Saturday, June 9, 2012

BILA UMMI & IBU BERSAMA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

salam pagi sabtu semua ... wah2 semangat2 nak bercuti nie ekke , ok2 akk tinggalkan uols dengan entry pose manja2 (manje ke ?? .. ahahha ) akk dan ummi di taman teruntum aritu ..ada nampak macam sakit tengkuk dak akk nie ?? ekekkeke .. adehhh baru perasan pic2 akk nie banyak yg lengguk sana lengguk sini kepala tuu ... 

ahahahah dah jadi kebiasaan x leh nak pose diam2 ... ok lahh janji nampak cantik ! .. 
( statement nak kena lempang ! ) muahhahah .. ok lahh layan je pic akk dan ummi akk , captured by amanina .. hurmm pandai anak dara den ! ... ;)



 apalahhh yg lawak tuu .. duk tahan nak gelakkk .. akhirnya gelak jugak ! .. amik koooo ekekek .. suke moments nie .. kakak sayang ibu ! ... same words yg selalu anak2 luahkan utk akk .... ;))



bukan mudah nak duk serumah dengan ibu dan ayah sendiri .. bila mereka dah semakin berusia nak2 ummi akk nie .. banyak yg harus diambil perhatian dan x boleh diambil mudah ... banyak dugaan dan cabaran .. minda dan emosi kena kuat , nak2 bila berdepan dgn sesetangah situasi ( x sama pendapat )  , banyak yg dilihat dimatanya x kena .. tapi akk x kesahh .. akak lebih suke dan sgt2 bersyukur diberikan allah peluang utk menjaga ummi dan ayah akk .. mereka lah segalanya bagi akk dan keluarga .. 

walau adakalanya akk berasa hati ( x baik kannn ) nomal lah tuu kan .. emosi org muda
 ( muda kah ?? ekekke ) .. tapi bila difikirkan balik esok2 akak pun sama sahaja perasaan dan perangai macam ummi akk nie .. mana tumpahnya kuah kalau bukan ke nasi kan ekekek .. haa x caya .. uolsss tgk lahh nanti .. entah2 lebih cerewet dari ummi akk nie ... huuhuh ;)

bak kata pepatah org dulu2 .. kalau kita sabar dengan kerenah org2 tua kita , insyaallah anak2 kita juga akan turut sabar dengan kerenah kita bila kita dah tua nanti .. harap2 macam tuulah nanti kan .. dpt jaga kita dengan baik sehinggalah kita memejamkan mata kita ... AMINNNN


ps : kami lom bertolak layie huhuhu , hubby ada hal pulak .. harap2 x lah lewat sgt ... x suke kalau nak jalan jauh lewat2 bertolak .. suke pagi2 .. sejuk dan mood bercuti masih segar ... ;) everything is well prepared .. siap dah budak2 nie bersarapan .. siap akk masak utk lunch layie .. senang bawak bekal , sampai mana2 leh berkelah terus ;) ... budget ... budget .. bila dah ramai2 nie kena fikirkan kan ...

20 comments:

  1. Wahhh bestnya, dh siap bekal sume ye kak, semoga selamat pjlanan pergi Dan balik!!

    ReplyDelete
  2. anak mak!!! lepas nie cuti sekolah dah habis :)

    ReplyDelete
  3. Beruntung ieda ada peluang menjaga org tua. Kakak percaya org tua ieda pun memilih dgn siapa dia suka. Ieda punya pemikiran panjang sebab boleh badingkan bila kita tua kelak itulah sebabnya ummi/ayah ieda selesa duduk dgn ieda...

    Insya-allah berkat hidup kalau macam ini...

    ReplyDelete
  4. beruntung sesiapa yg masih punyai kedua2 org tua..

    ReplyDelete
  5. atototo..suwitnya.. hikhik..

    sy kerja hari ni..huwaaaa

    ReplyDelete
  6. betul la eida...kdg2 kita kena sbr je layan nk wat camne kan..itulah ibu kita..hihi.

    selamat bercuti eida..moga cuti ini memberi seribu kenangan buat eida..^^

    ReplyDelete
  7. selamat bercuti.. sya dh bercuti last week maka minggu ni kerja la plak! hehehe

    ReplyDelete
  8. bgslah tu...kalo boleh el pun nak jaga mak ayah selagi mereka masih idup

    papepun selamat bercuti n enjoiceeeee

    ReplyDelete
  9. suka tgk akak n mak... macam kakak n adik je. selamat bercuti2 ye kak!

    ReplyDelete
  10. ye kan izan, mcm kakak & adik je.
    happy holiday kakieda..cuti sekolah tinggal esok je lagi..

    ReplyDelete
  11. Kak ieda...Rindu pulak kat arwah mak saya...tengok kak ieda berposing maut dengan mak kak ieda...

    ReplyDelete
  12. Sekejap jer rasa cuti sekolah..
    Isnin ni mula la jadi mak supir..huhuhu

    ReplyDelete
  13. biasa la kak.. kdg2 lain pendapat.. hehe.. tp insyaallah ada jln pnyelesaiannya.. :)

    ReplyDelete
  14. dapat rehat 3 hari, lepas tu kembali sibuk menguruskan anak2 ke sekolah nampak gayanya..

    psstt: mood.. rindu kat mak..

    ReplyDelete
  15. macam adik beradik je. hehe..

    ReplyDelete
  16. selamat pergi dan balik kak..

    pic skit tengkuk pon sweet aje..hehehe

    ReplyDelete
  17. Selamat bercuti kak..(^_^)

    ReplyDelete
  18. samalah kak...kadang2 g pun ada rs geram dan nk marah kt mak...huhu tp g cuba kawal perasaan tu..paling2 pun g diam je...

    kita pun akan tua 1 hr nnti kan..

    ****kak..kita ni beza setahun jek..bukanlah tua sgt pun akak tu...hehee....cubalah pakai skirt tu...tak cuba tak tau.... :)

    ReplyDelete
  19. suker tengok akak n mak...kedua-duanyer comel...

    ReplyDelete
  20. macam adik beradik jer...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...