Wednesday, June 13, 2012

FAZURINA AKHIRNYA BERJILBAB

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

sedikit lega skrg akk .. ekekek leh BW dan update entry2 dlm draf nie .. sukeee .. nak2 bila baca kisah , lagi artis kita yg berjilbab .. 
alhamdulillah sgt2 akhirnya fazurina juga terbuka hati utk berjilbab ... suke tgk wajah dia .. sgt2 manis dan x gaya wajah dia pun ... putih semacam ala2 arab dan mix lak kann .. ;) syukurrr .. akk doa2 sgt2 kalau boleh fazura juga mengikut jejak fazurina nie .. mereka berdua nie asal orang pekan , pahang tau .. ;) dan fazurina pernah menjadi pelajar UCSA suatu ketika dulu .. TAHNIAH dan semoga fazurina lebih kuat dlm menghadapi ujian2 dari allah dan berbahgia selama2nya .. ;) aminnnnnnn


PETALING JAYA: Pelakon yang pernah popular menerusi siri Dunia Anita dan Trilogi Cinta iaitu Fazurina mengambil keputusan untuk mengenakan hijab selepas menyambut ulang tahunnya yang ke 30, pada 9 Jun lalu.

Fazurina berkata, keputusan itu tidak dipaksa oleh sesiapa sebaliknya ia datang ikhlas daripada hatinya sendiri dan telah lama berniat untuk berbuat demikian. "Saya tiada apa-apa alasan kenapa saya mengambil keputusan untuk bertudung tetapi ia datang daripada hati saya sendiri selepas menyambut hari lahir yang ke 30 pada 9 Jun lalu.

"Insya-Allah, imej ini akan kekal selamanya kerana ia adalah satu perkara yang dituntut oleh agama," ujarnya kepada mStar Online ketika dihubungi di sini pada Selasa. Dalam pada itu, Fazurina berkata, walaupun sedar tawaran berlakon akan berkurangan selepas ini, dia tetap optimis dan menganggap setiap rezeki itu datang daripada Allah.

Fazurina berkata, sebagai seorang Islam dia percaya dengan qada dan qadar dan menganggap jika perkara itu terjadi pasti mempunyai hikmah di sebaliknya. "Kalau saya tidak bertudung pun kalau kata rezeki itu bukan milik saya tetap tidak akan menjadi hak saya.

"Saya reda dengan semua ketentuan tetapi itu bukan alasan untuk saya tidak berbuat-buat apa mengenainya. Apa yang penting usaha," katanya.



dah semakin ramai artis yg menuju kearah kebaikan ini .. syukur sgt2 semoga mereka semua yg berjilbab ini menjadi idola kepada masyarakat kita diluar sana .. terutama sekali orang2 ISLAM khususnya .. jgn lah leka lagi .. semoga mereka mendapat kesedarannya nanti .. aminnnn ;)


26 comments:

  1. Assalamualaikum Ieda

    Alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. ramai sungguh artis sudah pakai tudung sekarang alhamdulilah..teringin nak tengok siti nurhaliza betul2 bertudung bukan pakai selendang mcm sekarang..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah moga niat baik ini kekal berterusan..AMIN

    ReplyDelete
  4. cantek die bertudung .....alhamdulillah
    fazurina ni bukan ke asal org kedah ....SP kan ... aku tahu sbb penah baca kat mana tah dulu dlm sorat khabar la ....

    ReplyDelete
  5. alhamdullilah .. cantik !

    ReplyDelete
  6. kan cantik kalo bertudung...syukur lah...
    sejuk mata memandang...

    ReplyDelete
  7. oooo dah bertudung dah....lagi bertambah2 manis kan kak...cantik jek...nampak polos suci jek wajah die.....

    ReplyDelete
  8. makin ramai artis yang bertudung.. baguslah..moga kekal la yea..

    ReplyDelete
  9. Cantik, ramai retis yg dah bertudung skang nih...alhamdulillah.

    ReplyDelete
  10. assalam ieda..acik tak tau pun nama dia..tapi kenal wajah..memang cantik dia bertudung

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah............

    ReplyDelete
  12. p/s : kak ieda, thanx coz bg cadangan utk tukar bg blog masz, btul la kata kak ieda tu kan, baru nampak gambar kami yang cunnnnn tu kan... muehehe

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah.. sejuk mata memandang (^___^)

    dah lama is xmelawat sini..... windunya
    ada penyakit xbopa ajin skit 2,3menjak ni... hehe (^___^)

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah... manis je muka dia kan.. :-)

    ReplyDelete
  15. Org dah cantik semakin cantik bila bertudung...

    ReplyDelete
  16. syukur..skrg ni makin ramai artis dah bertudung..hidayah awal dariNYA..cantik dia bertudung dari free hair kan? kan? :D

    ReplyDelete
  17. Alhamdulilah...sejuk mata memandang...cantik...

    ReplyDelete
  18. alhamdulilah bgs lah cam tu
    hope ada lagi yg berhijab

    ReplyDelete
  19. cantik3!!! makin ayu bila dia berhijab skrg ni...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...