Monday, June 25, 2012

CHEESE BAKED PASTA ~ HARI BAPA sayang seribu kali sayang

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

ini kisah HARI BAPA aritu .. huhuhu niat dihati nak jamu anak2 dan suami tercinta di rumah sahaja .. cuba2 lah buat menu nie Cheese Baked Pasta .. resepi dari adik MYRA from PERU .. TQ so much dear ..

tapi sayang .. seribu kali sayang .. x berapa nak menjadi huhuhu mencik ! .. x tahu mana silapnyeee .. dah ikut bulat2 resepi adik myra tuu cuma sukatan tidaklah adik myra nyatakan .. soo akk main tibai aje lahh ekekek .. akhirnyaa ia menjadi seperti yg akk buat nielahhh .. NAMUN .. reaksi anak2 dan suami x pernah menghampakan akk .. mereka sgt2 teruja .. maklumlahhh kami semua jarang makan masakan macam nie .. soo bila ibu buat .. sure anak2 dan suami tersenyum pelik ,.. ekekek SEDAP kata anak2 .. bila tanye hubby .. hurmm macam biasa .. senyum dlm kepenatan ! .. ciannnn IBU kekekek ;)) apa2 punn jom lah layan pic2 akk nie .. sambil buat sambil snap .. TGK ! .. tegar kannn ekkekeke


masa tabur cheese nie rasa macam x cukup ... 

dan masa nak masukkan adunan yg diatas tuu .. sekali x muat oven .. ! ... huhuhu sakit hati bertimpa2 .. soo dengan lemah longlai akk ubahkan kedalam bekas yg lebih kecil .. sooo inilah hasilnyaaa .. dah jadi caca merba ! ... huwaaaaaaaaaa ( pujuk ati nie .. ;)) )


beginilah kaedah nyeeee muahhahaha .. tapi sedap jugak huhuhu .. mau x sedapp licin 2 bekas anak2 makan .. siap duk ulang sedapppp sedappppppppp .. si zahrien lagilah pulak .. siap warning jgn habiskan dia nak ulang makan huhuhuh ... ;))


tgk lahh tuuu siapa lebih xcited makan .. ayah disebelah tuu sempoi aje .. ekekek x der riak wajah .. huwaaaa .. x perlah ye abang .. ieda baru cuba nie .. nanti ieda buat layie yeee .. dia cakap " eh sedapp dah nie .. kalau tidak dia jadi macam mana ?? " huhuhu x tahu nak xplain macam mana .. x perlahhh forget it !!!!

macam biasa .. hurmmmmmmm .. tgk nenek akk makan .. ekekek lucu bila tgk pic nie .. suke bila dia berselera makan .. nak tahu .. dia TAMBAH uuuuuuuuuuuu ;)) 
x kesah jadi atau tidak .. janji boleh makan .. & I enjoy it !!!!




27 comments:

  1. akak!! mcm sedap je nampaknya tue... nak cuba jugalah nnt... :)

    ReplyDelete
  2. best dpt buat sendirikan dan lg berbaloi rasa hati bila dimkn abis oleh org tersyg...^^

    ReplyDelete
  3. nampak mcm ok je kak.
    kalau akk tak citer tak menjadi sy nampak ok je,menjadi ;)

    kalau ank berselra dan kata sedap itu dah cukup kan kak :D

    ReplyDelete
  4. alalalala montel nye dia hihihi

    ReplyDelete
  5. alahaii mengancamnyaa cheese baked akak tuu! ;D

    ReplyDelete
  6. yang penting ada rasa dan kenyang kan kak..?hehe

    ReplyDelete
  7. nampak sangat sedap kak, teringin pulak tina hehe

    ReplyDelete
  8. jadi x jadi..yg penting nampak sedap tau kak..hik3

    ReplyDelete
  9. kak Ieda nmpk sedapla terliur tau..
    bole tak share recipe ni. nak try buat jgk la..hehe

    ReplyDelete
  10. gmbr mknn lg, tk trtahan tul le

    ReplyDelete
  11. wah...nenek pun layan pasta..cayalah.ehehe...nampak sedap ni kak..kena lak ada cheese kan...fuuhh....

    ReplyDelete
  12. Janji anak2 dan hubby suka makan.. berbaloi laa kalau buat.. kan :) Nampak sedap dah tuh.. :)

    ReplyDelete
  13. wahh sedappp..semalam ader makan gak trp mmber gan buat,nt bley la rasa yag akak wat pulak ek..hehee

    ReplyDelete
  14. kak kena letak cis byk2..bkn byk skiit..baru dia serata semua

    tp mmg sedap cis baked ni kak
    ni pun menu wish list..tp xbuat2 pun lagi...hehehe

    ReplyDelete
  15. nampak sedap dan lazat.

    ReplyDelete
  16. akk ni,rara terliur taw.nk resipi.hehehe

    ReplyDelete
  17. aish. sedapnye. nak kena try nihhhh

    ReplyDelete
  18. yang penting sedap...
    mmg nampak sedap jer tu kak...^^

    ReplyDelete
  19. warna dia dah menusuk kalbu dah..
    nampak sedap n berselera semua.. :)
    xpe, practise make perfect!

    ReplyDelete
  20. sedapnya kak ieda... pasni boleh cuba lagi kasi lebih mantop kan...

    ReplyDelete
  21. walaupun rupa tak menjadi..tpai rasa yang menjadi kan.kak..

    ReplyDelete
  22. wah kak nmpk sungguh sedap...terliur papa mifz dibuek nyer...nak sikit...huhu

    ReplyDelete
  23. thanks follow kite..kite follow back yer...! salam kenal :)

    ReplyDelete
  24. wuwuwu sedapnya!

    masuk blog akak ni mesti buat kita meleleh ;p

    ReplyDelete
  25. xpnh mkn lg kak.. tp mmg nampak sedap lah :-)

    ReplyDelete
  26. tak kisah l rupanya macam mana kak janji boleh makan dan anak2 kata sedap.

    ReplyDelete
  27. tak pernah mkn..mcm best jer..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...