Thursday, June 28, 2012

KANTA LENGKAP BERSAMA ROZITA CHE WAN

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

mak aihhh dia nie memang cantik kann.. walau dah berusia .. fuh ! .. diakui masih bergetah kan .. hurmm pandai jaga badan nie .. kulit cantik .. dan paling x tahan body masih mantopssss ! .. anak2 dah besar tuu .. kira kalau ada anak2 bujang luar sana jadi pilihan dia , kira x nyesal lahh !!! .. ekek memandai je akk kann .. 
tapi seyesss akk jeless dan akui memang teruja tgk dia nie , nak2 bila dia kenakan kanta lengkap nie ... memang lengkap lahh.. kira macam admire lah jugaaa .. akan keutuhan dan kemantapan dia nie ( ayatt mak aihh ) ekekke .. yelahh akk suke kalau dia bersama penyanyi shahir tuu .. leh je .. macam sesuai je :)

Rozita Che Wan merupakan artis yang sangat sinonim dengan pemakaian bulu mata palsu. Beliau juga sering tampil dengan imej bulu mata palsu disetiap majlis dan dalam setiap babak lakonan yang beliau lakonkan. Ini membuatkan beliau diberi gelaran ‘Ratu Bulu Mata Palsu” oleh sesetengah peminat seni tanah air.

Selain itu, Rozita Che Wan juga merupakan seorang artis wanita yang gemar memakai kanta lekap dan sering tampil dengan pelbagai warna seperti warna hijau turquoise, warna hijau gelap, serta kelabu. Ini menambahkan lagi keunikan dalam penampilan Rozita Che Wan.





Pemakaian kanta lekap lazimnya untuk individu yang mengalami masalah rabun mata, tetapi kini pemakaian kanta lekap telah dijadikan sebagai satu trend untuk berfesyen dan boleh dijadikan sebagai aksesori tambahan bagi sesetengan individu yang ingin tampil cantik.


sumber : GUA.com


hurmmm kalau akk memakai kanta lengkap nie sebagai pelengkap kerabunan mata @ kalau cermin mata rosak .. yelahhh artis2 nie kan TERLEBEY duit ! .. ekekek soo bergaya lah selagi benda2 nie boleh digayakan .. kalau kita orang2 biasa nie ( akk lah tuuu ekek ) x der nye nak beli warna warni semata2 nak bergaya .. tapi kalau nak bagi PERCUMA .. sape x nak ??? sila angkat keyboard ... muhahahaha kan kan kan ...




25 comments:

  1. kalau dye x pakai contact lense mst dye x lawa kan.hehehe.xlah.tp rara suka dye x makeup.cantik n natural.

    ReplyDelete
  2. hehehe..jue kadang² ada pakai juga..tapi akan pakai satu atau dua jenis kaler saja..tak cantek rasanya nak pakai berkaler².. :D

    ReplyDelete
  3. mmg lawa bergetah dia ni.
    nak cari tak lawa celah mana pun tak tau sbb lawa sgt.

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan kak :)

    Sy tak pernah pakai lens ni.. takut nak letak kat mata.. nak pakai eyeliner pun, jenuh sampai berair mata.. hehhehe

    ReplyDelete
  5. Rozita sebenarnya dah cantik tak payah kantalekap pun dah cantik...

    ReplyDelete
  6. Kakcik tak pernah cuba pakai kanta lekap sebab kakcik tak yakin boleh 'menjaga'nya dengan baik. :)

    ReplyDelete
  7. xpenah tgk dia xpki lense..huhu

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak pakai lens.. Malas nak menjaga...

    ReplyDelete
  9. kak..sy pakai c.lens...x cantek mcm dy pon!!! hahahahaha

    ReplyDelete
  10. Saya pun pakai CL tapi pilih kaler yang tak terlalu obvious. Kalau terlalu ketara dah jatuh kategori tabarruj nanti..

    ReplyDelete
  11. kalau dah cantiktu memang cantik gakkan... kitani kalau gi dinnerjer bukanler mekappun dah rasa cam tak selesajer.. memang kategori tak reti bermekap... nak merasa mekap beria sikitpun masa kawenler...

    ReplyDelete
  12. akak takut nakpakai contact lens, pelikkan akak ni

    ReplyDelete
  13. tengok org pakai cantik..sy takut la pulak nak pakai..huhu

    ReplyDelete
  14. sya pernah baca tentang hukum pemakaian kanta lekap ni.. tp cari2 link x jumpa plak.. kalau x silap sya artikel kata kalau pakai kanta lekap yg x berwarna x menjadi masalah lbh2 lg utk mereka yg rabun atau tidak rabun tp menjadi masalah (tak pasti sama ada haram atau sebaliknya) apa bila pemakaian kanta lekap yg berwarna ini samada bertujuan utk perhiasan atau disebabkan rabun kerana ia mengubah ciptaan Allah SWT. Waallahualam...

    ReplyDelete
  15. dah jumpa dah linknyer..

    http://myibrah.com/hukum-memakai-contact-lense

    ReplyDelete
  16. akak..
    nak gossip nie..hahaha..body die mmg cantek tp pas kite dgr mekap artis kat karangkraf cite..xde la mantap sangat..bese2 je kak..die pkai sumting nak up2 kan brg die..hoho..

    jhtkan sy..adehh..

    ReplyDelete
  17. bertuah jadi cantik, memang RCW masih bergetah... sebab tu dia di samping lelaki lebih muda je... sapa tak tertarik kan..

    bab cl, akak memang x reti nak guna, takut 'sakit' ngilu je rasa, akak lebih selesa pakai cermin mata jer,...

    ReplyDelete
  18. RCW memg cantik.. tp lg suka dia tak make up sangat.. nipis2 aje da memadai.. sbb dah sememangnya cantik..

    ReplyDelete
  19. Memang mantoppp Rozita Che wan nie..

    ReplyDelete
  20. sy pun jeles dgn body dia kak.. mmg cun melecun lah kan.. pandai betoi dia jg bdy.. kalah ank dara.. hihii

    ReplyDelete
  21. Bg percuma kanta lekap ngan bulu mata pelesu ni rasanya akak tak pakai jgk kot...mcm rimas aje. hehe..

    ReplyDelete
  22. jeles tgk rcw ni, dah berumur pun badan maintain je

    ReplyDelete
  23. sakit mata kalo pakai lama2 sgt kanta lekap tuh..

    ReplyDelete
  24. RCW ni kalau pakai kanta lekap warna apa pun nmpk cantiks...tapi kalau diri sendiri pakai entah apa jadi tak taulah... huhu...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...