Thursday, June 21, 2012

USIA YG SESUAI UTK PAKAI KRIM ANTI KEDUTAN ~ OLAY oh OLAY

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaaaaaaaaa uolsss sure suke dgn tage line bawah kan .. :))

Makin bertambah umur tahun demi tahun. Biar tambahnya pada angka sahaja tetapi tidak pada wajah anda kerana pada usia berapa pun anda berhak dipuji cantik

Siapa kata penjagaan penuaan wajah tidak sesuai dipraktikkan di awal usia 20-an?. Di kala usia masih muda inilah,apa sahaja rumusan yang dipakai mudah untuk diserap dan diberi tindak balas oleh kulit kita kerana masih belum degil. Walaupun kebanyakkan wanita seawal usia 20-an tidak mengalami kedutan atau penuaan yang ketara,namun mereka tetap mempunyai garis-garis halus di sekitar mata,kekeringan di bahagian pipi dan garis senyum yang merupakan tanda awal penuaan. Untuk bergelar awet muda, pilihlah produk anti-penuaan yang mampu menentang penuaan di peringkat awal.

Sewaktu di usia remaja, kulit individu masih lagi dalam peringkat perkembangan. Dalam usia semuda ini anda disarankan untuk menggunakan krim yang bersesuaian dengan usia anda.

Krim anti kedutan sebaiknya mula digunakan pada wajah sewaktu usia anda menjangkau 25 tahun atau memasuki usia dewasa. Sebaiknya anda pilihlah krim mengikut keperluan kulit seiring dengan usia anda. Dalam masa yang sama, anda juga boleh mengelak pembaziran.

soo dah lama akk gunakan krim anti penuaan ini .. ;) dek kerana sesuai .. sblm nie akk pernah cuba pakai marykay .. tapi x tahan mahal tuu huhuh soo back to olay .. yg memang sesuai dgn kulit wajah kuuuu .. ekke ala2 promo lah pulakk ;))

 asal dulu2 akk pakai nie .. skrg hubby lak pakai ekekeke 

now akk tukar ke daily regenerating serum nie .. sesuai ngan usia kan ... ;)

 dan untuk malam akk pakai nie .. alhamdulilllah memang sesuai ngan akak ;)


32 comments:

  1. ada juga orang cakap dengan saya krim ni elok..tapi belum sampai masa lagi kot saya nak pakai yang ni..belum 25 lagi..hehe

    ReplyDelete
  2. Orang wanita kena selalu jaga penampilan diri . Hehe

    ReplyDelete
  3. akak pakai satu produk n menten je , patot la akak Ieda cantik sentiasa
    hehehehehe~ *puji ikhlas ni kak! hhahahaa...

    ReplyDelete
  4. izwa pakai safi rania gold je skrg..

    ReplyDelete
  5. syukurlah kak ieda dah jumpa yg sesuai..nak jumpa yg serasi ngn kulit kita,..mmg payah kan..

    ReplyDelete
  6. @eMMe TQ emme .. ;) sbb kalau pakai ashik tukar2 x elok utk kulit wajah ;)

    ReplyDelete
  7. sya pakai MaryKay.. sbb dulu jenis muka berminyak n jerawat..lepas pakai ne, menten jela walaupun harga..mahal ya ampunn..

    ReplyDelete
  8. @:: Mrs.Eady :: ramai juga yg cakap safi adalah salah satu produk terbaik buatan tempatan ;)

    ReplyDelete
  9. saya pakai safi je kak..

    ReplyDelete
  10. maknanya Queen dah boleh guna lah ye krin anti penuaan ni? takut nk guna sbb xtau umur berapa yg sesuai utk pakai krim anti penuaan ni.

    ReplyDelete
  11. Akk dari zaman sekolah lagi sis hanya pakai produk ni sahaja..tak pernah tukar..dulu2 ia dikenali sebagai Oil Of Ulan kalau tak silap...

    ReplyDelete
  12. @Eye_nee oh ya kak .. ;) kalau gituu akk sama macam saya lah .. sedap pakai kan akk ..
    aah kak dulu dikenali ngan oil of ulan .. zaman remaja dulu2 saya suke guna pencuci dia ;)

    ReplyDelete
  13. Lynn pun macam ade kedut kat mata dan bila gelak..ada nampak garisan..oh no...takut..bukan takut tua..takut kedut la kak..hehehe...good info..

    ReplyDelete
  14. kulit sy ni ntah napa lebih serasi dgn local produk je. pakai Tia Amelia. pernah try olay bagai ni.. mcm x match la dgn kulit sy

    ReplyDelete
  15. perempuan ni sentiasa nak nmpk cantik kan..kena jga penampilan dan kulit utk en somi..syima pakai krim pelembab daun lidah buaya SAFI je..kehkehkeh

    ReplyDelete
  16. best nya sesuai dgn produk gini..kak ieda sesuai la tu ok la..lgpun jnis muka yg tk berjerawat mmh mdh nk serasi dgn sesuatu produk kan..

    ReplyDelete
  17. sy pakai safi rania gold..tu pun fikir banyak kali nak try..tapi so far ok dgn kulit :)

    ReplyDelete
  18. mary kay takyag bli satu set kak mmg pitam.guna satu je yg utk nite cream (timewise) yg botol kale putih jernih tu...mmg superb!ratu pun pakai campur2.yg lain ratu pakai olay white radian yg botol hijau tu :)

    ReplyDelete
  19. saya pun pengguna setia Olay sejak lepas sekolah lagi... sedang pakai anti penuaan tu... ade yg serum ek? nampak menarik

    ReplyDelete
  20. Sama ler kita.. cam sesuai lak ngan kulit muka.. :)

    ReplyDelete
  21. Amboi!!!
    Makin bersinar ler akak ku lepas ni.. ;p
    Miss u kak ida..
    Hari ni baru ada mood nak pulun BW..
    Akak rindu kami x?! Ngeeeeeee!!!

    ReplyDelete
  22. tgk akk review produk ni terus rasa nak cuba jugaklah..lama muka ni tak berbelai manja T_T

    ReplyDelete
  23. oh..itu rahsianya ye..

    kita ni kadang pakai..
    kadang tak pakai..asal ingat..hik3

    ReplyDelete
  24. lelaki nak cuba kak..boleh tak..?haha

    ReplyDelete
  25. prnh jugk tpengaruh gn iklan olay nih..tp xnah guna pon..ok kew??

    akak mmg penat study nank plk bla bkluarga..ati mst kuat..hihii bru abes sem 1 mudh lg..pasni mkn sush la..hihii

    ReplyDelete
  26. g pakai safi rania jek! hehee

    ReplyDelete
  27. sy guna safi :-)

    tp produk olay ni mmg bagus kan.. dulu mak sy pun guna :-)

    ReplyDelete
  28. Masa kecik2 dlu pakai kakak saya pny skincare (time tu name dia lain..lupe lah), naik bintik2 muke saya. Tu yg terus seriau dgn produk Olay ni..hehe

    Skrg pki produk lain pun berbintik gak muke saya...hehehe

    ReplyDelete
  29. x pernah lagi cuba olay..kalau puas hati ok la kan..sy pakai garnier pn ok..setakat nimemang xde masalah..:)

    ReplyDelete
  30. oo..akak guna olay ye..dulu saya pun guna gak tp la ni try safi rania plk.

    ReplyDelete
  31. Memang produk OLAY superb.....dari zaman school memang dah guna produk ni.Dek terpengaruh dgn produk yang bagai2 pernah tukar produk yang macam2.Akhirnya Olay jugak yang serasi diwajah.....Lupakan yang lain...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...