Thursday, June 21, 2012

TUKANG MASAK KERJA NYA ENTENG ! seawal 5 pagi

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

salam pagi khamis yg indah .. syukur menjelmanya 1 syaaban .. insyaallah akk berpuasa hari nie .. dan semoga sehingga ke berbuka nanti .. aminnn ;) pagi2 nie settle menu bfast akk utk anak2  .. alhamdulillahh .. siap bfast akk masak pula .. masak lemak udang untuk menu lunch anak2 dan hubby akk , harap2 adalah berbaki utk ibu berbuka puasa yeee sayang2 sekalian .. kalau akk grg nasi grg pasti akan ada geijo @ sosej utk ulam2 dia .. aci ! ... ekekek .. dah jadi kebiasaan kan .. tapi kalau pagi2 mereka jamah aje nasi grg tuu , selebihnya akk bekalkan utk mereka makan di sek jam 10 pagi .. barulah x lapar kan .. dan mereka hanya makan geijo dan sosej sahaja utk alas perut .. ;)

nasi grg cili kering sahaja .. sesekali buat nasi grg nie .. akk yg bersahur pagi2 rasa tergugat bila mengoreng ekekek .. sabar2 .. dlm hati cakap .. nanti hari aku x poseee aku buat layie ! .. layie best dari nie ahahhaha ;)

geijo & sosej kegemaran anak2 .. geijo tuu akak dah belah dua .. ramai yg tanye geijo tu haper ..alahhh yg kalau org buat steamboat tuu .. biasa kita tgk dia rebus aje kan .. haa nie akk grg kannyeee ;)

keropok grg tu kebetulan akk balik dari terengganu kan ... memang beli banyak .. grg banyak2 standby dlm tapawere besar kat rumah nie .. senang , nak makan terus je amik .. cuma nak grg tuu azab ekeke ;)

oh yaaa kepada yg berpuasa .. mak mintak maap yeeeeeee !!! ekeke
pagi2 dah jamu mata ngan makanan ..
x tahan simpan lama2 entry makan2 nie ekekekke


30 comments:

  1. sedapnyaa..pewut sy plak ngah lapo..makanya sume benda nmpk sedap :)

    ReplyDelete
  2. baru nak tanya geijo tu apa...hahhaha...

    ReplyDelete
  3. Baru kakak taku geijo ieda panggil ye.. Tajuk N3 buat kakak ingat lagu lama masa kita kecik-kecik dulu..

    tukang masak kerjanya enteng
    bangun pagi masak nasi goreng...hihi

    ReplyDelete
  4. rara rini kalau x nk puasa gak.tp terlajak tido.xsahur. =(

    ReplyDelete
  5. aduhaiii sedap nyer tgk makanan tapi tgh sakit gigi...

    ReplyDelete
  6. mmg tergugat kak huhu sbb sy pun sedang gigih bayar hutang posa nih =P

    mmg menariklah menu akk masak!

    ReplyDelete
  7. ouh..geijo namanya ye kak..hehe..baru saya tahu..

    ReplyDelete
  8. sodap tu... buat teman lapor jer...

    ReplyDelete
  9. adoikak...lieya belum bekpes lagi ni kak...tgk2 ade lak nasi goreng siap ngan 'lauk' sampingannye sekali....mmg sedap ni kak ....

    akak tgu yeak, lieya datang ni bwak pinggan eheheheeheh

    ReplyDelete
  10. amboi kak.. pagi2 pun sempat tembak tuu :D

    ReplyDelete
  11. mmg sdap nmpk ns grg tu ! hehhe..

    btul tu kak, kdg2 tkthu nama apa smua perkakas stimbot tu hehe, yg thu pun fishball, fishcake, tohu jepun, yg biasa2 thu lah kan hehehehe..

    ReplyDelete
  12. Banyak masak? Maybe bila anak MQ Dah besar nanti, mesti kena buat mcm ni jugak..Selamat berpuasa..

    ReplyDelete
  13. akak..nak mintak nasi goreng sikit..

    ReplyDelete
  14. sedapnye kak
    untung anak2 akak :)

    ReplyDelete
  15. sedap sungguh hidangan breakfast ni~

    ReplyDelete
  16. As salam Kak Ieda,

    First time tgk Geijo goreng :))

    Sedapnye lak ai, sy pun posa gak harini tp dah berbuka dah... ni rs lapa balik lah pulak...hik3...

    Rs nak buat nasi goreng lak...hehehee :))

    ReplyDelete
  17. PREGHHHHHHHH ahkakkkk ... mantop menu bfast mu

    ReplyDelete
  18. Amboi kak ieda, meriahnya menu pagi ni.

    ReplyDelete
  19. singgah sini terus terasa lapor.... aduhhh...

    ReplyDelete
  20. akak... izan pun tergoda jugak ni. nak2 pulak hari pun puasa...

    ReplyDelete
  21. aduii seb baik iman mash kuat lg kak.. kalau x memg kelautlah puasa arini.. hehehehe

    ReplyDelete
  22. akak!! saya nak berjiran ngan akak!! boleh tak? hehe...

    ReplyDelete
  23. Kak! Sedapnya. . Rugi x pose hari ni. Slamat berpuasa ya kak :)

    ReplyDelete
  24. baca tajuk, teringat lagu P ramlee...

    tukang masak kerjanya enteng..
    bangun pagi masak nasi goreng...
    campur cili campur udang kering..
    bila makan mata naik juling.....


    hihi....

    sedap nampak nasi goreng ieda tu...

    ReplyDelete
  25. @~ yus ~ yehaaaaaaaa eh eh eh .. ekekekek .. pandai gak yus jadikan pantun ! ... ekekek sambil nyanyi sambil goreng nasi grg ekeke .. ;)
    alorr yuss nasi grg campak2 nie ;)

    ReplyDelete
  26. malam-malam camni tengok pic camtu..terus lapar..hihi

    ReplyDelete
  27. simple tapi kalau dah namanya entri makanan yang tak sedap pun jadik sedap jugak. hehehe...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...