Tuesday, July 17, 2012

AIR MATA HUBBY ~ KEHILANGAN AMAT DIRASAI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

lepas kejadian grander jatuh ke kaki hubby , dia warded sekejap di HTAA ktn kan , akk balik kerumah , dengan linangan air mata dia berpesan .. tlg tgk kan ikan2 dia .. ( mak aihhh CINTAnyaaa dia pada ikan kan! ) ekekek .. haa siap pesan dlm sedih2 tuu , suh ubuhkan ubat air dalam bekas yg dia letak ikan2 tuu .. dia x sempat lah nak masukkan ikan2 tuu dlm aquarium yg dia bersihkan itu selepas terjadinya kejadian itu ..

ok .. akk balik dan akak terus meluru ke belakang dan buat apa yg disuruh oleh hubby , ummi akk temankan akk ... dah ubuh ubat air dlm tong tuu akk tutup separuh tong dan ada lubang lah sikit diatas nya .. dlm hati , jgn melompat kuar sudah kan ... ok settle ..
dlm jam 3 pagi , hubby balik .. ketuk tingkap rumah .. terperanjat akk , ingatkan dia x balik , kena warded sekurang2nya tidur di hsp sehari .. tapi DR bagi balik .. kebetulan BIL dan along akk memang berada di ktn , dialah yg menunggu hubby akk sampai settle prosedur di hsp .. 

dia masuk dan baring sebelah akk  .. akk sempatlah bertanyakan dia .. macam mana keadaan abang .. dia diam ..dia bertanyakan akk pula .. " ieda ada letak tak ubat air dlm tong ikan yg abang suruh tu ?? " .. hurmm soalan pelik .. yg ditanyee akk x dijawab nyee .. akk pun jawab lahh " aah ada , macam yg abang suruh lahh , lepas tuu ieda tutup separuh .. , kenapa bang ?? " ... dia diammm sambil mencebik mukee macam nak nangis ( adoiiyai masa tuuu rasa sayu lak ) .... sambil bergenang mata , dia cakap 
" habis semua mati ikan2 abang ieda .... " ... ya allahhhhhhhhhhhh ape ??? ye ke abang ???? sedihnyaaaaaaaaaa , akk memang terperanjat masa tuu .. memang x sangka boleh mati ... kesian kat hubby sbb akk memang tahu dia memang sukekan ikan2 nie .. dia sayang sgt .. sbb tu dia jaga ikan2 tuu .. aduhhhhhhhhhh



yang tinggal hanya 2 ekor yang kecil ... manalah hati x sayu ... pagi2 tuu akk , anak2 semua turun ke belakang dan tgk dengan hati sayu .. hubby cukup sayang .. sbb dia beli masa ikan2 tu masih kecil .. bila dah jadi macam nie .. manalahhh x meruntun hati dia .. huhuhu ... sabar ye bang , semua nie ada hikmahnya ... ada yg allah cuba nak kita paham dalam semua yg telah terjadi ini ...

dalam tong nielah hubby letak ikan2 itu , sementara dia basuh aquarium aritu ..
akk rasa .. ikan2 tuu lemas , sbb ikan jenis nie .. memang cerewet sikit penjagaannyee .. x leh busuk , air x leh kotor @ keruh dan air x leh sikit .. 
ikan ini dinamakan ikan OSCAR ... mahal tuu wooo RM 20.00 seekor .. kalau beli dah besar sama macam yg dah mati tuu dlm RM 40.00 seekor huhuhu .. sayangkan


43 comments:

  1. Terkejut juga..igt apa yg dh jd kak hb akak..moga cepat sembuh..

    Sayangnya hb akak kat ikan2 tue yer..hobi dier gak tue..
    Kalau sy pon sedih..tp kena redha kan..Allah dh rancangkan yg terbaik utk kita...nnt hb dh ok akak cr peganti utk ikan2 tue..:)

    ReplyDelete
  2. Mesti syg sungguh hb akak dgn ikan tu kan. Alahai, kesiannya..

    Semoga cepat sembuh.. :D

    ReplyDelete
  3. kesiannya.
    yelah sesuatu syg mesti terasa bila dah hilang.

    betul akk ckp mungkin ada hikmah di sebalik apa yg berlaku ni kan.

    ReplyDelete
  4. alahaii...sedih plak saya baca kak...

    ReplyDelete
  5. Mesti ieda terkilan walau dah berusaha tapi sebab ieda tak mahir nak buat macam mana. Kesian juga kat hubby ieda...

    ReplyDelete
  6. Allah sedihnya rasa,sbr eh ckp kat suami akk.nt mana tau ada rezeki beli lain

    ReplyDelete
  7. tak de rezeki...xpe mungkin ada yg lbh baik lps ni...

    ReplyDelete
  8. mesti ade hikmah die kan... ape pun cian ikan tu,....

    ReplyDelete
  9. alahai, hati tisu gak asben kak ieda yer..
    asben sy rasanya sekali aje pernah sy tgk die nanges sepanjang kite kenal..
    sabar cakap kat cik abg yer,
    Allah ganti yg lebih baik lg pasni..
    tp siyes, cantik gak belaan cik abg kak ieda..
    tp kl sy duk tempat die pn sure sebab.

    apepun, get well soon!

    ReplyDelete
  10. saspen je baca.
    tapi quit mahal gak ikan tu.huhu
    -,-
    btw, semoga hubby akak cepat sembuh and bleh gather dgn akak dan anak2 semula :D

    ReplyDelete
  11. alaaa..sedehnyaa..akak tak sengaja kan..takpelahh ikan tu tak panjang umur lak...

    ReplyDelete
  12. alaaa..sedehnyaa..akak tak sengaja kan..takpelahh ikan tu tak panjang umur lak...

    ReplyDelete
  13. Alahai kak, sedih plak saya membacanya.

    ReplyDelete
  14. baca tajuk dan intro skit kat dashboard, saya rasa terkejut...ingtkan apa dah jadi kat hubby akk tapi rupa2nya kehilangan ikan dia...btw, smga hubby akk dah tak sedih2 dan sihat kembali.


    p/s : sian saya puas saya mencari butang komen kt sini rupa2nya ia adalah satu titik kecik hhehe...

    ReplyDelete
  15. sian husband akak kan...sedih dia...

    ReplyDelete
  16. kesiannye. tak de rezeki. sabar ye..

    ReplyDelete
  17. Adehhh siannya..
    Sampai menitis air mata hubby akak ye, punya la sayang dengan ikan2 tu :)

    ReplyDelete
  18. sayu pulak hati ni baca.

    ReplyDelete
  19. sedih....
    saya pun pernah kehilangan haiwan peliharaan...mmg hati sayu... :(

    ReplyDelete
  20. alorrr sayangnyer hubby akak ngan ikan tu kan... huhu kalu masz pon sedih gak bila apa yang kita jaga tetiba xder kan.. hukhuk

    ReplyDelete
  21. semalam kesini bila bukak nampak kaki yg berdarah. huhu takut sorry yer tak sempat nak komen.. terkejut..
    hope hubby u cepat sembuh..

    ReplyDelete
  22. alahai ikan2 tu mati sbb sedih tuannya cederaa tu...hik3

    ReplyDelete
  23. semoga kaki hubby Ieda cepat sembuh.
    Sayang memang sayang ngan ikan yg mati tu,tp bukan rezeki.

    ReplyDelete
  24. syg sgguh hubby akak kt ikan tu yer....

    ReplyDelete
  25. dia minat sungguh yer membela ikan

    ReplyDelete
  26. nak buat camana kan ieda..dah sampai masa ikan tu..memang la sedih..
    ieda dah buat semua tapi tetap jugak ikan tu mati

    ReplyDelete
  27. baca n3 ni teringat kat HB masa kene grander dulu..dua minggu doc bg MC..
    tentu dia upset sgt2 tgk ikan dia mati mcm tu aje..nak wat cam ne kan..x de rezki la tuh..bukan sengaja pun..semoga cpt sembuh HB ieda..

    ReplyDelete
  28. Kak, moga hubby Akak segera sembuh, sedihnya baca entry Akak ni, yang ikan tu, nnti Akak bg hadiah kat hubby tau, sayu plak tgk ikan tu mati kak, takpelah takde rezeki kan kak

    ReplyDelete
  29. dulu masa ika dok kuantan pon ade jgak pelihara ikan tp kejap je ika sempat.pastu ikan tu mati :(

    ReplyDelete
  30. siannya...sayang sungguh hubby akak pada ikan tu yer...

    ReplyDelete
  31. sedihnyaaaa...
    teringat pulak masa ikan kaloi yg kami bela dari kecik sampai seberat 1.5 kg akhirnya mati lepas disalin air kolah.. mungkin sbb klorin terlalu kuat agaknya... mmg sedih sangat masa tu... akak tak bg mak akak bagi kat sapa2 pun ikan tu (utk dimasak) kami senditi mmg tak lalu nak mkn.. & kami tanah ikan tu kat belakang umah... terkilan sgt2 sbb ikan tu dah manja ngan kami... mkn pun bersuap.. bila kita dkat ngan kolah dia akan timbulkan diri & bila kita suakan roti dia 'tangkap' dr tangan kita.. manja sgt...

    ReplyDelete
  32. Alahai...mati lah pulak..nak buat mcm mana kan..tak per lah pelan2 beli semula..sebulan beli seekor..harga boleh tahan tu mahalnya..

    ReplyDelete
  33. kalau saya pun sedih kak ikan mati..byk plk tu..

    ReplyDelete
  34. sedih mehh..doubleIS tengok pon tumpang sedih la nihh

    ReplyDelete
  35. sedihnya..pasti ada hikmahnya

    ReplyDelete
  36. cantek ikan ni...mm, kalo akak pun sedeh. Dh lama bela...kalo dia reti main2 bila kita letak tangan kat cermin aquarium lagi ler terasa..

    ReplyDelete
  37. laaaa tibe2 je mati.. pelik tu.. ntah2 ikan tu nak suh tuan dia(hubby akak) je bg mkn kot...

    ReplyDelete
  38. biasanya org laki susah nak keluar air mata, mesti dia amat kecewa & sedih

    ReplyDelete
  39. xper la kak nk buat mcm mn ikan tu pendek umo...nanti beli ikan baru yer

    ReplyDelete
  40. memang ikan tue mahal kak...pernah tengok kat kedai....sedih hubby akak ya....kalau hubby saya oun sedih....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...