Tuesday, June 19, 2012

BILA ZAHRIEN MULA MENULIS

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

skrg nie bukan main payah nak ajak zahrien menulis .. ada sahaja alasan dia .. dan pendekatan terbaru akk adalah belikan dia sticker ABC .. haa sbb sejak dua menjak nie akk tgk dia cukup suke main ngan sticker nie .. habis semua sticker princess kakak2 dia , dia kerjakan .. tempek sana dan sini .. hurmmm x per .. last2 akk belikan dia sticker ABC dan 123 .. tgk dia nak tak .. ada juga akk belikan sticker ultraman dan spiderman .. hurmm bukan main suke .. 

lepas nie nak tgk macam mana pula progress dia .. nie pic hujung minggu lepas .. in good mood dia amik buku dan nak buat abc dgn akk .. masa nie dia x kesah kan sticker layie .. dia ambil buku abc yg akk memang dah belikan pada dia .. dia buat dengan penuh semangat .. mula2 buat dot2 ... dah buat tunjukkan akk .. " cantik tak ibu ?? " hurmmm cantikkkkkk ..naya kalau x cakap cantik kan .. ekkeke .. janji dia nak buat tuu dah syukur dah .. ;)



haa tgk .. penuh perasaan .. ekekke geram lak tgk ..

haaa tudia ... ekekek sebijik zaman akk sekolah dulu .. kata mak akk .. kalau buat kerja meniarap nie .. nielahhh kekdah nyeee .. akhirnyaaa berdengkur .. ahhahaha , TAPI zahrien x sampai macam tuulah .. dia eksen2 aje nie .. akk cepat2 marah dia .. soo sekejap jelah dia berkeadaan macam nie .. rupenya dia nak dptkan keselesaan membuat dot2 tuuu .. adehhhhhhhhh 

haa nielah hasilnya .. yg diatas tuu dah siap cepat2 suh akk tanda right .. dah tanda barulah dia nak sambung buat yg dibawah tuu .. bertuah punye anak .. ! .. bila dpt tanda right banyak tuu , dia suke lahh kan .. hurmm bersungguh2 buat yg dibawah tuu .. x lama mana punn habis buat huruf b .. sambung c .. lepas tuu dah x nak dahhh .. cakap dah penat ! .. huhuhu anakkk oh anak ! ... ;))


inilah buku text zahrien .. baru 4 tahun kan .. lepas nie akk nak ajak dia buat buku sticker ABC pula .. alhamdulillah .. skrg nie dlm usaha nak ajar dia mengenal huruf bermula G pula .. dan kalau 123 .. sampai 8 dia dah kenal .. 9 & 10 boleh kira , cuma x kenal .. adehh macam2 budak2 nie .. belajar kat tadika macam tuu ke ??? ahhha

29 comments:

  1. alhamdulillah... bagus.. rajin zahrien ni... a'aa kalu anak2 tanya, kita mesti jwb cantikkan... tu slh satu cara utk buat mereka lbh bersemangat :-)

    ReplyDelete
  2. cantik tulisan dia. Baru 4 tahun ke Zahrien ni, besarnya kalah Abid yg 6 tahun tu....:D

    ReplyDelete
  3. zahrien matured, tak cam umur 4 tahun... rajin zahrien rajin! uhh lalalaa!

    ReplyDelete
  4. my son dia suka buat latihan mcm ni...mmg ai train awal2...nasib baik dia minat...now since dah sek ai tgk dia suka math tapi dia malas bab2 nak baca ni maybe laki sama kot....kiter perempuan rajin baca but kira2 ni malas ngeeee

    ReplyDelete
  5. geram gak tgk die..mcm2 perangai..but cute sgt

    ReplyDelete
  6. aahlah baru nak tanya soalan yang sama dengan kak yus - 4 tahun eh zahrien ni? dah sekolah ke? anak kita 3 tahun lebih pun main2 je kalau suruh belajar..

    ReplyDelete
  7. hehehe..sama cam anak nita, mesti tanya cantik tak kerja diorang, past kena puji baru ada semangat nak belajar balik.. Bagus lah k.eida didik anak... cantik tulisan zahrien walaupun baru berumur 4 tahun. ^_^

    ReplyDelete
  8. rajinnya dia... mmg suka sgt tgk budak2 menulis ni kak... Ammar ni pun sama je kalau menulis mesti meniarap.. ammar yg umur 3 tahun tu pun dah pandai kenal nombor dan huruf walau x semua tp dah ada yang dia boleh kenal kira bersyukur kan kak?

    ReplyDelete
  9. rajinnya dia menulis ye. nmpk cam tekun je

    ReplyDelete
  10. budak-budak skrg senang diajar kan kak.

    ReplyDelete
  11. selagi dia ada semangat nk balaj ok lah tu kak =)

    ReplyDelete
  12. cantik tulisan zahrien.. good boy!

    ReplyDelete
  13. Comelnya dia ... rajin belajar, semoga sampai besar mcm ni.

    ReplyDelete
  14. Rajinnya anak bujang nih.

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah cepat belajar, kalau rajin akan cepat pandai.. ;)

    ReplyDelete
  16. Anak2 ni kita xblh paksa kan akak, lg paksa lg xnak, anak2 sy gitu la (yg blm sekolah la) klu yg da sekolah mmg kn paksa la, mn blh malas2 dah, nti ketinggalan...

    Zahrien 4 thn sama Danies, tp Danies lbh minat mewarna je, menulis xmo..huhu

    ReplyDelete
  17. tulisan yg cantik utk huruf B tu sis..kanak2 seusia dia ada yg masih belum pandai menulis begitu...

    ReplyDelete
  18. xpe kak slow2 je. bagi dia enjoy zaman budak2. tp yg penting dia kenal huruf dan dh belajar pegang pensel. ;D

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah,
    ghajen beno zahrien..
    blajo leklok yer.. =)

    ReplyDelete
  20. alahai kakk...geram saya tengok picnya...dengan rambut blone pp gebu...adesss rasa nak jadi teacher dia buleh?? aekekkeee

    ReplyDelete
  21. zahrien yg comel, blaja rajin2 tau.hukhuk

    ReplyDelete
  22. Ieda kena tambah bintang kat hujung right tu, cakap kalau cantik dapat bintang banyak mesti rajin. Kakak sebenarnya tengok pipi montel dia.:)

    ReplyDelete
  23. mesti seronok kan tgk perkembangan mereka membesar di depan mata..

    ReplyDelete
  24. wahhh..cantik dan kemas jek :)

    ReplyDelete
  25. perangnya rambut dia. comel

    ReplyDelete
  26. @Kakzakie ekekke akk ... saya teringat masa akk pernah call saya dulu , bertanyakan pasal zahrien tau ! .. ;)) wont forget ..

    ReplyDelete
  27. rajin ni anak bujang akak..umur 4 tahun kan..

    ReplyDelete
  28. 4 tahun ke? sebaya anak bujang saya yg kedua...

    ReplyDelete
  29. tekunnya dia..:)

    cantik la rambut dia..macam colour jer..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...