Wednesday, June 20, 2012

BILA ANAK-ANAK MULA MANDI ~ Awana Kijal Resort

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

dah sampai aje di kolam renang petang tuu , anak2 macam biasalah kann memang x sabar2 dah .. hurmm x cakap banyak , sendirinya ke kolam macam dah pandai sgt .. akk dan yg lain2 ditinggalkan di belakang , entah dari mana semangat tuu dtg macam kolam tuu memanggil2 aje kan .. nak2 si budak teruna sorang nie .. haaa .. tahu2 dah ada dlm kolam dah .. siap pesan ngan adik akk ( ayah su mereka ) suh belikan pelampung utk adik yee .. 

hurmmm bukan main pandai meng'order' .. sib baik ada .. on the way ke awana tu , di area baserah banyak lah jual nye ..Pandai lahhh juga ayah su dia belikan pelampung Tom & Jerry lakk .. lagilah zahrien tuu suke kan .. soo jom lah tgk gelagat dan aksi anak2 mandi dengan cerianya .. x yah tulis banyak2 .. biar gambar menceritakannya ;)



  

  budak xcited ekekke

 mak dan nenek akk santai2 sahaja .. ajak mandi mereka x nak .. jadi pemerhati dulu .. esoknya barulah mak akk joint kami sbb kan nak mandi di jakuzi punye pasal ekeke .. ;)



 SIL , anaknya amni & zahrien .. zahrien x lepas adik amni dia .. ekkeke 

 lil brother , amni dan SIL .. bersama zahrien mencelah ..

  pandai betul si kecik amni nie .. siap mama dia belikan bikini comel aje ekeke .. geram lak tgk .. lama juga dia berendamm .. x takut sejuk langsung ... sampai biru2 tangan baru papa dia bawak naik atas ekke .

 yaaa tudia .. ibunda sorang nie akhirnya terjun jua bersama anak2 ... x menahan kan .. x kann main tgk aje ekke .. harus ku terjun jua .. konon2 x nak lah basah satu badan kann .. hurmmm sekali habis semua .. ;)

 
 ayah akk nie memanglahh mana2 gi memang nak tidoo aje .. duk relax2 kat 
situ sampai puas .. ;)

 
last sekali pic akk dan ummi ... abaikan lahh wajah pucat lesi akk tu .. tembam kan wajah ku ini .. makan x hinggat kan .. lepas makan mandi lak .. dah wajah macam kena lempang ! ... ahahhaha what everrr .. ;))

to be continued ! ... ;)

36 comments:

  1. bestnya kak!
    part berendam dlm kolam jgnkan budak..kita pun suka berganda ;)

    tembam pun masih menten cun tau kak ;)

    ReplyDelete
  2. tersa nak bercuti kesini rasanya bila baca blog yus ngan kakieda cuti2 di Awana kijal ni.Menarik.

    ReplyDelete
  3. haaaaa akak pun last2 join berendam yeak....best kak.....ilang stress keje dpt main air ngan anak2 nie....tu pasal kalo gi bercuti mmg cari hotel yg ade pool cantik....budak2 hepi kite pun hepi kan kak......

    zahrien mmg nampak excitednye tu kak....konpem kecut mecut jari dok berendam kan....

    ReplyDelete
  4. mmg seronok.. kalu gini saya pun akn berendam jugak.. hehhe

    ReplyDelete
  5. lama gak el x bw budak2 tu mandi kolam..aah kak anak2 pantang tgk kolam ayaq..x sempat2 dah terjun muahahaha

    ReplyDelete
  6. seronoknya kak... dah lama saya tak berendam dalam kolam.... nak berenang x reti.. ehehehe

    ReplyDelete
  7. akhirnya si ibu terjun juga..haha.

    ReplyDelete
  8. bestnya..saya suka juga nak terjun kolam ni..tapi berenang nya tak pandai..hehe

    ReplyDelete
  9. bestnya..saya suka juga nak terjun kolam ni..tapi berenang nya tak pandai..hehe

    ReplyDelete
  10. Nampak gembira sungguh Zhrien dgn sepupu dan mak/pak sedara dia. Anak-anak mandi-manda memang suka ieda..

    ReplyDelete
  11. seronoknya mandi kolam... panas2 mandi syok.. tapi sun burnlah pulak kan...

    ReplyDelete
  12. wohooo bestnyer aktiviti basahkan badan, anak2 mesti la suka, eh! kita pun suka...hehe

    ReplyDelete
  13. @Lydia Miza(Aidyl Azim) ekekek malu mulenya tuu LM .. tapi x menahan lahh ;))

    ReplyDelete
  14. @Gen2Merah dikk akk pun x pandai berenang dikk , duk main tempat cetek je .. maluuu huhuhuh

    ReplyDelete
  15. panas2 gini main air memang best la kaka...uiks kaka mandi kat area kids ker???

    ReplyDelete
  16. wah sakan akak ye semua mandi, kalau saya memang susah la nak basah2 ni, heheh

    ReplyDelete
  17. seronok zahrien tu berendam ye kak... siap order pelampung lagi tu...

    suka tgk akak ngan ummi akak cam adik ngan kakak aje!

    ReplyDelete
  18. Happy la diorang dapat mandi manda :)

    ReplyDelete
  19. geramnya ngan budak yang pakai pelampung tu...best kalau dapat berkumpul mcm tu kan.

    ReplyDelete
  20. ummi mcm sangat muda lg kak! hihi

    ce tanye ape rahsia dia..hihi

    ReplyDelete
  21. mandi kolam juga? dgn mama skali mandi yer.. hehehe.. syokkan kak dpt berendam dgn anak2..

    ReplyDelete
  22. seronoknya tengok dorang mandi2

    ReplyDelete
  23. anak2 saya pun kalau dibawak mandi pool, mmg susah nak ajak naik...adeh la...

    ReplyDelete
  24. bestnya berlibur dgn family....

    ReplyDelete
  25. yahoo...seronok nye...bebudak kalu jumpe air memang tak ingat yang lain....

    ReplyDelete
  26. waaaaaaaaaaaaa..seronoknye ! ^_____^

    ReplyDelete
  27. Sgt berterima kasih pd hotel2 ataupun penginapan yg ada pool tp membenarkan org yg pakai t-shirt, seluar trek pakai tudung masuk join berendam dlm tu.
    Nyampah kalo hotel2 terlalu menjaga protokol masuk swimming pool, huhu!!

    ReplyDelete
  28. g tumpang seronok tgk gambar2 akak ni...rs mcm nk je masuk lam kolam tu sekali hehee

    ReplyDelete
  29. seronok tgk..akak bukak jer spek terus nmpk muda 10 tahun..hihi..umur akak brp ni..?

    ReplyDelete
  30. Seronoknya famili akak mandi-manda...Famili cik rose dah lama tak mandi-manda..

    ReplyDelete
  31. @Eyeme ekekek TQ dik
    dia lebih kuat makan maajun dari akk ;) itulah rahsia yg akk nak ikut sampai skrg ekeke ;)

    ReplyDelete
  32. @fieda loor fieda nie .. singgung tauu .. kan dah wish bday akk baru2 nie .. cer teka ekeke ;) rahsiaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  33. seronoknya budak2 main air ye...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...