Wednesday, May 16, 2012

SIKAP ANEH WANITA DI FACEBOOK...!!!

salam semua

dah lama x berFB .. semalam buka dan layan sikit2 alhamdulillah masih ingat password ekeke .. kalau ikutkan x nak buka dah .. tapi rindu lak ngan kawan2 yg bermula dari FB nie .. bukan ape .. ada ketika tuu kehilangan pswd sebenarnya .. puas cari dan ingat2 kan kembali , sekali masuk betul pulak .. ;) 

hurmm akk ada terbaca artikel nie di laman social seorang kawan .. rasa nak share kan disini .. yuk kita sama2 baca .. mula baca macam x paham .. tapi bila baca perlahan2 barulah paham ekkee .. banyak yg x elok diketengah kan .. yg elok x ada pula di perkatakan dlm berFB nie erkk .. ;)

pic google

KEPOPULARAN laman sosial seperti Facebook sehingga Twitter ternyata mampu mengubah trend yang sudah ada sebelumnya, termasuk mengenai soal percintaan. Ada yang memberi impak positif dan begitu juga sebaliknya.

Kemajuan teknologi memang memberi pengaruh kepada hubungan percintaan. Begitu yang diungkapkan Dr Seth Meyers, seorang pakar hubungan dan penulis buku terbaru "Dr Seth's Love Prescription".

Saat Anda mendapati kelakukan aneh kaum wanita di Facebook, maka Dr Seth memberikan tips mengenai aksi-aksinya.

1. Jika Anda mulai mengungkapkan tanggapan tentang wall Facebooknya, lebih baik hentikan. Kerana menurut Dr Seth, begitu Anda mulai terobsesi terhadap wall, status, pertemanan hingga foto yang di tag-nya maka Anda tidak akan pernah berhenti.

Selain itu, pasangan akan susah menjelaskannya kepada Anda, untuk membuat Anda merasa lebih baik (dan mengurangi rasa cemburu). Hal ini adalah kerana, Anda menggantungkan perasaan terhadapnya melalui wall

Saran Dr Seth, katakan pada si dia mengapa Anda menunjukkan perasaan tidak tenang. Komunikasikan jalan yang terbaik bagi Anda berdua.

2. Dr Seth mengatakan betapa begitu banyaknya trend yang dia dengar dari pesakitnya. Bahawa semakin banyak lelaki yang meng-hack akaun Facebook pasangannya. Ouch!.

Dengan saranan daripada Dr Seth, mulai saat ini wanita harus lebih berhati-hati dalam menganggapi status mahupun wall si dia. 


UOLLS PAHAM ??

27 comments:

  1. FB je buka tapi lepak kat group mak mak je hehehe..

    ReplyDelete
  2. malangnya..sya xde fb..apalagi twitter..hihi

    ReplyDelete
  3. Jarang sekali update status dlm Fb....

    ReplyDelete
  4. saya syer fb ngan suami...hihhi..selamat rasanya...

    ReplyDelete
  5. skrg sy dah kurg update status fb tu...bowsan dah.hehe

    ReplyDelete
  6. bukak facebook hari2 tapi jarang bena nak updated status kat situ..puas lagi updated kat blog..kehkehkeh~

    ReplyDelete
  7. kena pandai bawak diri, ada kawan saya sampai gaduh laki bini pasal FB ni, jangan citer benda yang keterlaluan udah la...kena pandai jaga nama kuarga

    ReplyDelete
  8. kurang dah berfb skang ni.. :)

    ReplyDelete
  9. kalau boleh xnak bukak lagi.. tp fb dah ibarat hp ke2 ejulz. kwn2 ramai bhubung guna fb.. :(

    ReplyDelete
  10. suka baca komen kawan2 kat fb, tu approve yang knl je tu:)

    ReplyDelete
  11. Jarang masuk FB kak, yang penting, jgn citer hal2 yang kurang enaklah kan...

    ReplyDelete
  12. sy makin lama makin bosan dgn FB ni..bole layan fb selagi tak melanggar batas2 sbg org islam ;)

    ReplyDelete
  13. maaf laa... teman tak faham... mungkinkah cemburu... sebab tu dia hack FB pasangannya... :D

    ReplyDelete
  14. akak buka Fb cuma nak tahu prkmbngan kawan2 jer....berfb biarlah berpada2...

    ReplyDelete
  15. x fhm la ..huhu..
    js pun kadang2 je bukak fb tu pun nk tau citer kwn2 lama yg tak jumpa 20 thn dulu...hehe

    ReplyDelete
  16. FB papa mifz tpt papa mifz upload gambar2 jer...;)

    ReplyDelete
  17. itulah mmg aneh betul.... done follow - Noob

    ReplyDelete
  18. hehehe~ bgitu lah sikap wanita zaman skg..sha mngkin antaranya kot...heheh

    ReplyDelete
  19. Sallam Ieda,

    kakmah tak faham langsung apa yang di ketengahkan tu, kakmah pun jarang berFB...kakmah rasa kakmah lebih selesa berblog..

    ReplyDelete
  20. dalam fb macam macam.. tapi syng nak tinggalkan fb sbb ramai mmber lama kat sana.. ber keep in touch la katakan hehhee

    ReplyDelete
  21. Akak pun dh lama x bermukabuku ni Ieda..kadg mmg seronok, tp kdg rasa kecewa jg bila ada kengkawan yg salah faham ngan status kita..maklumlah manusia ni mcm2 perangai kan..paling bahaya yg ada sifat PHD..

    Tapi..tentang pasangan.. fb hubby akak x aktif..yg bukak kan pun ank dara dia..hehe

    ReplyDelete
  22. fb ni bukan utk luahan perasaan yg bukan2... kadang sgt bosan bila tgk status kawan2 yg dok mengeluh itu ini. kita ni dari x tau jadi tau... hmmm...

    ReplyDelete
  23. sy xsk update status kat fb ni.. lbh tumpu kt blog...

    ReplyDelete
  24. saya bukak fb nak tgau cerita dari kwn jer..saya mmg tak updated status ngarut2 tu..kalau yg kabaikan mcm ilmu tu adalah..tp lebih suka tumpu pada blog..sbb kat fb tu byk mende mengarutlah..

    ReplyDelete
  25. Macam direct translation je... Jenuh Marya nak pahamkan...hik3...

    Marya pun ada lah jgk bukak sekali sekala, sb nak cit cat dgn hubby, die kat ofiskan kerja, malas nak call..hehehe... Update status pun jrg2... klau xperlu xupdate pun... Tgk page2 yg menarik je... Ade pro & con kan benda2 ni semua... Tp pernahlah ade org ckp yg FB tu dah mcm tembok rintihan, mcm org yahudi.. Wallahualam... yg penting guna utk kebaikan je lah...

    Ish, pjg le pulok komen, sory ye kak....hehehe :))

    ReplyDelete
  26. Cik rose pun jarang update status kat FB hihihi

    ReplyDelete
  27. masuk fb tp nk tgkstatus kengkawan je. ada yg best br komen.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...