Tuesday, June 26, 2012

BERSANTAI SAMBIL MENUNGGU SERVIS ~ AWANA KIJAL

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

dlm mood x berapa nak mood .. akk kuatkan utk entry2 berikutnyaaa ekekke seee still leh senyum dan ketawa .. macam x best nak sedey2 kan .. leave it .. haaa nie nak sambung citer di Awana .. lepas dah siap2 tuu kami decide pagi2 nak bfast di luar sahaja .. malas nak masak .. terus bfast dan menuju ke KB konon2nyaa lah kan .. sblm tuu adik akk dah btahu awal2 dia nak singgah ke KT untuk servis keter dia ..

 haaa ikutlahh sbb kami datang bersama kan .. soo akk dan hubby x kesah sgt .. soo bertolak lah kami ke KT , dlm kepala dan set mind banyak tempat nak berjalan di KB nanti .. huhuhu


dah sampai tuu .. macam biasa .. bosan menunggu kan sooo terhasil lah tembakan2 dari canon & nokia .. soo tgk lah hasil tembakan amanina .. CANDID ibu ..


bersama amni .. mana2 lah budak nie kan .. x pernah letih ! .. ;)


  laporr kan .. kat mana2 punn leh makan .. ummi akk nie .. entah masa bila dia beli roti .. well masa nie punn dah dekat kul 12 .. mana x lapoor ekekke ..

 
bagus servis di HONDA nie .. siap ada minum2 layie .. makanan jee x dok .. next time please letak makanan errkkk senang citer .. ekekke .. walau tempat servis dia nie kecik je .. but ok lahh KT maaaa ..;)) , kalau di KTN lebih besar dan selesa .. leh lari2 lagi anak2 kita yg menanti nie .. ;)


 

haaaaaaaaaa nie paling x tahan .. tgk gaya .. nak2 tgh citer kartun kann .. haaa ngalah org santai di rumah aje anak teruna kuu ini ekekek .. sabor aje lahh .. siap mintak minuman macam kat restorant tuu habis segelas , segelas layie .. adehhhhhhhhhh ! .. geram ibu ! .. ekekek

hurmmm bab paling sedih bila selesai aje servis tuu , adik akk mengundur kereta nyaaaa .. tetiba dia terlanggar lori di belakang ! ... haaaaaaa akk dan hubby yg tgk dari jauh terperanjat uuuuuuu .. huhuh dia boleh x nampak .. dia meluru turun .. ape layieee calar sepanjang 2 jengkal nieee huhuhu ... sedih x leh cakap lah adikk akkk .. SO ! .. apa layieee mood untk meneruskan perjalanan ke KB terBATAL !!! ... huwaaaaaaaa tensi tak ??? .. dia terus x der mood .. suh akk ke KB bawak mak aje .. dia nak settlekan calar tu !

mauu hubby akk nak teruskan .. x nak punyee .. sooo KEKDAH nyeee kami jalan2 di KT aje lahhhh hari tuu .. huhuhu .... akk nasihatkan adik .. nak buat macam mana .. dah jadi kan .. sabar aje lahh .. TAPI dia x nak jugak .. still nak settle kan ketuk keter dia tuu di workshop KT .. sib baikk jumpe dan dpt murah .. huhuh

itulah kisah nyeeee .. soo PLAN kami nak ke KOTA BAHARU terbatal sebenarnya .. dek kecuaian adik akk sendiri .. huhuhuhu .. x perlahhh ... pujuk hati .. tulah org cakap .. kalau x diizinkan allah , ada sahaja yg x kena kan .. elok2 plan dah tuu .. x menjadi juga .. hurmmmmmmmmm :(




27 comments:

  1. tak pe lah benda nak jadi kan...

    ReplyDelete
  2. alahai....

    kete tu calar sikit je kan, boleh ketuk lain kali apa. Plan tu dah rancang lama, tak di teruskan rasa rugi pula...

    Apa pun benda dah nak jadi, mmg takde rezeki ieda kiranya nak terus ke KB hari tu ya....

    Takpe lain kali buat servis ke apa2 sebelum rancang perjalanan, moga tidak tergendala oleh sesuatu yg tak terduga seperti ini..

    Baik2 suka jadi duka pulak kan ieda..

    ReplyDelete
  3. ada hikmahkan setiap kejadian kak.. kalau tak berlaku perkara ini mungkin akan ada perkara lain yg akan berlaku... perancangan Allah kita x tahu kan kak

    ReplyDelete
  4. amni sgt cute... suka tengok... budak bila tidur je dia diam...

    ReplyDelete
  5. InsyaAllah kalau ada rezeki..lain kali boleh jer pergi sis...Redha jer lah....

    ReplyDelete
  6. lerrrr ingtkan awana kijal perhentian tu..ekekekeke:D

    ReplyDelete
  7. terbayang kalu kena kt diri sndiri, maunya tak stress..

    xper, takkan lari gunung dikejar, lain kali mesti sampai punya

    ReplyDelete
  8. bestnya...kita xpnh pn smpai tganu...

    ReplyDelete
  9. alahai mmg malang tak berbau kan kak..

    tak ada rezeki nak jalan2..sbb tu kan sy kalau nak jln2 jarang bersangkut dgn adik2 melainkan kita plan jumpa je kt tempat yg dijanjikan tu.senang. jadi atau tidak site dia belakang citer yg penting kita dah sampai dulu..

    ReplyDelete
  10. syok dapat jalan sampai KT
    kita sejak kahwin tak sampai lagi

    sian adik tu...haruslah hilang mood

    ReplyDelete
  11. ooo..gitu kesahnya..huhu..sian akak..KT pun KT la kak...hihi..insyaallah lain kali plk ke KB..

    ReplyDelete
  12. alahai..benda nak jadi kan..sabar yer kak..

    ReplyDelete
  13. benda kalau dh nak jadi xboleh nak elak kan...kak sabar bebanyak yer

    ReplyDelete
  14. Semua dah lapar bebenor hihihi...mungkin ada hikmah yg berlaku...kak ieda sabar ya...

    ReplyDelete
  15. alaaa..xpe kak..next time ada rezeki kot gi KB..hehe

    ReplyDelete
  16. As salam Kak Ieda,

    Ala kesiannye xdpt pi cuci mata kat KB... Kesian kat adik akak jgk... Mmg betul klau ALLAH tak izinkan mmg rancang bagaimana tetap tak jd... Pasti ade hikmahnye... Ada sb tu terlanggar lori tu yg kite xtau... Redha jelah, next time pjg umur dan murah rezeki mesti leh jln2 lg kan... Insya'ALLAH kak :)))

    ReplyDelete
  17. takpe kak ada hikmahnya tu, kemain zahrein ye, kalau bab kartun no 1 hehehhee

    ReplyDelete
  18. amboi happening sggh kat sini pun leh mkn2 hehe... slm perkenalan n dah follow u 1805

    ReplyDelete
  19. alorr dh elok2 nk pegi terus terbantut..mmg tk best jd nya kan kak..yela psl kete mmg blh rosak mood jgk kan..yelah nk jln2 pun kna naik ke dia jgk..dh calar balar gitu mmg tensi la kejap huu..tu nama ya tkde rezki kan..

    ReplyDelete
  20. terasa juga la baru servis tetiba calar lak...xkuar tmpt servis lagi tu...xpe ada hikmahnya yg kita tatawkan...fikir yg baik2 je...;)

    ReplyDelete
  21. hmm...sayang pulak kensel plan. takpelah...dah nak jadi..

    ReplyDelete
  22. betul la kak.. sekuat mana kiter merancang Allah jugak yg tentukan.. pasti ader hikmahnya kan.. round2 bandar KT pun besh jugak.. KT dh maju dah.. hehe..

    ReplyDelete
  23. Salam Ieda...Xder rezeki nk jln2 ke KB.Paling sedih dah plan bagus punya tp xjadi...ada hikmah disebalik apa yg berlaku.
    Lain kali g KB lak ya..

    ReplyDelete
  24. tak pe la dah nak jadi kan...

    alah comelnye budak tu..huu..budak memang tak reti penat...heee..

    kak nak tanye cam ne buat ada tulisan kat pic setiap post akak tu..cantik laa

    ReplyDelete
  25. ade hikmahnye tu kak ieda ;)

    ReplyDelete
  26. entry kali ni byk gambar..suka tgk gambar kat cni..

    ReplyDelete
  27. tak pe kakk..mungkin rezeki di lain hari :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...