Monday, July 16, 2012

AKHIRNYA ARIEL (PETERPAN) DIBEBASKAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

akhirnyaa ariel peterpan dibebaskan .. alhamdulillahhh semoga ini semua dijadikan pengajaran buat artis2 kita di sana mahupun di malaysia .. jgn buat sesuak hati ! ... dunia masih ada undang2 kan .. apa2 pun pembebasan beliau pasti dinanti2kan oleh peminat tanahair .. terutama peminat peterpan ... nak2 dah nak dekat bulan puasa nie kan ... soooo jaga diri baik2 dan jalanilah kehidupan dengan lebih baik ! ... ;))

Luna Maya Gembira Ariel (Peterpan) Bakal Dibebaskan 

 Luna Maya melahirkan rasa syukur di atas pembebasan
 bekas kekasihnya, Ariel daripada penjara.

PELAKON dan penyanyi terkenal Indonesia, Luna Maya melahirkan rasa gembira apabila mengetahui bekas kekasihnya iaitu vokalis kumpulan Peterpan, Ariel bakal dibebaskan daripada penjara pada 23 Julai ini.

Luna yang pernah dikaitkan dengan salah satu video seks bersama Ariel memberitahu dia mendoakan yang terbaik buat Ariel selepas dia dibebaskan nanti dan berita tersebut adalah paling gembira buat dirinya dan semua peminat penyanyi itu.

"Berita itu amat menggembirakan kepada semua peminat, ahli keluarga Ariel yang sentiasa mengharapkan dia akan dibebaskan dan saya mendoakan kehidupannya lebih baik selepas ini," ujarnya.

 Ariel bakal dibebaskan daripada penjara pada 23 Julai ini selepas 
dua tahun menjalani hukuman.

Ariel yang sepatutnya dijatuhi hukuman penjara selama tiga tahun setengah bakal dibebaskan dari Rumah Tahanan Kebon Waru Bandung pada 23 Julai ini selepas menjalani 2/3 masa hukumannya.

Dia didapati bersalah kerana menghasilkan video lucah bersama aktres Luna Maya dan penyampai televisyen Cut Tari.


 akk suke lagu dari kumpulan dia .. ! .. ;))




24 comments:

  1. 2 tahun, jap je dok penjara, jgn wat hal lagi ya Ariel, nak puasa ni, kene banyak amal ibadah,hiii..

    ReplyDelete
  2. tapi malunye sampai kemati nak tanggung tu kak kan huhuhu...

    mase kecoh pasal video ni masing2 sibuk nak tgk wakkaakak..lawak tul....

    ReplyDelete
  3. Semoga dia insaf dengan sebenar2nya. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  4. sekejap jer rasanya...pdhal dl tempoh tu sy dah 2kali tukar tmpt keja...mmmmmm

    ReplyDelete
  5. Semoga insaf...bila kluar nanti....Ariel nie suara best tapi sayang....Saya pun suka dengar lagunya..

    ReplyDelete
  6. rasa macam baru je dia kena tangkap..tak sedar dah dua tahun..huhu

    ReplyDelete
  7. dgr gossip khabarnya Luna Maya dah ada boyfriend lain...huhu...

    ReplyDelete
  8. yelah moga dia insaf, saya pun sama cam akak suka lagu2 dia..

    ReplyDelete
  9. hope lepas nie dia dh insaf la ye.

    ReplyDelete
  10. semoga dia insaf la lepas keluar ni

    ReplyDelete
  11. Diharap tidak akan berlaku lagi dimasa hadapan..jd kan pengajaran...

    ReplyDelete
  12. kalau insaf bagus la dia keluar... rugi bakat yang dia ada terbuang sia2x atas kesilapan perbuatannya....

    ReplyDelete
  13. moga dia insaf n ini jadi peringatan buat semua...

    ReplyDelete
  14. falsya suke lagu ngan suara die..heehhe..

    ReplyDelete
  15. huhh 2 tahun tu kt dalam...

    ReplyDelete
  16. kire tak bersalah ke cmne tu..huhu mcm2

    ReplyDelete
  17. semoga die menjadi insan yg lbh baik..yg xmasuk penjara kt luar sane tu ntah bilelah nk insaf kan..Dia bg petunjuk awal kt ariel nih..think +ve :)

    ReplyDelete
  18. Alinpun suka suara dia..sedappp

    ReplyDelete
  19. bersama lagi ker diorg ni..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...