Saturday, June 23, 2012

AGAR JIWA KEMBALI KENTAL

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

KEKADANG kita terasa amat longlai sekali. Dalam pada meneruskan kehidupan ini, terasa amat payah benar. Seolah hendak melangkah pun tidak bermaya. Apa lagi untuk mencapai kejayaan yang besar, memang jauh sekali. Kita ni kalau tidak disuntik dengan kata-kata perangsang sesekali, memang bertambah-tambah la malasnya.
 
Jadi disini akk share sikit kata2  ‘motivasi’ di bawah. Semoga semangat anda dan akk pulih seperti sediakala. Semoga semangat juang anda semua  kembali segar. Semoga anda mendapat hikmah dan kebaikan daripadanya.  Agar jiwa anda kembali kental. dan bersemarak. Seolah seseorang yang baru sahaja menghabiskan segelas air sejuk selepas dahaga yang amat sangat.

1. Orang yang paling berkuasa adalah orang yang dapat menguasai dirinya sendiri.

2. Kita selalu lupa atau jarang ingat apa yang kita miliki, tetapi kita sering kali ingat apa yang orang lain ada.

3. Kegagalan ialah satu-satunya yang dapat diraih tanpa pengerahan tenaga sedikit pun.


ujung minggu pun longlai .. kocek kosong , nak berjalan2 pun x der mood ekkeke .. hubby duk sebuk kerjaaaaaaaaaaaaa aje ! .. anak2 dah ngegek2 nak ke KARNIVAL SUKAN SUKMA di Dataran Pekan nie .. huhuhuhu .. yuk lah cayunk !! bawak anak2 ... huhuhu nangissss macam nie, luangkanlah sedikit masa utk KAMI ... :( ... ( sambil gosok2 idung huhuhu )


9 comments:

  1. alololo..kesian cik kak yea..nnti cik abg bawak la tu...hihi

    ReplyDelete
  2. lusa dh gaji.. ehehe. tp memang kdg2 trasa lemah sgt kak.. rasa x bermaya. rasa kosong..

    ReplyDelete
  3. yup..motivasi mmg penting sbgai panduan kan =)

    ReplyDelete
  4. Hujung minggu kalau tak dipenuhkan dengan aktivit memang tarasa boringkan kak. Takkan nak baca kata2 perangsang je tiap masa kan kak

    ReplyDelete
  5. sbr ye..suami sibuk cari rezki utk akak & anak2x kn..t,ada la tu ms suami utk akak & anak2x..jgn risau ye

    ReplyDelete
  6. cuti hujung minggu akak pun kat umah mil aje

    ReplyDelete
  7. Kesiannya akak...tak mengapa hubby akak sibuk cari rezeki...untuk anak2 jugak...

    ReplyDelete
  8. saya bwk anak keluar rumah je sbb susah nak bwk dia orang jln2 tnpa ada orang lain. kalau naik motor pun bawk la tiga2 naik motor. hehehe...

    ReplyDelete
  9. mmg bosan kan.. bila hujung minggu terperap je kat rumah.. kak.. jgn kata anak2 yg dh besar anak2 yg kecik baru setahun jagung tu pun dh pandai merengek kalau asik terperap je kat rumah.. kalau di bawa berjalan confirm mood dia ok jer..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...