Wednesday, June 13, 2012

PENGINAPAN APARTMENT MAYBANK ~ Awana Kijal

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok nie baru ada mood nak cerita pasal cuti2 mesia kami kali nie kan .. xceli akk dah lama nak ke awana kijal nie .. bukan ape .. nak merasa mandi kolam renang dia kan ekeke sbb akk tahu disini aa jakuzi .. ok2 .. dipendekkan cerita ,m dari berceloteh panjang2 kan ... uols boring baca lak mlm2 nie .. mukadimah kena pendek aje .. sbb pic boleh tahan banyak .. 
 
hurmm kali nie akk danb family ke awana bersama adik akk yg kerja dgn MAYBANK tu .. haa memang dia ada privilege utk penginapan dimana2 apartment @ kondo dlm mana2 percutian di malaysia .. hanya perlu book awal lah kan .. maklum aje lahh , bukan main ramai staff maybank nie .. ada masa2 tuu kena tunggu turn lagi ekeke .. x kesah lahh lagipun kami memang plan nak mandi manda dan jalan2 ke kuala terengganu dan ke kota baharu .. so penginapan tuu kepentingan ke2 .. ;) 
 
ok meh jamu mata apartment yg MAYBANK sediakan ;) pada akk ok aje .. x kesah pun ..  sbb akk dan family dah pernah menginap di awana nie .. so x lah terkilan sgt utk percutian kali nie kan ;)

bilik utama 

bilik tetamu pertama 

ruang utama apartment 

ruang tamu bersama ruang makan dan dapur yg sederhana kecil ..


boleh lahhh , janji semua nya selesa dan kemas .. itu yg penting .. cuma agak terkilan aircond di bilik utama ( bilik akk dan family ) rosak huhuh .. sib baik kipas berfungsi dengan baiknya .. lain2 semua ok dan complete .. suke dan puas hati ... memang seronok kalau cuti2 di homestay @ apartment nie .. semua disediakan .. pinggan mangkuk hingga ke mesin basuh baju pun ada , leh masak apa sahaja yg kita nak ..  

wah2 .. ekekek .. kalau nak santai2 bersama family molek sgt lah memilih penginapan macam nie , macam kami , kami hanya buat bfast dan minum petang aje di apartment .. tghari dan mlm semua di luar .. maklumlahh ramai kan ;) .. tapi kalau berjalan jauh dan sekejap , pemilihan hotel lebih baik .. x yah pikir2 nak masak apa kan ;) bfast di hotel sahaja ..

ps : sok sambung layie .. nak BW jap .. lepas nie nak tiduur dah .. letih gile .. haaa pic dato ct akak update selang seli ngan cuti2 di terengganu key .. ;)



26 comments:

  1. wahhhhhh
    syoknya..
    ayu tak ada kenalan atau saudara mara kerja maybank..

    dpt baca entry kak ieda... ayu rasa sangat berhargai..

    saling bkongsi info, agar kita sama2 dpt ilmu dan pengalaman.. kan

    ReplyDelete
  2. Hmmmm dah lama tak gi jalan2 ke Awana

    ReplyDelete
  3. lengkap n sesuai tuk seisi keluarga..bagus juga sekali sekala bersantai d tpt mcm ne kan..

    ReplyDelete
  4. Seronok kan kak, mm berada di Rumah, selesa Dan yg penting cuti itu menyeronokkan

    ReplyDelete
  5. oklah kalu semua lgkap kan.. :-)

    ReplyDelete
  6. popular jgk awana kijal ni ye.. rmai blogger pergi... teringin jgk nk ke sana..

    ReplyDelete
  7. untungnyer staff maybank..
    kite blhla tumpang dua kaki yer.. heheh
    lely pn ada rumah staff kerajaan tp kena byr la sket, certain place aje tp mak aiiiihh.. salu aje penuh.
    nk lg cameron.. huhuhu

    ReplyDelete
  8. pic dato ct? akak amik gambar dengan siti nurhaliza ke?

    ReplyDelete
  9. Untung kan kalau ade kampeni yg sponser rumah klu nak gi cuti maner2, jimat sikit.

    ReplyDelete
  10. haaa kat sini betul2 ada oven...kena tunjuk ismeth esok nih..hehe

    ReplyDelete
  11. Seronok dpt bercuti kat awana ye ieda, lg pun x penat sgt sbb perjalanan x jauh sgt..
    Untung lh sape keje maybank tu ye..:)

    Nmpak selesa je homestay tu, semua ada..

    ReplyDelete
  12. untungnya akak ada adik yg keje maybank... senang bila nak gi bercuti. takyah pening2 pikir pasal penginapan kan.

    ReplyDelete
  13. wah...mcm best jer..

    ReplyDelete
  14. macam menarik je ddk kat situ. saya pernah masuk temankan husben jumpa kawan je kat situ.

    ReplyDelete
  15. Kalau dah berjln2... mana maunya masak2 kat dapur... tak jln laa namanya...

    ReplyDelete
  16. mesti best ni. akak tak penah sampai lagi kat awana kijal.

    ReplyDelete
  17. kat mana ek apartment ni. dulu dah pernah pegi awana kijal. tapi stay kat hotel jek. berapa charges utk apartment ni. kalau pergi reramai mmg selesa stay kat apartment ek.

    ReplyDelete
  18. Best jer kan duduk kat apartment mcm ni kalau bercuti...luas jer..satu family boleh duduk sekali...

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah..dpt jgk bawak anak bercuti masa cuti sekolah hari tu, ye..
    Mcm sy...plan gi melaka..dh booking homestay dua bulan sebelum dh..tp tu lah..kita hanya merancang Allah yg menentukan. Sy tak jadi cuti2 Melaka wlpn dh sampai pun kat sn sebab kena pusing balik..balik ke arah Bentong sebab mak sy tgh sakit tenat. Mak lebih penting. Cuti2 bila2 pun boleh pegi tp mak...hanya itu sorang mak kita dlm dunia ni selain mak mentua..

    ReplyDelete
  20. dapat gak jenjalan...tu yg best tu..tak pernah lg jenjalan bawak mak ayah sekali....payah mak tu nk ajak berjalan....asek tak larat je..

    ReplyDelete
  21. Syok jugak...boleh masak lagi....

    ReplyDelete
  22. Kita org nak bertolak esok...nak menginap kat app ni...

    ReplyDelete
  23. Kita org nak bertolak esok...nak menginap kat app ni...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...