Monday, May 7, 2012

SINGGANG SERANI & SAYUR CAMPUR GRG SOS TIRAM lagi !

salam semua

fuh2 ... berpeluh makan .. ekkeke bukan masak .. adehhh sekali lah tuu .. alhamdulillah , lauk simple2 aje akk masak macam biasa .. x pernah ada yg special di mata akk .. yg special adalah bila anak2 makan licin sampai habis .. haaaaaa tu yg buat teruja sambil2 risau mereka tambah layie ekekek .. sabor je kan .. hari nie mak dan ayah akk x der .. akk makan bersama nenek dan anak2 .. 

hubby akk lak sebuk buat kerja di belakang tuu .. bila panggil oleh amanina dia cakap kenyang layie .. kenyang ape entah ! .. kalau akk dan anak2 nie lapoor manjang sbb ke hujan ekekek .. hurmm layan aje lah pic2 akk masak , dah selesai makan punn .. alhamdulillah atas rejeki yg allah berikan .. aminnnnnnn ;))


skrg nie sayur campur grg sos tiram nie memang dah jadi favourate kami semua ... campuran semua jenis sayur tuu yg x menahan .. hubby siap pesan , ari minggu kena buat sayur macam nie .. hurmmm berehhhhh ;))
 
 singgang serani kegemaran akk dan nenek .. alhamdulillahh tgk nenek makan dgn selera nya .. org tua2 memang suke makan lauk macam nie kan ?? .. ;))

 haaa ikan kerisi segar dikukus , taruk sikit je minyak ... cicah ngan kicap lada macam di bawah nie .. kalau ada budu akk buat juga .. lawan makan ngan ikan segar2 macam nie perghhh x makan lauk lain punn x kesah .. ;))


oh yaaaaaaaa ada satu layie lawan kami makan tgh ari nie ..
maneee dia erkkk

sat




sat




sat




sat




sat





haaaaa nie dia ! ...


sib baikkk internet dah ok sikit ... hurmm tapi still x pueh hati lahh ;))
hurmmm petang nie nak buat ape lakk erkk utk dinner kami ?? 
macam nak masak spaghetti aje !!!


21 comments:

  1. salam...

    yang penting ada sambal kicap, baru cukup rasa org kata ;)

    ReplyDelete
  2. kak ieda..... sedapnyer ikan kukus tu cicah ngan kicap... nyum nyum

    ReplyDelete
  3. besh nye dok ngan akak kompom ai bleh naik berat ni ..sedap nye tang ikan kukus tu

    ReplyDelete
  4. semua nampak sedap Ida..ikan kukus tu boleh mkn banyak sikit..hehe

    ReplyDelete
  5. meriahnya menu akk :D

    paling terliur ikan kukus tu..sedapnya..dapat lawan dgn nasik panas ~

    ReplyDelete
  6. Simple tapi sedap...Akak bagi resepi singgang serani tue hehehe...

    ReplyDelete
  7. Apa tu? sambal tempoyak ke? :)

    ReplyDelete
  8. sedapnya..saya tak sempat makan pun lagi..sibuk sgt ngan ISO kat ofis nie..huhu

    ReplyDelete
  9. aduhh..ancor diet ne cik kak..hihi

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum kak..

    ikan kerisi tue..klu tukar dgn ikan cencaru pasti lg sedap..org kata ikan jaket hehehe..tp kerisi pun dh ok kan

    ReplyDelete
  11. akak, sambal tempoyak ker????...nyummy

    ReplyDelete
  12. makanan yg berkhasiat kak Ieda... utk famili... ade goreng, ade kuah, complete set! ade sambal, lagi berselera kak! rezeki akak sekeluarga kan! Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  13. fuh sedapnya lauk pauk ni..wat terliur js..huhu

    ReplyDelete
  14. Semua masakan tu feberet kak Zai terutamanya singgang.

    ReplyDelete
  15. lahai sedapnya kerisi tu cicah sambal kicap! meleleh!

    ReplyDelete
  16. amboiiii..menyelerakan sgt..rasa mesti power tu...:)

    ReplyDelete
  17. Sedapnya ikan kerisi tu dicecah ngan sambal kicap tu,tempoyak ke gambar yg last tu?

    ReplyDelete
  18. sambal tempoyak ek kak.. sdp kan sambal tempoyak.. sy pun sk mkn.. ratah dgn ikan singgang ikan ayer @ tongkol..hihii

    ReplyDelete
  19. makanan yg diambil jarak deakt mmg nampak super yummy...

    ReplyDelete
  20. mak ai ikan tu.. huhu

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...