Thursday, July 5, 2012

ANAK - ANAK KU KEBAHAGIAAN KU ~ IBU SAYANG KAMU , KAMU & KAMU

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

inilah kisah anak2 ku .. kalau kakak tuu puas nak kahat makan dia .. kalau anggah pula x nak gemuk macam kakaknya .. tapi kuat makan .. ekkee kalau zahrien pula .. " alaaaaaaa adik x gemuk .. adik leh makan banyak2 " dia selalu ingatkan kakak nina dia supaya jgn makan banyak2 nanti gemuk ekekek ..

hurmm gitulah anak2 kann .. merekalahh pengarang jantung kita .. bila mereka ada .. kita pening kepala bila mereka x ada .. aduhh sunyi sepi macam dilanda todak gayenya ekke .. kalau time tidur pun sama .. gaduh nak tidur atas atau bawah .. kakak dan anggah tidur bawah , zahrien pula nak tidur bawah .. bila zahrien tidur bawah , anggah tidur atas , dia x puas hati juga .. rupenya dia nak tidur ngan anggah ! .. adehhhhhhhhh ... kena jerit ngan ibu barulahh diam .. tidurrrr ;))


pic petang tuu .. kan dah cakap kami dah siap2 sekali x jadi kuar .. siann anak2 .. tertidur kerana menangis x dpt kuar .. mana hati x sayu .. siapp pujuk si kecik tuu .. 
" nanti kita kuar minggu depan ye sayang " ... ok .. " ibu janji yeee .. adik nak gi kuantan " huhuhuhuh ...

muke seyes kann .. bila tgk .. besar2 dahh anak2 .. kejapp je masa berlalu .. rasa masa mereka kecik tuu sekejapp sgt2 .. bila tgk zahrien lagilah pula .. sib baikk dia paham yang dia x akan ada adik uuuhuhuhuhu


anggah yg dah semakin besar .. bday dia dan kakaknye , insyaallah akk nak buat sblm tibanya bulan puasa nie .. sebuk tanye kek dan persiapan .. ok2 .. slow2 ok .. kita jemput sepupu2 awak aje .. budget x banyak .. nak standby bulan pose anak2 kuuuuuuuuuuu ;))



last sekali .. anakanda zahrien yg sgt2 disayangi .. semakin hari semakin keletah , nakal , manja , mengada2 .. dan macam2 lagi .. tapi walau bagaimana sekalipun anak2 ibu .. IBU CINTA KAMU SEMUA sepenuh jiwa ibu ... kamu , kamu & kamulah jiwa ibu .. penyebab ibu masih kuat harungi semua ini ... kerana KAMU semua juga ibu selalu memikirkan akan kebahagiaan kalian ..

 cayuk2 ieda .. no emo2 ok .. (sambil tenyeh2 idung) ekkee , sabar2 kang batai pose den wehhh .. fuh fuh fuh .. ;))
doa2 banyak2 .. insyaallah allah bersama org yg sabar .. boleh gitu !!!





30 comments:

  1. sabar ye...dugaan sentiasa dtg..Allah nk uji kita..

    tgk anak2 mmbesar dgn sempurna, kita pun bahagia.. :)

    ReplyDelete
  2. entri anak2 arini ye kak..beria2 saya tgk gmbr akak nk bajet size dress tu,hehehe..kite chat kt fb la kak

    ReplyDelete
  3. setuju ngan eida time ank ada pening kepala tp kalau takde rasa sunyi je..hihi

    ReplyDelete
  4. Anak2 dh besar..anak2 la tmpat mncurah kasih sayang kn..

    ReplyDelete
  5. Mmg betul ieda....tunggu la nnt eida akan jd mcm akak ni...hantat anak gi plkn pun dah meleleh....asyik kena perli dgn kwn2 :) sbb kwn2 pun tahu yg akak 24 jam dgn diorg kan...
    InsyaAllah..berkat kasihsyg eida ank2 akn tetap ingat mak nya...ok jgn emo yaa :-) senyum selalu

    ReplyDelete
  6. oh akak...tak sabar nk tggu anak besar ni kak nak jadi mcm ni!

    ReplyDelete
  7. pesal akak ckp takkan ade adek dah ????

    comey ... semua comey ...

    ReplyDelete
  8. btul la... da besar2 da.... pejamcelik nanti anak saye lak mcm ni....

    ReplyDelete
  9. comel2 semuanya.. seronok tgk perkembangan anak2 kan.. bermacam ragam semuanya..

    ReplyDelete
  10. nak tggu besar mcm2 ragam..tp bila dh besar mcm nak suruh dorang kecik balik

    ReplyDelete
  11. salam,

    mak ai tembamnye, kne lakukan sesuatu idak kesian die ble dh bsr.

    KLIK ISU MATRIKULASI & PELAJAR PANDAI

    ReplyDelete
  12. Kejap jer dah beso.

    Bila di timpa dugaan, anak² adalah penguat semangat kan.

    ReplyDelete
  13. kalau bab anak2 memang cenghitu... kalau ada memang buat kita pening asyik nak bergaduh jer tapi kalau takde sunyi jer...
    Kalau kenangkan anak2 memang lah emo sikit, tapi mereka adalah semangat kita.... walaupun tak tahu apa yg akak harungi, saya harap akak tabah ^_^

    ReplyDelete
  14. dugaan dlm hidup kita ni bersilih ganti..harap kakieda tabah ok.

    dah besar2 ank2 akk..sama besar dgn ibu dah..silap2 org ckp mcm kakak dgn adik ;)

    ReplyDelete
  15. sabar2...
    dugaan hidup normal lah tu

    ReplyDelete
  16. Seorg ibu akan lebih tabah dan cekal mengharungi apa jua rintangan kerana anak-anak ieda...

    Moga terus bahagia...

    ReplyDelete
  17. anak2 ieda semua comel2, montok2 geram tengok. Macam mana nak bagi anak besar ya, anak2 yus semua kecik2. Dah suruh makan banyak2 sama je...huhu

    ReplyDelete
  18. cepat besar dan jadi anak yg soleh dan solehah...insyaallah..;)

    ReplyDelete
  19. besar dah anak dara & teruna akak..

    ReplyDelete
  20. dlm kehidupan ini mmg anak2lah penyeri hidup kita.. kerana anak2 juga kita sanggup buat apa shj... anak2 juga sumber kebahagiaan kita walau kdg2 rasa marah dan geram juga bila melayan kerenah anak2 ni.. tp tanpa kerenah mereka pasti hidup kita sunyi.. anak2lah kegembiraan kita dan anak2 jugalah penguat semangat kita utk terus tabah melalui dugaan kehidupan ini kan kak..

    ReplyDelete
  21. anak2 ni lah racun ni lah penawar...kalau ada mmg bising, tapi bila takde, sunyi nyer....huhu...

    ReplyDelete
  22. seronok tgk ank2 dah besar.. Ank2 penyeri hdp bermh tgga

    ReplyDelete
  23. Anak2kan sebagai penghibur di kala kita ada masalah,sayang anak2....

    ReplyDelete
  24. sabar ya dik...minggu depan mama bawak keluar...Anak2 CR kalau tak jadik keluar pun mengamuk hihihi

    ReplyDelete
  25. setiap2 anak mempunyai macam2 ragam tapi dierang lah penghibur hati kiterkan...kak..

    ReplyDelete
  26. seronok kan tgk anak2 mmbesar dpn mata kita :))

    ReplyDelete
  27. betul la kak..kalau sabtu ahad kdg tu pening pale saya dgn karenah budak2 ni..tp bile takder terasa sunyinya..alamak..ensem la anak jantan akak tu..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...