Thursday, July 19, 2012

AKHIRNYA di RESTORAN NASI AYAM PENYET

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

lepas penat di THE STORE , turun je dari sana .. anak2 dah bising2 kelaparan kan .. omak dan ayahnyee pun sama .. kebetulan pulak terjumpeee dengan restoran AYAM PENYET nie .. haaa sblm nie kedai ni adalah kedai A&W ... rupenya dah tutup dan rest AYAM PENYET mengambil alih .. sungguh akk x perasan masa mula2 sampai THE STORE nie .. huhuhu pucuk dicita ulam mendatang .. turun2 jer escalator hubby nampak rest nie , terus ajak makan sini .. 

haaa aper layieee .. yehaaaaaaaaaaaa ( felling jakun kann ) ekekek , akhirnyaaa merasa jugak makan nasi ayam penyet kan .. duk selalu tgk org makan .. akhirnyaaa diri nie merasa lahh jugak ekekke ;) sbb selama nie malas nak cari  .. bukan nye akk nie jenis suke berjalan2 cari makan nie .. kalau x kerana beli barang ke ktn , x merasalahh  ;) 

ok jgn citer banyak2 .. jom layannnn menu2 kami di rest ayam penyet nie ... HAVEN sbb x ramai orang jugak !!!!


ciannnn budak keletihan dan kelaparan .. anggah lah org pertama yg cakap
 dia lapoor huhuhu...


paling suke dpt makan sini .. sape layieeeeeeeeee ;)

tudia ... kami amik family set .. lebih menjimatkan tau ! .. ada 4 pilihan .. portion berbeza2 setiap pilihan .. kami pilih utk makan 5 org ... pilihan 3 menu utama , 1 menu special dan 1 menu sayuran ... ;) nasi & air utk lima orang juga ... ;)

ikan pari penyet !

ayam penyet berempah !

udang madu penyet !

ayam percik penyet ! ..
( semua penyet ! .. hentam aje lahh , tapi x nampak tang mana yg penyet punn entah lahh muhahahah )

jom makan .. hahah budak yg kelaparan , semua dia nak rasa .. fuh ! 
letih melayan .. ekke

abc special ayam penyet ! .. perghhh terbaik ! 

total ! ... ok lahhh berbaloi sbb sedappp .. x sangka lakk memang kena ngan citarasa tekak akk dan hubby , berlebih hubby suke lak tuu , siap cakap len kali leh dtg makan sini layiee .. dan kali nie plan nak bawa ummi dan ayah .. bile lahhh tuu kan .. hurmmm kena order utk berbuka pose lahh kan ;)


ps : ada yg ganti pose lagi ke ari nie ??? huhuuh harap2 settlelah hari nie yee .. sok dah x leh pose sbb dah nak tgk anak bulan petang nie ;) haiii dah nak pose .. sayang x leh nyambut pose lak akk nie .. adehhh miss dah 1st day tarawih huhuhu , nak wat canner kannn ...




38 comments:

  1. Baru ker mkn ayam penyet aritu ☺☺

    ReplyDelete
  2. MQ pun suka sangat ayam penyet... Baru gak belajar makan... Hehe...

    ReplyDelete
  3. memang sedap tapi tak tahan pedas sambal dia tue. berapi

    ReplyDelete
  4. akak post gmbar makanan wat hani terluir jer..nak nak abc tu..yummieeeeee..hehe

    ReplyDelete
  5. murah la jugak kak...takde lah mahal snagat pung....

    lum try lagi...nak gak rasa...hehehe

    ReplyDelete
  6. sedapnyee..terliur gak ni..x pernah lg mkn yg penyet2 ni..cni ssh la nak cr..

    ReplyDelete
  7. boleh tahan la harga, tp ok kot utk mkn 5 org. lama tak mkn luar, tak tau harga mknn kat msia tu. huhu..

    ReplyDelete
  8. uishhh kak dapnyer tgk hihi

    ReplyDelete
  9. salam akak...wow bestnye..sy memang suka ayam penyet ap sebab sedap rasenye..heheh..terliur tgk kak..heheh

    ReplyDelete
  10. tak tahu nak kata apa...
    mujur lah tak pose lagi...
    seyes terliur..

    ReplyDelete
  11. geramnya tengok udang tu

    ReplyDelete
  12. ayam penyet mmg sdp kn..tp portion die kecik sgt la utk fieza yg kuat mkn ni kak hehee...

    ReplyDelete
  13. ayam penyet mmg sdp kn..tp portion die kecik sgt la utk fieza yg kuat mkn ni kak hehee...

    ReplyDelete
  14. Belum try penyet api. Yg lain dah cuba. Yg ni takut berapi (pedas sgt) bila mkn. Kalau akak kata ok, boleh cubalah nanti ;)

    ReplyDelete
  15. wah, sedap ayam penyet tu.. tapi lyla ni org sbah yang x suka rmpah2.. lbih suka syur2 n sup... :)

    ReplyDelete
  16. AP ayam penyet mmg peberet lieya kak...ade org suke ayam penyet kat wongsolo...lieya tak suke wongsolo sbb rase bawang putih tu kuat sgt.....

    anak2 akak mkn tak sambalnye...pedasnye mendesingkan....boleh kene selsema laa kalo mkn..sot set sot set air idung keluar wakkaakakakak..tapi sedap!

    ReplyDelete
  17. bestnya makan kat AP... suka mkn Bakso...

    ReplyDelete
  18. Salam Sis Ieda, sekali skale makan sefamili, best gak kan Sis, sian anak sis, sampai ter jelepok kepala atas meja, tu kalo puasa tu camner la agaknya, hehehe..

    Selamat Menyambut Ramadhan Sis...

    ade ucap ke? takpe la ucap2 byk2 kali pun okey kan, excited Sis nak puasa saya ni, heheheh~

    ReplyDelete
  19. berselera makan kat situ..
    sume sedap2 kan sis

    ReplyDelete
  20. wahhhhh sedapnya... dah lama tak makan cam ni..

    ReplyDelete
  21. Kitaorg dah mkn ayam penyet ni..mmg sedap ;)

    ReplyDelete
  22. sedapnya ayam penyet & boleh tahan lah kan harga dia

    kek tu saiz 7x7, RM50 tak masuk penghantaran, aritu anta ke Johor dalam RM12/RM13 lebih kurang lah postage dia

    kalau akak nak sms tina ye, 012-337 6648, tima kasih kak

    ReplyDelete
  23. abc yang menggoda..:)

    ReplyDelete
  24. menjadi kegemaran sy dan husband jugak..kami suke sbb sambalnye yg pedas tu..

    ReplyDelete
  25. hari tu nk try jugak ayam penyet nie sbb sepupu ckap sedap..tp smpai skrg tak try lg. hahaha

    ReplyDelete
  26. harganya pon x mahal..x penah pegi la makan ayam penyet..kat sini xda estauran camtu..sgoh kak su ketinggalan..huhu

    ReplyDelete
  27. wahh bestnya..terliur saya..

    ReplyDelete
  28. sgt sedap ayam penyet ni kan...rangup di luar, lembut di dalam hehehehe (^_^)

    ReplyDelete
  29. Jelesnya akak makan ayam penyet hihihi tak menahan tengok air..

    ReplyDelete
  30. Perghhh! Ayam penyet mmmg sedap:-)

    ReplyDelete
  31. akak..sedapnyer..nasib baik entry ni sebelum pose akak tunjuk..huhu

    ReplyDelete
  32. abc tu nmpak special betoi kak :-)

    ReplyDelete
  33. Salam,

    Jemput ke Warung kami Ayam Penyet Mar di Kampung Melayu Sg, Buloh. Rasai keenakkan puyuh penyet, keli, talapia, bawal, kembung dan ayam penyet yg di perap dgn rempah giling, terasa rempah hingga ke tulang

    http://ayampenyetmar.blogspot.com/

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...