Wednesday, June 20, 2012

TATU HARAM ~ USTAZ PUJI AWI RAFAEL

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


salam semua

akk x berapa kenal sgt artis nie .. tapi tahulah kan nama dia nie ,.. kira kalau sebut haaa tahu dia nie artis .. hebat sgtkah dia ??? .. hurmmmmmmmmmmm x sangka pula sehebat ini .. TAPI syukurrr berita ini mengembirakan semua orang .. harap2 mereka2 diluar sana yg buat perkara yg sama dpt segera bertaubat .. bukan mudah seorang artis nak bertaubat dengan mendedahkannya kepada umum kan .. soo its GOOD .. akk sgt2 teruja bila baca artikel nie .. ;)


PETALING JAYA: Dosa penyanyi Awi Rafael, 26, yang melukis tatu pada badannya akan diampunkan oleh Allah sekiranya dia benar-benar bertaubat dan menyesali perbuatannya itu. Pendakwah bebas, Ustaz Zahazan Mohamed berkata, tindakan Awi yang tidak malu untuk mendedahkan rasa kesalnya secara umum adalah satu perbuatan terpuji dan harus dijadikan contoh oleh semua pihak agar tidak meniru perbuatan bertatu tersebut.

"Bukan mudah untuk seseorang yang dikenali ramai seperti Awi mahu mendedahkan perbuatan bertatu itu secara umum dan Alhamdulillah, sekurang-kurangnya dia cepat sedar dan bertaubat. "Malah sanggup berkongsi kepada peminat-peminatnya agar tidak mengikuti kelakuan buruknya itu.

"Semoga Allah gugurkan segala keburukan silam dan mengangkat kebaikannya,” kata beliau kepada mStar Online ketika dihubungi di sini, Selasa.

 
Ustaz Zahazan

Zahazan menambah, sesungguhnya Allah amat gembira dengan orang yang bertaubat dan kegembiraan itu digambarkan melebihi seorang penggembala yang kehilangan unta di padang pasir lalu menemui semula untanya itu.

"Perlu diingat, apabila kita tidak berhubung dengan Allah, maka kehidupan kita juga diibaratkan seperti sebuah kapal terbang yang tiada radar serta terumbang-ambing," tegasnya.

petikan : metro online

bagus lah macam nie kan .. bila dah tahu dan sedar ia adalah berdosa , wajib utk bertaubat , kalau perkara2 macam nie yg melibatkan artis , bagus sgt2 kalau didedahkan agar peminat2 yg ada membuat perkara yg sama sedar kan .. itulah yg dikatakan artis nie idola masyarakat , harap yg baik2 lah mereka ikut ;)

33 comments:

  1. bagus laa die mengaku kesalahan die..

    ReplyDelete
  2. saya suka lagu dia yg jadi lagu tema citer Pelangi Kasih tu. :D

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dia sedar kesalahan dia, bgusnye dia x malu wat pengakuan. Semoga dia menjadi lebih baik..:)

    ReplyDelete
  4. Dosa dan pahala hanya DIA yg layak menentukan. Semoga kita juga sama-sama cuba perbetulkan diri masing masing ke arah yg lebih baik. Insyallah

    ReplyDelete
  5. saya pun tak kenal sangat awi nih. tapi memang tatu tuh tak elok, bukan budaya kita.

    ReplyDelete
  6. bagus la dia dah insaf...

    ReplyDelete
  7. mcm ne leh ade tatoo? isk2!!! tapi dah bertaubat bagus la...

    ReplyDelete
  8. tak tau lah dorang ni...apa lah bestnya mempunyai tatu?? Masalahnya kalo ada tanda lahir besar2 tu..malu pulak...cari doktor kosmetik utk buang...mm..

    ReplyDelete
  9. ntah apa yang best nya tu kan. entah lahh..

    ReplyDelete
  10. oooo dh mengaku..baguslah tu..
    patutlah asek pakai baju lengan pjg je...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah dia dh taubat..semoga taubatnya diterima tp dia dh buang ker tatto tu ye..

    ReplyDelete
  12. kak saya dh pos hadiah akak semalam...dah sampai bgtau ye dan tak yh buat entry..pemberian kecik jer tu..

    ReplyDelete
  13. @fieda ekekke ko dikkk
    siapp bagi amaran kat akk nie x yah buat entry ekeke .. wokeh2 .. yg menurut perintah ...
    anyway TQ sgt2 dear .. akk bukan nak adiah punn bila buat tuu , suke je buat .. asah2 bakat muahha ( bakat sgt kannn ;))

    ReplyDelete
  14. sesuatu yg baik jadikan teladan sesuatu yg buruk jadikan sempadan..

    ReplyDelete
  15. doakan yang terbaik buat semua...

    ReplyDelete
  16. owhh memang btul dye bertatu...kisahnye....
    kaloi tak tahu punn heheh

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah,,owh betullah gosip sblm ni tp syukur dia dh berubah

    ReplyDelete
  18. minta berubah ke arah yang lebih baik lagi..hehe

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah... sekurang2nya dia ngaku n nyesal..

    ReplyDelete
  20. oh mmg ada la tatu b4 ni eh..sbb melodi pernah ty dia kata xde tatu..hehe bagus lah dh bertaubat..harap jd teladan utk semua =)

    ReplyDelete
  21. Badan dia ada tatu...baru saya tahu hari nie...baguslah kalau nak buang...

    ReplyDelete
  22. Tiada manusia yg sempurna dan tidak melakukan dosa..masa silam yg penuh dgn dosa selagi masih bernyawa masih mampu bertaubat lagi kepadaNYA..semoga Allah memberikan dia keampunan.....

    ReplyDelete
  23. before ni xmgaku kat melodi...bgslh dah mgaku...

    ReplyDelete
  24. yup,bkn sng manusia nk ngaku slah kan..good ;)

    ReplyDelete
  25. Dah buat tato nie memang xleh hilang,syukur dia dah bertaubat.

    ReplyDelete
  26. owh..sebelum dia dia tak mengaku bertatu..kata pakai jaket memanjang sebab imej..tp alhamdulillah..dah bertaubat pun..

    ReplyDelete
  27. syukurlah dia pun dah bertaubat kan...

    ReplyDelete
  28. tak kenal..tp asik dengar nama jer..

    ReplyDelete
  29. mengaku salah tak apa.

    ReplyDelete
  30. akhirnya dia mengaku gak ek

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah, timbul keinsafan dalam diri..

    ReplyDelete
  32. emm itu antara dia ngan Allah la..harap keampunan di terima..:)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...