan cepat sembuh


    Selamat Menyambut kedatangan Ramadhan Al Mubarak

    ReplyDelete
  21. wah kak shoping sakan nampak hihihi

    ReplyDelete
  22. sakan g shoping yer..anak yg sulong tu dah berapa umur..dah sama besar ngan kak eida...heheh..

    ReplyDelete
  23. dah lama x supping beli kain.......rindunyaaa

    ReplyDelete
  24. baju raya maisara dengan ayah dia tak beli pun lagi..ibu dia je yang dah siap semuanya..pentingkan diri sndiri...hahahha...


    Bulan depan baru suami nak beli untuk dia dan anak daranya ni..katanya sopink nak dekat2 raya la baru best.baru terasa nak raya tu...heheheh

    ReplyDelete
  25. Amboiiiiii
    Sakan naaaa Kak
    Kita lom shopping pape pun lagi...Aduhhh!!~

    ReplyDelete
  26. sopin pra raya ke kak hehehe

    ReplyDelete
  27. Akak tahun lepas soping kain psg utk baju raya kat kamdar tapi tahun ni takde pilihan kat situ...soping kat Nagoya..hehe.
    Tp soping kain psg tu sebelum mak akak sakit teruk dan meninggal dunia 7/6 ari tu. Skang mcm takde mood aje, kain pasang yg akak belikan utk mak akak utk tema raya kali ni pun dh jadi milik akak. Patutlah mak akak tak hantar2 tempah lagi kain tu rupa2nya Allah lebih menyayanginya.

    **semoga baby boleh dirawati dan sembuh seperti baby normal kembali. amin

    ReplyDelete
  28. serius kira duit balance hihihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...