Wednesday, May 2, 2012

Rita Rudaini Mahukan Aidil Beri ALASAN Kukuh Mohon Cerai

salam semua

lagi kisah rita rudani di dada akhbar , sedih dan kesian pula akk bila membaca artikel ini .. akk sgt2 simpati dengan dia , sebagai wanita dan isteri , ibu kepada anak2 dia , dia sgt2 kuat dan tabah .. jelas disini , dia sgt2 menyintai dan menyayangi perkahwinan dia .. siapa sangka kan .. akhirnya begini ... sungguh aib bila di kenangkan ..


Petang tadi telah berlangsungnya prosiding enceraian Rita Rudaini dan suaminya, Aidil Zafuan di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya. Ternyata Rita tidak bersetuju dengan permohonan penceraian yang dibuat oleh suaminya dan memohon Aidil memberikan alasan kukuh. Untuk makluman, Aidil dan Rita tidak pernah berbincang secara bersemuka semenjak Aidil keluar daripada rumah 4 bulan yang lalu.


Berikut ialah kata-kata Rita Rudaini:-
Selagi saya tidak dapat alasan kukuh mengapa dia ingin bercerai dengan saya, maka saya tidak akan bersetuju dengan permohonan cerainya itu. Malah, ketika prosiding berlangsung, dia seperti teragak-agak apabila menjelaskan sebab-sebabnya dan hanya berkata kami sudah tidak serasi. Adakah itu satu alasan kerana sebelum dia keluar rumah, kami tidak bergaduh langsung. Saya masih lagi sayangkan perkahwinan ini kerana kami telah melalui pelbagai dugaan bersama. Tetapi seandainya kami tiada jodoh, saya tidak boleh nak berbuat apa-apa
Rita turut berkata yang Aidil merupakan seorang yang tidak berpendirian tetap kerana urusan rumah tangga mereka dicampuri oleh keluarga Aidil.
Saya pelik dengan kelakuannya kerana sebelum ini ketika kami berpisah sekejap dan kembali berdamai, dia telah berjanji akan menjaga rumah tangga kami tanpa sebarang campur tangan daripada pihak lain. Dan tak sangka selepas dia keluar rumah pada awal Januari lalu tanpa pertelingkahan, dia tidak lagi pulang ke rumah. Bagi saya, dia sebagai suami perlu pikul tanggungjawab dan buat keputusan sendiri tanpa pengaruh orang lain
Sementara itu Aidil hanya sempat memberikan kenyataan ringkas seperti di bawah:-
Kita tunggu saja nanti, jika ada jodoh, adalah.

info : abang nara

yelah , kalau jadi pada org lain , agak2nyaaa nak tunggu lagi ke ?? huhuhu masing2 punya hati dan perasaan , dan x akan sama kan ... kalau akk sure akan cuba pertahankan selagi daya dan termampu , buat apa cara sekalipun demi anak2 .. turun naik mahkamah kalau nak kata malu memang lahh , tapi kalau itu sgt2 diperlukan , terpaksalah harungi .. semoga rita tabah dik .. akk menyokong dan sentiasa berdoa dari sini agar ada pengakhiran yg baik  .. insyaallahhhh

24 comments:

  1. Harap Rita tabah menghadapi semua itu....

    ReplyDelete
  2. mentang2 talak itu hak lelaki
    suka hati dia je kan??nak kawen,bawak lari..nak cerai tinggal gitu je..
    apa punye lelaki la..
    kesian bini bermati-matian pertahan kan rumahtangga..
    dia pulak tak sabar2 nak hidup bebas.

    ReplyDelete
  3. Saya pun same cam Kak Ieda, doa yg terbaik utk rumah tangga Rita n Aidil, moga pengakhir jalannya yg the best n masa depan anak-anak tu penting...

    ReplyDelete
  4. emm sedey kt diorg ni kak , lg sedih kenang ank2 di

    ReplyDelete
  5. hurmm...tak tau nak cakap pe kak...
    doakan yang terbaik jelah...

    ReplyDelete
  6. kesian ke rita & anak-anak

    ReplyDelete
  7. moga rita tabah hadapi dugaan yg sgt besar buatnya >_<

    salam singgah n follow sini

    dr,
    http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Moga Rita tabah.. dan hadapi dengan tenang..walaupun kita tau percerian ini sakit sebenarnya..

    ReplyDelete
  9. betullah rita..mestilah dia nak alasan kukuh sebab apa nak bercerai.

    ReplyDelete
  10. comelnya rita bertudung.

    ReplyDelete
  11. rita kalau cerai pun xpe..i sudi..haha

    ReplyDelete
  12. Rita ni usia dia akak rasa lg tua dari Ieda, lah.. hehe..
    Tak silap..dia lahir 1976...ieda lahir tahun brp??

    ReplyDelete
  13. kesian sgt kat dia kan kak... huhu...

    baik buruk tetap suami wlu aidil tu sgt hampeh.... grrrr

    ReplyDelete
  14. Kakak rasa Rita tahu suaminya juga masih sayangkan dia tapi dek kerana org ketiga juga yg disayangi oleh Aidil inilah jadinya...

    Kita doakan mereka boleh bersatu demi anak-anak...

    ReplyDelete
  15. kalau memang dah x serasi, patut keluarga yang menyokong untuk diperbaiki hubungan itu, ini terbalik pulak.. huhu sian kat anak2 dia kan..

    ReplyDelete
  16. nak cerai hantar sms...hmmm...

    ReplyDelete
  17. Saya doakan yang terbaik jer buat mereka.
    Kesian kat anak2 :(

    ReplyDelete
  18. Lawooo je nengok si rita ni...
    Apa pun moga tabah ye dlm mengharungi liku2 hidup....

    ReplyDelete
  19. Ya Allah.. perkara camni la buat ejulz takut nak kawen..

    ReplyDelete
  20. apa2 pun rita comey tu pakai tudung...
    mmg tak matang la aidil tu..sian anak jadi mangsa..

    ReplyDelete
  21. kesian ritq n anak2..aidil xbertanggungjwb...bg sy dua2 salah....entahlah...

    ReplyDelete
  22. kalau hti masih berbekas syg..InsyaAllah boleh tunggu dan bg peluang lagi....tp kalu hati dh tawar....mmg payahlahh

    ReplyDelete
  23. susah kalau kawin orang tua tak restu....huhuhu semoga rita tabah..

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...