Monday, June 4, 2012

ROTI TEMPAYAN & MUZIUM BANDAR DI RAJA PEKAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ini kisah bulan lepas ye .. haa main lama tuu .. maklumlahh pic2 diperam dlm draff kan .. akk nie bila ada masa , kat rumah lah akk upload semua pic2 nie dan simpan dlm draf .. bila tiba nak publish , barulah tgk balik dan update info2 tuu .. yelah masa taip tuu dah beberapa minggu , kang pelik pula org membacanya ekekke .. haa nie kisah mak saudara akk dari muar johor dtg .. adik ayah akk .. dah lama mereka x mai sini .. kira dah bertahun lah , kebetulan dtg sbb nak menjenggah ayah akk .. kan dia x sihat ari tuu .. soo bila dah lama x dtg nie , apa lagi kami bawa pusing2 bandar pekan sambil makan2 .. dtg x lama .. mereka stay dlm 3 ari sahaja ..

jom lah layan pic2 nie .. x larat nak celoteh panjang2 .. akk bukan pandai cerita panjang2 nie kan .. sebelum menjadi lebih merapu , baik layannnnnnnnnn ;))



  roti tempayan , bfast wajib setiap ujung minggu .. kami bawa dan makan ramai2 .. penuh satu meja panjang ;)

 

 pic tuan tanah kena ada kann .. tgk lahsi zahrien tuu .. mukee org lapoor x sabar nak ngap ! .. ekeke

zahrien dan ayah fahminya .. ;)

 ini family ayah saudara akk , ummi dan family along .. masa nie di muzium bandar pekan .. akk pun 1st time pergi .. tapi kami bergamar di luar aje .. malas nak masuk .. dah lah panas kan .. tutup lak masa nie ..

 hubby bersama pakcik AJIS ! ..

 hahhhhahahha pic tuan tanah dan replika kuda yg unik .. sib baik x bergerak kuda nie ekekek .. kalau tidak , harus ku tunggang ekkeek .. 

 

 inilah keadaannya kalau bergambar dlm panas tgh ari kan .. haa rasakan ekeke .. mengenyeeet mata masing2 .. masa nie dah rasa nak balikk aje .. panasss x leh cakap lahh kan ;)

 
anak dara ku dan mak sedaranya .. sama besar je kan .. main tuu ..

15 comments:

  1. dulu kecik2 aderla pegi kat muzium bandar pekan ni rombongan sekolah ...dah lama tak pi jalan2 kat pekan ni...

    ermm sedapnyer roti tempayan tu...

    ReplyDelete
  2. wow!pasti selit gambar makanan dulu..gulp!!!

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Ieda

    menfaatkan cuti sekolah...

    ReplyDelete
  4. hujung minggu sy pun mcm ni.selalu kumpul dgn family keluar mkn ;)
    sedapnya roti tempayan tu.tergoda.

    ReplyDelete
  5. Walau sekadar gambar tapi nampak terpancar kemesraan dan kegembiraannya.

    ReplyDelete
  6. wah seronoknya, ramai2.. (sedapnyo roti tempayan, kak!...:-)

    ReplyDelete
  7. happy family...

    owh tertarik dnegan replika kuda kayu itu..sangat unik...

    ReplyDelete
  8. saya tak penah makan roti tempayan ni..tengok memang nampak sedap dan berkhasiat.

    ReplyDelete
  9. waaaaaaaaaa..... sedap jer makanan tu kan.
    best juga ronda2 amek gmbr keluarga gitu.

    ReplyDelete
  10. Roti. tempayan.. emmm menarik je bunyi..lom pernh jumpa lg...

    ReplyDelete
  11. sedapnyer...
    dh lama x rasa roti tempayan..
    wahh..happy family

    ReplyDelete
  12. roti tempayan ni kat mana ye kak? saya duduk dekat taman seri setia tu.

    ReplyDelete
  13. roti tempayan?cam roti nan ke kak?sedap tu kalo dpt cicah ngan kari..nyum3...

    ReplyDelete
  14. Roti tempayan sedap!! Bila nak pergi Muar hihihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...