Sunday, June 17, 2012

NASI GRG DAN GAIJO ~ siri DILEMA WANITA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

huhuhu lambat bersiaran hari nie .. siapkan sarapan dan makan2 bersama seisi keluarga jam 8 tadi .. lepas tuu terus bersiap2 mandi si kecik zahrien tuu .. kemas2 apa yg patut , angkat kain .. dan tunggu ummi dan ayah akk yg nak ke raub ari nie .. huhuhu mereka akan ke sana selama seminggu , adik akk minta ummi akk tlg tgkkan amni sbb SIL akk ada buat auditing .. kerja bank macam tulah bila nak ujung2 tahun nie ..

x perlah .. biarlah mak berjalan2 ke sana .. haaa kebetulan pula bersempena HARI BAPA hari nie .. huyeeeiii ekeke akk masakkan nasi grg sepecial buat ayah dan hubby akk .. memang berselera hubby makan .. siap kenyit2 mata cakap sedappp muhahahaha , nak amik ati nampakkk .. ummi akk dua tiga kali cakap nasi grg nie sedap .. pedas sikit .. akk memang suke pedas sikit .. kali nie akk tumbuk lada kering , ikan bilis , bawang putih dan merah sahaja .. 

sooo alhamdulillahhh semua makan laju2 .. ahhaha alahhh kebetulan lapar kan .. akk dan family dah biasa makan awal pagi .. cuma ayah akk macam biasa makan sikit je .. dia memang kurang berselera skrg nie .. x perlahh janji dia suke ngan nasi grg akk nie ;)


 gaijo & sosej macam biasa .. bila ada stok , memang akk akan grg bersama dgn nasi grg .. baru sedap makan .. kira macam ulam2 lahh ekeke ;)



alhamdulillahhhh sgt2 allah berikan kenikmatan rejeki yg melimpah2 nie .. semua serba sederhana .. kalau nak fikirkan org2 yg susah tuu , lebih lagi .. sedih sgt2 ... kami semua bersyukurrr .. suh anak2 ucap syukur banyak2 sbb awal2 pagi lagi dah kenyang ... lepas nie macam malas nak masak kann .. nasi grg masih banyak soo lunch kami mgkin petang lahh .. ;)

tadi sempat akk tgk siri DILEMA WANITA .. episod ' KU INGINKAN BULAN & BINTANG ' .. huhuh sedih sgt2 .. kisah seorang isteri yg ingin kan kehidupan yg mewah .. berkahwin dengan suami yg sederhana dan x kaya .. isteri itu alpa sehingga lupa diri bila mendapat tawaran bekerja sedikit tinggi dari suami .. akhirnya hanyut bersama DATO di tempat kerjanya .. dan akhirnya dia meminta cerai dari suaminya konon nak hidup dengan DATO itu , yg sebenarnya DATO itu adalah suami yg penakut kepada isterinya .. sooo memang wanita tuu melepas lah kan ..

sedih bila tgk scene suami wanita itu mengatakan dia memang x mampu berikan kebahagiaan buat wanita itu .. touching kerana kisah ini mengigatkan akk bawah kita hendaklah sentiasa bersyukur kepada allah atas apa yg allah berikan pada kita selama ini .. redha dengan apa yg ada .. dan jgn sesekali menderhakai insan yang bernama SUAMI ... selagi kepimpinannya berlandaskankan ajaran islam ... insyaallahhh

10 comments:

  1. Assalam sweetie

    Salam israk mikraj bersyukur atas rejeki yg allah swt limpah ruahkan kpd kita kan. Nikmat brnafas, nikmat melihat dgn mata yg segar, nikmat mendengar dgn telinga nikmat menikmati makanan yg lazat dgn lidah yg segar. Alhamdulillah... Foto2 nasi goreng tu nampak mengancammmsss

    http://nurqasehbiz.blogspot.com/2012/06/mengenang-isra-dan-mikraj-banyak-nya.html

    ReplyDelete
  2. waduh..
    kalau makan dengan keropok pun dah cukup sedap. tambah sosej tu lagi2 lah..
    superrrrrbbb ~!

    ReplyDelete
  3. memang nampak sedap. nasi goreng feveret akak tu

    ReplyDelete
  4. sedapnyaa . bawa abbi teya makan ni sempena hari bapa pun best jugakk ! wee nak nak

    ReplyDelete
  5. Sedapnya nasi goreng, hee.

    ReplyDelete
  6. lapar terus tengok pic ni..hehe..

    selamat hari bapa ya hari ni..semoga sentiasa sayang mereka..:)

    ReplyDelete
  7. ramai wanita buta kerna duit.. besyukur mcm akak kan bagus..hehe..

    Selamat menyambut isra mikraj yea kak..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...