Tuesday, June 5, 2012

NASI GRG & MEE HUN GRG " bodo"

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

agak2 kejam tak akk ... belum tgh ari dah nak tunjuk bfast kami pagi semalam kan
sempat layie tuu akk masak utk anak2 dan keluarga sblm akk ke klinik bawa amanina .. simple2 aje .. siap ada nama layie .. nasi grg dan mee hun grg bodo .. entah tekak bila cuti nie semua nak makan kan .. kalau boleh nak makan dua2 sekali .. buruk kan .. kira kalau cuti memang x leh nak diet lah .. semua ke laut .. sib baikk lah dpt pose .. ekkeke kalau dtg minggu tutttttt tuu lagilah ashgik lapoor aje .. huhuhu
ok lah moh layan pic bfast x seberapa akk nie ;)

nasi grg cili api .. versi simple "bodo" ahhaha bukan ape .. bahan biasa2 bodo2 aje .. haaa macam tuu .. anak2 akk memang suke macam nie .. lagi simple lagi cepat licin , dari akk letak macam2 dlm nie .. mereka taruk tepi huhuh

 karipap frozen beli ngan opismate .. sgt2 sedap .. kegemaran kami anak beranak 
tapii kalau tgh diet " dilarang" sama sekali makan wokeh ! .. sbb ape ?? sbb dia di goreng deep fry kan .. banyak minyak .. dan minyak x elok utk org berDIET ! ... 
betulllllllll ;)


siap semua .. menu ala2 simple .. semua org boleh buat kecuali ramuan yg berbeza2 kan ..  ha hari nie ... insyaallahh akak berpuasa .. minta2 sampai ke petang .. cayuk2 .. ;)

29 comments:

  1. rini el bendera jepun kak...hahahahaha
    haiiii betul tu kak yg simple2 tu yg meruntum jiwa licin abis..hahahahaha

    kak ada umah kosong x sebelah umah akk tu..untung2 jd jiran leh mkn free muahahahaha

    ReplyDelete
  2. simple tu yg sedap tau kak.
    meriah jugak sy tgk menu2 akk nih..
    terus perut lapar nasib masa tgk ni ngam2 sy nak keluar lunch ;)

    ReplyDelete
  3. wah...nasi goreng tu nampak sedap sangat.. kalau boleh masuk mulut..perghh..
    tapi kesian.. kena panggil 'bodo'..haha

    ReplyDelete
  4. simple tp tetap sedap...^^
    selamat berpuasa eida..

    ReplyDelete
  5. nasi goreng kak nmpk sgt sedap...huhu.nk sikit kak

    ReplyDelete
  6. walau masak bodo2 je tp ada org nk mkn xpe kak.. ni msak special2 xde org nak makn... cmner? hehehehe

    ReplyDelete
  7. is suka bihun xdak sayuq (^___^)
    is folo sini balik... hmmm.. nak panggil apa tah, im 26dahpun...

    ReplyDelete
  8. yang simple tu lagi sedap kak

    ReplyDelete
  9. vahhhh dap nya nasi goreng.nasib dh lunch,kalau x mesti terliur.

    ReplyDelete
  10. Same goes here...puasa jugak. Sedapnye tgk gambar2 tuh...huhu...
    anyway, thanks for viewing my blog & leave comment...and I'm done following u :)

    ReplyDelete
  11. saya suka bihun kaler putih...:p

    ReplyDelete
  12. lama tak makan karipap yg sedap kak.....nak sketttttt

    ReplyDelete
  13. wak bodo skalo sedap...hehe

    ReplyDelete
  14. aiyoyoyoo..sedapnye kak...terliur tgk tau!! dah le tgh diet ni ...diet le kononyer ekekeekekek.....

    rajin akak masak bermacam2 menu..seronok budak2 mkn kan kak....

    ReplyDelete
  15. Yang simple2 tuh ler sedap..:) Menarik gak laa gambar2..menyelerakan.. jgk..

    ReplyDelete
  16. kak mcm sedap je nasi goreng tu..mesti pedas2 masuk mulut..perghh..melazatkan...hahahaha

    ReplyDelete
  17. bodo-bodo tapi sedap daripada makanan kat hotel yg mahal tu. eceyyyy. ahhaha

    ReplyDelete
  18. meleleh air liur.. rasa nak g makan pula..

    ReplyDelete
  19. Letak taugeh nnt mereka susun di tepi pinggan, lagi sakit hati. Biarlah kosong je, janji mereka kenyang. Kan kak?

    ReplyDelete
  20. yg simple2 ni lah sedap kak.. :-)

    ReplyDelete
  21. semuanya saya suka...specially nasi goreng cili api tu.

    ReplyDelete
  22. Kadang2 yang 'bodo' tu laa yangt sedap tuu....ori whattt!!sodappp!
    Nampak gambar tu pun dah menggegar selera perut ni haaa...heheh;)

    ReplyDelete
  23. selamat berpuasa kak...tu la saya pon dok ganti puasa :)

    ReplyDelete
  24. nasi goreng cili api tu menggoda betul...mee ngan karipap tu pun nampak best gak...ermm lapo..

    ReplyDelete
  25. nyum2...sedap..kak..akak duk kt kuantan ke pekan..?jauh jgk kalau nk ke kuantan kan..

    ReplyDelete
  26. sedapnya kak tgk nasi grg ngan meehoon grg tu. izan pun suka yg simple2 camni!

    ReplyDelete
  27. Banyaknya menu sarapan pagi...semuanya sedap2 hihihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...