Friday, June 8, 2012

QUEHTIAW SOUP versi IBU

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

alhamdulillah syukur ke atas mu ya allahhh kerana sekali lagi kita dpt merasai nikmat dan ketenangan di pagi jumaat yg indah , penghulu segala hari , semoga keindahan dan kenimatan ini terus kita dpt rasai dan berkekalan selama2nya ...

wahhhh bfst apa pagi nie kawan2 ??? hurmm akk macam biasa walau pun cuti , rutin harian tetap sama .. iaitu menyediakan sarapan buat keluarga .. hari nie disebabkan dah lama x buat quehtiaw soup , akk dah plan dari semalam dengan ummi utk buat quehtiaw sop ini .. sememangnya adalah permintaan anak2 kann .. mereka x akan tolak , nak2 lagi si kecik teruna akk tuu .. nie kak ngah awal2 dah cakap suh buat .. kesian pula .. last ummi akk buat masa mereka di KL haritu , siap pesan suh tuk ummi buat layie .. haa kali nie versi ibu pula .. amcam ok tak ??? bahan ?? macam biasa campak2 aje .. x der yg istimewa ;)


 kalau buat quehtiaw @ mee hun soup akk memang suke ubuh sayur2an yg perlbagai dan banyak .. memang anak2 kurang makan .. tapi kali nie akk lebihkan carrot dan brokoli  , sbb anak2 akk suke .. ;)

 akk tumis kali nie x ubuh ikan bilis (gantikan ngan sotong) .. dah muak .. ini akk tumis , halia , lada hitam , bawang putih / merah dan kuib ayam ... penyedap rasa perencah hilal jgn di lupe .. ;)


hurmm macam biasa .. inilah anak kesayangan akk yg sentiasa menemani akk masak pagi2 .. seawal kul 7 dia dah duk di depan meja .. tgk akk potong bahan2 .. sehinggalah siap masak .. dia akan bertanya " dah siap ke ibu ?? " adehhhh x leh blah ngan anak teruna akk sorang nie .. bab makan memang dia ketara sgt2 .. sblm duk kat meja .. susu dah sebotol tau ! .. hurmmm kus semangat ! .. anak jantan memang macam nie ke ape ?


syukurrrrrr alhamdulillahhhh atas nikmat dan rezeki yg allah berikan  ....
JEMPUT MAKAN SEMUA ! 
dah settle dah pun .. tinggal anak2 yg lain aje lum makan , makan dgn hubby lah tuu ;)

24 comments:

  1. keh keh keh ...model kuew tiow sup tu comel kak....kemain dok posing....mesti zahrien ni rapat ngan akak kan...sampaikan pagi2 pun dah teman kan akak...anak omak ni nanti hi heheehehehe.....

    mmg menarik kuew tiow sup akak....terus lieya lapa ni...pagi ni mls nak turun cafe so mkn biskut cecah nescafe je kak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cukup ke lieya semikut dan nes aje .. sedap tuu ;) cicah air panas2 kan , kalau akk mauu kul 11 lapoor dah ;)

      Delete
  2. el pun suka mkn ketiau sup
    tp rini bf milo+oat jek...dietlah katakan
    lihatlah nti perkembangan el sebulan ni...rs leh turun kot 8kg..hahahahah yolah tu 8kg la sgt kan hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ! ye ke el .. ko nak diet
      akk nak ikut .. tapi pagi2 lagi dah sepinggan quehtiaw .. x per2 tghari akk nak shake .. ahahah nak up sikit mgkin akk 10 kg ilang koot muhahahaha .. cayuk2 dikk !

      Delete
  3. bestnyer time masak ada teman..... cumel jerk dia buat muka gitu.. hehe

    ReplyDelete
  4. lazatnya menu akk.dpt makan sup pagi2 ni mmg nyamanlah.

    suka tgk zahrien berselera ank sy cukup susah nak mkn..kadang buntu apa nak bagi..bergantung kt susu je lebih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah .. akk sampai nak kahat zahrien dari makan yati .. seronok tgk badan kakal .. cumel aje .. tapi harapkan zahrien nie xtive ajelah .. x duk diam atas rumah huhuh

      Delete
  5. sedapnya.. tp kalau mee hoon sup lglah Queen terliur ni.. hehehe

    ReplyDelete
  6. salam kak

    sedapnya, dan dan terus lapar perut hehe

    ReplyDelete
  7. Zahrien suka bangun awal sebab nak teman ibu bagus... sambil tu dapat makan dulu sebelum kakak bangun kan.. pandai..pandai:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah dia x kesah kan akk dia x bangun layie kak
      dia cuma nak makan panas2 macam saya .. dia selalu jeleskan saya
      kalau ibu makan dulu dia pun nak jugak ekeke ;)

      Delete
  8. nasib baik ada bodyguard lg la semangat kan nk msk...hihi

    ReplyDelete
  9. sedapnya kak...alahai kita makan roti je pagi ni...:(

    rindunya nak balik rmh nak makan sedap2 mak masak...

    ReplyDelete
  10. mana kakak2 dia, tak nolong ke
    hehehe..tolong makan pun hokey, heee~ tapi bagus la anak lelaki mau teman ibunya di dapur...saya suke, ade gak teman borak,kalo kite sensowang masak kat dapur, huh! boring....hehehe...

    ReplyDelete
  11. Semalam kakcik makan kueyteow ladna, tapi 'buat' kat kedai! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekeke kedai punn kedai lah kak .. janji dpt makan kan ;)

      Delete
  12. kire ok la anak akak mkn sayur, even brokoli n carrot je kan?

    ReplyDelete
  13. sedapnya kak.. rasa lapo la pulak.. huhu..

    ReplyDelete
  14. Menarik tgk kueyteow tuh.. nyum2.. Geram laa tgk zahrien yg hensem tuh.. :)

    ReplyDelete
  15. tersengih adik dapat rasa masakan ibu yer...

    ReplyDelete
  16. sedap tu walaupun campak2 je. bila anak dah suka makan ni lain sikit. tp setakat ni Azfar belum lagi nak minum susu botol. setakat cilok2 kakak dia punya je. sendiri? tak mahu.

    ReplyDelete
  17. kuehtiew masak sup sedap jugak ya...boleh try nanti...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...