Monday, May 21, 2012

WANITA BERLENGAN CANTIK LEBIH DIMINATI LELAKI...???

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hurmmm selama nie akk selalu terfikir org lelaki nie dia memandang apa pada seseorang wanita kan .. adakah memandang kepada wajah , tingkah laku atau sebaliknya .. bila dikaji2 rupanya banyak ciri2 yg dipandang pada wanita oleh seseorang lelaki .. x hairan lah sbb skrg nie wanita lebih ramai dari lelaki kan .. soo sang lelaki memang boeh membuat pilihan .. 

kalau kita orang islam dan beriman , off course kita memilih yg sederhana .. ya tak ?? ke ada diantara lelaki2 diluar sana yg lebih suke kepada wanita yg cantik dan salah satunya yg mempunyai lengan yg cantik ?? hahahaha ok .. moh akk kongsikan artikal ini ..

pic google

KEBANYAKAN wanita membiarkan belahan payudara sedikit “mengintip” untuk menarik perhatian lelaki. Bahkan beberapa di antara mereka berpendapat, pemakaian high heels akan berhasil memikat si dia.

Tapi sebuah kajian baru menyatakan, lengan yang kelihatan indah dan sedikit berotot lah yang mampu menarik minat lelaki pada Anda.

Contohnya lengan yang sedikit berbentuk seperti Madonna, Courtney Cox, dan Christine Bleakley. Lelaki menganggap hal itu lebih efisien berbanding kaki yang panjang.
 
Kajian tersebut dilakukan para ahli dari Universiti New South Wales, Sydney yang melakukan pengujian pada calon wanita dan lelaki dari Australia dan China.  Selama penelitian, para calon diminta untuk menyaksikan video 96 wanita berusia sekitar 20-49 tahun dan masing-masing diminta untuk memberikan penilaiannya.

Hasilnya menunjukkan, wanita dengan lengan berbentuk lebih cantik lebih menarik perhatian mereka. Meskipun pinggul dan pinggang masih dianggap penting, selain melihat berat badan dan usia, tapi panjang kaki ternyata tidak memberikan kontribusi yang signifikan pada penilaian.


“Tubuh yang menarik memiliki semacam rangkaian kombinasi yang benar,” sahut Profesor Robert Brooks, pemimpin kajian. “Dimensi ukuran dapat memperlihatkan calon bahawa apakah subjek sesuai dengan pasangan yang berpotensi, pasangan untuk hubungan jangka lama atau mungkin seseorang yang dapat dijadikan ‘partner’ seks yang tepat,” ditambahkan Robert.

Robert menyatakan, bahawa hal ini merupakan sebuah evolusi yang cukup penting. Tapi itu adalah penilaian keseluruhan penampilan, yang bagi kebanyakan orang penting.  Dia menambahkan, konsistensi hasil yang ditemukan pada calon Australia dan China menciptakan sebuah keunikkan “penilaian yang sama meskipun berbeza budaya”.
 
 Kajian telah diterbitkan pada Journal of Evolutionary Biology.


HOHO jgn ada sampai buat plastik surgery udah lah ye .. pada akk kita kena terima apa yg allah dah berikan , bersyukur sgt2 kerana kita mendapat kesempurnaan itu .. kalau dilihat ramai lagi wanita diluar sana yg mempunyai pelbagai kekurangan .. huhuhu sesuatu yg menginsafkan sebenarnya .. menarik sgt artikal nie .. akk baca sambil gelak2 sinis ekeke sbb duk ingat2 " aku ader muscle ke ?? " muhahahaha 

alamakk nak berbuka apa ari nie ?? sibb baik ada ummi tercinta masakkan .. kalau akk , harus beli agaknyee ekeke ;) kepada yg berpuasa .. selamat berbuka ye ;)


16 comments:

  1. Aduhai..
    pe2..bersyukur dgn apa yang ada..:)

    ReplyDelete
  2. bersyukur apa yg ada..yg kurang boleh diubati dgn cara yg betul..bukan dgn pembedahan..

    ReplyDelete
  3. saya yg pompuan pun suka intai lengan org walau berbalut baju..hehe

    ReplyDelete
  4. bersyukur dgn anugerrah allah swt..sesungguhnya itulah y tbaik buat diri kita

    ReplyDelete
  5. hehehe..macam2..apapun brsyukur dgn apa yg ada...

    ReplyDelete
  6. saya suka gosok2 perut depan suami.untuk mearik perhatian dia..dan ianya berkesan..ekekekkek

    ReplyDelete
  7. cantek yg dalaman lebih penting...:)

    ReplyDelete
  8. ooo kira ada jugakla lelaki yg berkenan kat lengan ek..

    ReplyDelete
  9. mcm2 taste manusia ni kan kak.

    ReplyDelete
  10. takpe tak cantik pun..janji dalaman cantik....
    sentiasa bersyukur dengan apa yang Allah kurnia pada kita

    ReplyDelete
  11. Hihi susah nk kuruskan lengan, apapun saya bersyukur dengan tahap kesihatan skrg ni

    ReplyDelete
  12. tak pe la lengan tak cantik pon janji hati cantik sudah...heee...

    ReplyDelete
  13. betul tu kak
    saya pun nah dgr lengan wanita pun leh naikan nafsu lelaki tu psl ke tutup hahahaha
    jap saya tgk cantek x lengan saya...kena angkat berat lah start rini ye kak kasi musel hehehe

    ReplyDelete
  14. lengan saya ni dah semakin mengembang...hahaha..tp kelakar plk ada jgk lelaki yg minat kt lengan..

    ReplyDelete
  15. lengan pun menjadi satu tarikan jugak hihihi baru ku tahu...

    ReplyDelete
  16. Bersyukur apa yg Allah dah bagi pd kita x payah nak plastik surgery lg macam kebanyakkan artis.....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...