Wednesday, June 13, 2012

KANGKUNG CELUR bersama PECHAL , IKAN BAKAR & ASAM PEDAS

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ok ini salah satu menu tengahari akk utk anak2 .. alhamdulillahhh , simple2 aje .. janji anak2 suke .. ;) agak2 nyee kalau akk masak pelik2 anak2 makan tak ?? mauu mereka tgkk lama2 baru mereka nak makan .. macam dulu akk pernah buat siakap sweet sour , mereka pandang dan siap soal selidik ikan ape nie ekkee .. sabor aje anak2 .. nampak sgt kami jarang makan luar kan .. ha bila kena masakan pelik sikit anak2 mulalah buat pelik ;) sibb baik mereka makan .. ok lah moh layan menu akk nie ;)



 paling x tahan celur kangkung nie .. ada pula pechal  kuah kacang nie .. perghhh cicah gitu je .. ratah2 , nak2 makan ngan asam pedas ... memang kegemaran akk ;)

 
  sape nak asam pedas nie ??? angkat tangan .. dlm seminggu menu ini adalah menu wajib kami .. maklumlah anak beranak org johor kann .. soo asam pedas johor memang peberet kami semua .. ;)

alhamdulillahh .. rata2 menu akk nie simple2 aje .. jarang sgt akk masak yg istimewa kan , sbb pada anak2 inilah yg istimewa buat mereka .. mana idoknyaa masak macam nielahh buat anak2 akk mencanak2 berat badan .. adehhh sempoi2 macam nie punn mereka laju makan .. kalau istimewa agaknya macam mana lah kan huhuh ... ;)

ps : comel aje dato CT skrg tau .. dia dah slim .. insyaallahhh kalau ada pic nanti akk upload banyak2 pic dia yeee .. ekekek .. akk x tgk sgt punn dpt amik sikit je pic dia ;)

25 comments:

  1. waaahhhhhhhh ikan bakar ngan air asam tu buat sy kecur air liur tu ....
    klu akak masak sweet sour tu konpom sy tak mkn jugak sbb sy suka lauk kg yg slalu akak gitu ... untungkan anak2 dpt mak terer gini .... anak2 sy kena tgu diorg besar ...sbb mama janji nk terer masak bila diorg pandai makan ...heheh

    ReplyDelete
  2. Lapar tgk makanan time2 pose ni..

    ReplyDelete
  3. banyaknya lauk akak...Saya biasa masak 2 jenis atau 3 sahaja...

    ReplyDelete
  4. woahh begini punya menu akk ckp simple.sedapnnyaaaa

    ReplyDelete
  5. wow... masakan kampung, makanan akak..

    ReplyDelete
  6. adududu, kak, terliur saya ikan bakar cicah kicap tu...(suami saya suka buat kicap mcm kak buat tu)..makan dgn nasik panas dah cukup selera! pecal saya tak boleh nak telan, tu makanan org jawa eh? ;-)

    ReplyDelete
  7. walaupun saya tengah kenyang..tapi tetap terasa nak makan lagi..waaaa

    ReplyDelete
  8. alamak sini pun ada pecal...el mmg hantu pecal kak...sedap tu kak..lama x mkn pecal..ni yg nak g carik ni..akk mmg kijam taw nyamfahhh aiii ekekekekeke

    ReplyDelete
  9. sedap lauknya...terbuka selera nak makan...pecal lama tak buat..

    ReplyDelete
  10. ikan bakar ermm sedapnyer terase lapor tengoknyer...huhu

    ReplyDelete
  11. eh ieda asal Johor ke? rumah yus pun dalam seminggu kadang dua kali asam pedas. Pergh mmg terangkat, hari tu gi ganu, cari asam pedas tak sama dgn Johor punyalah....kurennng...hehe.

    yus kalau lauk asam pedas mmg boleh hirup kuah gitu je sampai licin, sedap, cicah lempeng pun sedap kan....hehe

    ReplyDelete
  12. semua menu tu, memang menu feveret akak. kalo ada kangkung rebus, ikan goreng ngan sambal belacan pun dah cukup best mkn nasi, bertambah le jwbnya

    ReplyDelete
  13. Sedapnya...terliur sudah.

    ReplyDelete
  14. simple simple pon sodap kak =)

    ReplyDelete
  15. a,boi... terliur betul deno tengok gambar2 makanan yg best ni :)

    ReplyDelete
  16. sedapnya...!!!! kalau mngadap menu ni, tentu tak cukup spnggan nasi...

    ReplyDelete
  17. adoii kak.. kecur liur tgk neyhhhhhh.. kejamm sungguhh

    ReplyDelete
  18. Saya Hawa mmg mkn pecal ni, sedapnya kak, terliur tgknya

    ReplyDelete
  19. perghhh kakkk yg simple ni la buat terliur dah nehh

    ReplyDelete
  20. kak ieda... semuanya sedap!!! lagi2 kuah pecal tu, kalau izan mmg makan gitulah takyah makan ngan nasi pun takpe.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...