Monday, June 25, 2012

TIPS mendapatkan & MENGEKALKAN BE NUFFNANG

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ha arituu ada yg bertanya kan .. dan akk tunaikan janji akk nak ceritakan tips dlm mendapatkan BE dan mengekalkannya dlm blog kita nie .. akk seyess x pandai nak cakap .. sbb akk rajin membaca blog2 nie .. dan akk rajin search .. semua tips2 nie akk dptkan dari blogger POSH76 .. TQ beb .. den copy paste disini yee , mohon kongsi penerangan mu yg sgt2 mudah utk difahami .. 
sharing is caring kan beb .. TQ so much ! ...





1) Update Survey Nuffnang

* Jgn malas yee ...mesti jawab satu persatu jgn tinggal satu pun
* Perkara utama yg blogger wajib buat untuk mendapatkan BE ~ BE ini diassignkan secara manual menggunakan sistem
* Ada 2 jenis ~ Blogger Bio Survey
~ Edit survey
* Update la sekurang2nya 1 atau 2 bulan sekali
* Yang penting kita boleh yakin advertisers

2) Traffik Kena Tinggi


* No minimum requirement berapa Unique Visitors diperlukan untuk mendapatkan BE tapi sekurang2nya cubalah maintain 150 visitors dalam sehari pun jadilah
~ kalau lebih consider bonusla...lagi banyak ler BE dapatkan
* Traffik penting untuk advertiser membeli sebilangan jumlah visitor dari blog Nuffnangers
~ so kalau takde nak beli apa yer
* Ha satu layi untuk naikkan traffic rajin2 la melawat blog kawan2 .. dlm maksud lain BW .

3) Kedudukan Code Nuffnang Dalam Blog

Haa yg nie , masa mula2 akk letak , tak tahu kenapa akk x dpt2 BE .. pelik sehingga status akk tu mamber biasa sahaja sedangkan visitors akk ramai .. last2 akk minta tolong blogger wan KALAM HATI .. dia tlg tgkkan .. rupanya ada silap cooding disitu .. huhu 

* Pastikan ketiga~tiga jenis code Nuffnang Skyscrapper (SS), LeaderBoard (LB) & LargeRectangel (LR) diletakkan ditempat yang sesuai....
~ Kalu boleh widget yang mengarut2 tu tak perlula letak yer...buat semak...aku kalau payah nak masuk blog (blog berat) ni terus aku blah...tak kuasa nak tunggu lama2..suka blogwalking blog yang mesra alam tak perlu nak tunggu upload lama2kan
* Ini memudahkan advertiser memilih blog Nuffnangers mendapatkan BE
(MCPM) jika iklan ini dapat dilihat oleh setiap pengunjung blog
~ so jgn salah letak yer...jenuh visitor nak tlg "klik" nanti

4) Membership Exclusivity
* Make sure korang ahli "GLITERALLI"
~ nak jadi ahli mudah jer ...menten 20 visitor per day
* Ada orang cakap jangan letak advertisement lain....nanti keahlian ditarik balik, tapi akk tgk blog lain tuu ada aje letak advert lain kan .. hurmmm

5) Update blog
* Kalau boleh updatela sekurang kurang nyer satu entry kalau terlebih rajin update la lebih , haa nie akk memang selalu make sure entry 3-4 sehari .. pun depends pada idea dan ketidaksibukan ! .. ekkee
~ Kalau update terlebih sgt pun citer entah apa2 susah jugak kan
* Yg penting mesti aktif menghapdate entry yer , jgn biarkan blog kita berhabuk 2 - 3 hari huhuhu macam mana BE nak singgah kan ..


ok .. itu sahaja .. sama sahaja tips nye .. dah dpt BE , nak kekalkan BE dlm blog kita , usahakan yg sama juga dari tips2 diatas .. jgn abaikan .. akk pun dah lama x update survey tuu , adakalanya lupe dan x tahu nak cakap apa .. sbb benda yg sama kan .. akhir sekali percaya pada rezeki yg allah berikan .. 

insyaallahhh dia nak bagi bila2 dia boleh bagi .. yg penting kita ikhlas berblog dan sudi nak share info2 menarik utk panduan semua .. sbb akk jenis yg x pandai nak ceritakan hal2 peribadi sangat , susah nak mulakan menulis kalau x der topik .. sesekali tulis juga kisah kehidupan tapi x suke selalu sbb pembaca kita dah semakin cerdik dan mereka x suke entry yg menjemukan .. ye dokk ?? ke akk salah .. huhu tepuk dada tanya selera , selera masing2 x sama kan .. ;) janji HAPPY BLOGGING ! .. ;))

dan untuk pertanyaan FIEDA tuu .. akk dah pernah cash out sekali hasil nuff nie .. alhamdulillah , x lah banyak dlm rm 100 ++ ... ;) kalau nie kira kali ke 2 lah ..

32 comments:

  1. a'aa kak.. sy rs semuanya bergantung pd rezeki kita gak sbnarnya.. sebabnya, macam blog GA saya tu, UV xsampai 10 pun sehari.. sy pun dah berzaman xupdate tp be sentiasa ada walaupun earning dia xsampai RM1... hahhahhahah

    mcm skrg BE dkt blog GA tu 4 tgh running tp kat blog utama yg UV jauh beza dari blog GA tu, 1 BE je pun tgh running.. :-)

    ReplyDelete
  2. owhh..cmni ekk..sy pon baru je claim nuhffnag rm52..hehee..percubaan per1 nk tgk dulu cmna..nt bley la impun..hehee

    ReplyDelete
  3. bab kena kuarkn n3 byk2 tu yg menyesakkan dikala ketandusan idea...

    ReplyDelete
  4. rara dh malas dh nk pk pasal nuff ni.majuk.hehe

    ReplyDelete
  5. kompem saya bukan besfriend nuffnang. eheheh~

    ReplyDelete
  6. owh mcm tu yer kak ieda....wah tips g bagus ni...tp bergantung rezeki juga kan hihi

    ReplyDelete
  7. GK selalu datang blog nie...tapi tuan blog nie tak mo mai pun blog GK huhuuhu

    ReplyDelete
  8. Thx for sharing kak..
    Lily dah lama tak dapat BE..
    mcm nak majuk dah nih.. :)

    ReplyDelete
  9. tq share kak.
    baru tauuu tp tulah kan mmg nak kena rajin.

    ReplyDelete
  10. gud tips kak.. sy pun baru skli cash out.. ntah bila dpt cash out utk kali kedua.. tgh tunggu BE yg running skrg.. hehe..

    ReplyDelete
  11. MQ pulak tak kisahlah nak bagi ke taknak bagi ke.. Janji enjoy dapat kenal ramai kawan2...

    ReplyDelete
  12. terima kasih byk2 d atas tips ni ye kak.. :)

    ReplyDelete
  13. nuffnang oh nuffnang!!

    ReplyDelete
  14. nice sharing dear..ayu tak pernah dapat lg..dh try mcm2 gk..belum rzki kot..huhu

    ReplyDelete
  15. kalo akak nak sy bley tlg editkan..hehee

    ReplyDelete
  16. aish, nuffnang taknak kawan ngn saya. muhahaha

    ReplyDelete
  17. Tq kak, moga2 pasni BE singgah blog Aju pulak ;)

    ReplyDelete
  18. mekasih kak..moga2 melekatlah be kat blog saya..saya nk cashout dh ni..hrp pasni lepas cashout ada la be yg sudi melekat..

    ReplyDelete
  19. tq kak share info ni
    saya pny BE pun sedeeyyyy

    ReplyDelete
  20. salam

    tahniah..banyak juga tu..sampai boleh buat tips tu..

    kuasa BW mmg kuat.

    tapi saya ni kalau BW nampaknya 10 hari dah hbs limit BB, nak tak nk, kena pandai-pandailah..

    sbbb nk jimat limit kurang BW tp lebihkan entri dgn guna keyword tertentu.

    ReplyDelete
  21. baru terkedek2 sy nak berblog.. UV sangat la sikit..BE pun tak minat nak dtg blog kite lagi..hahaha :P

    "sabar ye BE..dtg la kalau sudi.."

    ReplyDelete
  22. biasanya BE ni mmg ikut giliran juga. dulu2 masa thn 2010 mmg rancak giler sbb izan baru aktifkan blog. skrg ni biasa2 aje. kalau tgh running 1 BE pun dah syukur sangat dari takde kan.

    ReplyDelete
  23. ema pun dah tak fikir sangat pasal BE ni kak...

    ReplyDelete
  24. pas baca ni terus update survey..hehe

    ReplyDelete
  25. Puas juga kemas kini hendak melekat BE Nuff pun susah sedikit walaupun sudah lama dengan Nuff sejak 2008 lagi.

    ReplyDelete
  26. check out www.nufftag.com

    ReplyDelete
  27. Akak cmne kite nk th 3 jns code d ltk tmpt btl?mtk pnjlsan...sy bdk br blja....huhu

    ReplyDelete
  28. ramai blogger sekarang kejar BE. Yang penting happy dalam dunia blogging.:))

    ReplyDelete
  29. bab2 coding tu yg lemah sikit ni.. berapa kali dah cuba nak letak iklan kat atas tp msh x berjaya.. hehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...