Wednesday, June 6, 2012

ERTI APA ITU SAHABAT

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaa .. bagi uolss yg ada masalah2 dalaman bersama teman2 atau sesiapa sahaja .. meh akk kongsikan ini .. yg dikongsikan oleh kawan akak di email .. sgt2 touching wokeh ! ... utk diri ini juga .. x mo sedih2 ... huhuhu ( sedih kah ??? ) x gaya sedih pun akk nie .. gaya org tgh banyak kerja adalah huhuhu



Apabila kita ingin berteman, janganlah kerana kelebihannya, kerana mungkin satu kelemahan, kau mungkin akan menjauhinya.

Andai kau ingin berteman, janganlah kerana kebaikannya kerana mungkin dengan satu keburukan, kau akan membencinya.

Andai kau ingin sahabat yang satu janganlah kerana ilmunya, kerana apabila dia buntu kau mungkin akan memfitnahnya.

Andai kau ingin seorang kawan janganlah kerana sifat cerianya kerana andai dia tak pandai menceriakan, kau mungkin akan menyalahinya.

Andai kau ingin bersahabat… terimalah dia seadanya, kerana dia seorang sahabat yang hanya manusia biasa. Jangan diharapkan semuanya sempurna kerana kau juga tidak sempurna. Tiada yang biasa-biasa menjadi satu sempurna tapi bersahabatlah kerana Allah..

 
sok dah start cuti2 mesia akk .. sekali kerja banyak lak ekeke .. macam biasa .. walau penat , mulut omel2 .. tapi jiwa & hati kena ikhlas kannn .. ;)


20 comments:

  1. header baru?....kreatif yer....
    sahabat mmg penting cer bayangkan hidup tanpa sahabat.....mesti sasau

    ReplyDelete
  2. Selamat bcuti yer akak..yg penting dlm bersahabat, tanamkan 'kepercayaan'..sy ada kwn,sahabat dan BFF..:)

    ReplyDelete
  3. best2 cuti2 malaysia...saya nak cuti gak hehe...
    Mempunyai sahabat sejati orang kata lebih berharga dari seribu sahabat yang pentingkan diri sendiri kan kak...

    ReplyDelete
  4. saya jadikan suami sebagai sahabt saya..
    jadi nak fitnah dia pun tak boleh,
    nak menyalahi dia pun tak boleh,nak benci lagi la tak boleh..
    hahahah..

    selamat!:p

    ReplyDelete
  5. cantik header baru tu.info yg baik utk kita semua.selamat cuti2

    ReplyDelete
  6. header baru ke kak ieda?sgt cantek dan kreatif..
    info pasal sahabat mmg berguna :)

    ReplyDelete
  7. wahhh akk n kemana tu mencik jeles lah hahahahaha

    ReplyDelete
  8. menarik kak....

    oo akak dah nak cuti yeak...sonok le anak2 akak jalan2.....semoga semua berjalan lancar dan semua hepi kak yeak...take care kak....

    ReplyDelete
  9. header baru tue cantik....info tentang sahabat amat berguna untuk orang tahu...Thanks..

    ReplyDelete
  10. Kita kena ingat satu je, mana ada insan yg sempurna kan..berbahagialah bg mereka yg punya sahabat yg betul2 jujur..malang lah kalau ada yg bermuka-muka didepan kita sebaliknya musuh dlm selimut..nauzubillah..

    ReplyDelete
  11. salam..

    betul tu, tp blm jumpa lagi sahabat y sanggup berada dalam susah dgn kita. rasanya hidup sendiri lebih senang ;p

    ReplyDelete
  12. saya org yg paling susah nak ada sahabat...kawan tu ramai...tapi sahabat sejati susah nak carik...

    dan saya serik sbb kena tikam belakang by kwn baik sendiri...tapi tu dulu punya citer lah...

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum Ieda

    waaaa selalu tuka header...


    moga diketumukan sahabat yg ikhlas

    ReplyDelete
  14. Sahabat yg sejati sukar di cari...^^

    Selamat bercuti kak..

    ReplyDelete
  15. betul tu kak saya sokong.. dgn menerima seadanya insyaAllah hubungan persahabatan itu akan kekal.. sya sendiri ada kawan yg sedari kecil hingga kini kami masih tetap bersahabat walau msg2 dah punya keluarga.. atas dasar menerima mereka seadaanya maka kami dpt kekalkan perhubungan ini

    ReplyDelete
  16. perkongsian yg menarik dan benar

    kita tak cuti2 pun hubby sibuk kerja..huhu

    ReplyDelete
  17. betul tu kak.. terima seadanya.. tp ada gak diawal perkenalan bgtau "sy terima awk seadanya.." tp akhirnya x sperti yg diharapkan.. :(

    ReplyDelete
  18. Kalau dapat berkawan seikhlas hati memang best... Takde perasaan negatif...

    ReplyDelete
  19. bersahabat tanpa memikirkan ganjaran tu yang paling best kan kak?...

    ReplyDelete
  20. tapi kalo dpat sahabat yang suka berkongsi, lagiiii best ",

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...