Friday, June 15, 2012

SEDANG BINATANG SAYANGKAN ANAK ~ paling sayu

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

aduhh sayunyee .. walau seram dgn raja rimba nie .. tapi bila tgk pic nie terkasima kejap akk .. tgk .. tgk .. binatang seganas harimau nie boleh sayangkan anaknyaaa .. syahdu kan .. inikan manusia yg sanggup buang anak ! .. dera anak ! .. bunuh ANAK ! .. huhuhuhuh

Singa Betina Selamatkan Anaknya






Kasih ibu memang tiada nilainya walaupun bagi seekor haiwan. Itulah yang terjadi apabila seekor singa betina nekad menuruni tebing curam untuk menyelamatkan anaknya. Kejadian penuh dramatik itu sempat dirakamkan oleh seorang jurugambar Jean-Francois Largot di hutan simpan Masai Mara, Kenya.


24 comments:

  1. aloh lohhh mmg tak terkata tgk gambar ni......

    ReplyDelete
  2. meremang bulu roma tgk foto ne.. alangkah daifnya kta yg bernama manusia yea kak.. sedangkan haiwan lgi punya hati..

    ReplyDelete
  3. assalam ieda..tu sebab selalu orang sebut..binatang pun sayangkan anak kan

    ReplyDelete
  4. Tapi ada manusia yang langsung tiada rasa kasih dalam hati mereka terhadap anak sendiri! :(

    ReplyDelete
  5. Hebat kan kerana kasih sanggup buat apa saja...

    ReplyDelete
  6. kasih syg itu mmg hebat.. manusia ni bila dah dirasuk syaitan mmg hilang semua rasa kasih syg tu kak...

    ReplyDelete
  7. orang sekarang anak dibuang2...

    ReplyDelete
  8. binatang pn tahu sayangkan anak kan..manusia yg buang anak tu memang jenis xde perasaan..hati dh mati gitu la..

    ReplyDelete
  9. tu lah kan...kasih ibu mmg tak terbanding...

    tapi sekarang manusia pulak berperangai mcm binatang...huhu...

    ReplyDelete
  10. memang sedih dan terharu nengok gambar ni..

    ReplyDelete
  11. alahai...tu la..binatang pun tahu syg anak..manusia..ade yg tak kisah pun anak..

    ReplyDelete
  12. manusia kononnya nak jaga harga diri walopon dah taked harga dah..hurmm..

    dulu kan akk pernah tgk kejadian beruk yang tercicir anak kat jalanraya..syukur abah slowkan kereta, sempatla ibu beruk tu kutip semula anak dia yg tercicir tu..

    orang selalu kata, kalau jahat jer macam beruk... tp sebenarnya beruk tu dah membuktikan sebaliknya...hurmm lagi

    ReplyDelete
  13. betul la kak.. kagum tgk gambar nih..

    ReplyDelete
  14. subhanallah..... moga mereka yang suka dera anak, buang anak, bunuh anak tu insaf kan kak..

    ReplyDelete
  15. teringin nak capture scene macam ni.

    ReplyDelete
  16. manusia plak suka buang bb sesuka hati...

    ReplyDelete
  17. untung kameraman tu sbb boleh capture moment2 camni...

    ReplyDelete
  18. salam ibu ummi dtg sn,tq sgt sbb dtg ke blog ibu n follow...salam knl,ibu follow sn..:)

    ReplyDelete
  19. kasih ibu mmg tiada taranya..haiwan pun sayang anak..kan...

    wah makin berseri-seri banglo kak ieda nih...terkesima saya..

    ReplyDelete
  20. kasih ibu sukar ditandingi.....sayangilah ibu dan bapa

    ReplyDelete
  21. sapa yang tak sayang anak...

    ReplyDelete
  22. kasih ibu tiada tandingnya

    ReplyDelete
  23. Hebat kan pertalian kasih antara ibu dan anak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...