Tuesday, May 1, 2012

SOSILAWATI dibunuh kerana ADA NIAT

salam semua

dah lama kita x dgr kisah kes pembunuhan jutawan sosilawati nie .. sedih dan kesian akk membaca kes arwah dan kawan2 dia yg lain .. bila dikenang2 sampai hati org yg memperlakukannya kan .. dimana sifat perikemanusiaan , bila MANUSIA dibunuh sesuka hati bagai membunuh binatang ! ... huhuhu , nie akk ada baca kisah kes mereka dlm harian metro .. 

terbaru menyatakan tertuduh memang ada NIAT utk membunuh susilawati dan kawan2 yg menemani arwah secara x langsung menerima padah kerana ingin menutup mulu t mereka ! .. ya allahhhhhhhh , x dpt akk bayangkan betapa siksanya mereka ..

KAWALAN KETAT...Pathmanabhan (tiga dari kanan) bersama tiga pekerjanya dikawal anggota polis selepas perbicaraan di Mahkamah Tinggi Shah Alam, semalam.

SHAH ALAM: “Bekas peguam N Pathmanabhan dan tiga pekerja ladangnya mempunyai niat bersama apabila membunuh jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga rakan di Banting, dua tahun lalu,” kata Hakim Datuk Akhtar Tahir, dalam penghakimannya di akhir pendakwaan kes itu, semalam.

arwah sosilawati 
pic ; google

Ketika membacakan penghakiman bertulis selama satu setengah jam, beliau berkata, ada perancangan untuk membunuh Sosilawati dan tiga rakan apabila pekerja Pathmanabhan dilihat memunggah kayu di ladang milik tertuduh pertama itu. 

Katanya, Pathmanabhan mempunyai motif untuk membunuh Sosilawati apabila jutawan kosmetik itu bertemunya bagi mempercepatkan tarikh satu cek tertunda bernilai RM3 juta.

Sedangkan katanya, akaun bank milik Pathmanabhan menunjukkan dia tidak memiliki wang sebanyak itu.

“Pada saya, ini adalah motif utama untuk membunuh Sosilawati. Tiga yang lain hanya berada di tempat dan pada masa yang salah. Jadi mereka juga terpaksa dibunuh bagi menutup mulut,” katanya yang berpuas hati pihak pendakwaan berjaya membuktikan kes prima facie terhadap tertuduh.

petikan : metronline 


ya allah ya tuhan kuuu , kau berikanlahhh balasan yg SETIMPAL nya kepada tertuduh ini ! ... sebagaimana KEJAMnya mereka memperlakukan kepada mangsa ... aminnnnnnnnn huhuhuh :((


12 comments:

  1. mmg kejam giler la..

    ReplyDelete
  2. Ajal maut semua kerja ALLAH.. mmg tak sangka lah kann. Org yang sedang meningkat naik dlm bisnis gone cam tu je..

    ReplyDelete
  3. tak tau nk komen apa..tpi manusia skrg mmg kejam..

    ReplyDelete
  4. india memang gitu gamaknya..bagi depa nyawa ni macam tak de nilai.sebab tu depa suka bunuh diri.

    ReplyDelete
  5. dunia skang ni duit adalah sgala2nya.. ada yg sggup mmbunuh sbb duit.. ada yg sggup tinggalkan kbahagiaan demi bhagia duit.. ada yg sggup buang keluarga demi duit.. mcm2 laa.. minta2 dijauhkan dari sifat camtu.. amin..

    ReplyDelete
  6. terima kasih atas nasihat akak k.. ejulz xkan lupa sampai bila2 pesanan akak..

    ReplyDelete
  7. Hukuman seberat2nya biar setimpal dengan apa yang mereka lakukan.

    ReplyDelete
  8. jahat betul dorang nie....kerana duit...sanggup membunuh...

    ReplyDelete
  9. hukuman yg setimpal yg dinanti2kan...namun x kan dpt mengubat kesedihan keluarga dan anak2 yg ditinggalkan mangsa...semoga roh mangsa ditempatkan bersama org2 beriman dan bertaqwa...

    ReplyDelete
  10. biarlah hukuman setimpal pada pembunuh tu....

    ReplyDelete
  11. Diharap mereka semua tu dpt pembalasan yg setimpal di atas jenayah yg mereka lakukan....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...