Thursday, May 31, 2012

PENGASAS FACEBOOK ~ Mark Zuckerberg bertukar status

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hurmm baru tahu .. walau x pernah kenal pengasas FB nie .. tapi menarik perhatian ramai bila dia sudahpun berkahwin .. lama tuu berkawan 9 tahun .. dan isteri dia adalah seorang pakar perubatan ! .. tahniah !


 Status terkini pengasas Facebook, Mark Zuckerberg  sudah berubah?

Pada hari Sabtu lepas, status Facebook Mark bertukar menjadi ‘Married’!  Mark telah berkahwin kekasihnya yang telah lama bercinta, Priscilla Chan. Pernikahan tersebut dibuat di rumah Mark yang teletak di Palo Alto, California.



Uniknya adalah, para jemputan pada mulanya menyangka bahawa parti yang mereka dijemput itu adalah perayaan atas lulusnya Priscilla dari kuliah perubatannya di University of California pada Isnin lepas.

Para jemputan yang dijemput adalah kurang dari 100 orang tersebut terkejut kerana mengetahui itu adalah hari pernikahan Priscilla dan Mark, pasangan yang bertemu di Harvard dan telah bercinta selama lebih dari 9 tahun!

Dilansirkan dari Gossip Cop, cincin pernikahan yang diberikan kepada Priscilla adalah direka oleh Mark sendiri dan terdiri dari sebuah berlian yang sederhana.

apa2 pun semoga mereka berbahagia ! 

ps : hari nie insyaallah berpuasa .. terasa tenang dan damai aje .. alhamdulillah .. hurmm belum ape2 dah fikir nak berbuka ape hari nie .. ekkeke .. ok2 .. nak BW lahh ;)

20 comments:

  1. salam kak,

    sempoi je mark ni kan? tapi kaya nak mampos..haha

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Ieda

    selamat berpuas

    Insyaallah...nanti kaya di Sana

    ReplyDelete
  3. posa ek... aku tak start lagi nk buat yg sunat,....tahun ni xde qada sbb tahun lepas ngandung

    ReplyDelete
  4. jarang tgk omputih kawin dgn cina kn kak..selalunya org melayu yg kawin dgn omputih =P

    selamat berpuasa utk kakieda :D

    ReplyDelete
  5. wahhh sure anak dia mix kan ... mat saleh + cine

    ReplyDelete
  6. ooo..ini rupanya pengasas FB yg buat org2 msia giler FB..kekekke..wifenya tu tentu cina kristian ;)

    ReplyDelete
  7. cik kak.. baru pukul 1130 ne..awlnye nk berbuka..hehehhehhe

    ReplyDelete
  8. makin kaya la mark ni kan. dengarnya mark dah muncul dalam filem ke video Cina ye? saya tak berapa ingat, cuma baca sepintas lalu je...

    ReplyDelete
  9. dia ni memang sederhana orang nya..kan??

    ReplyDelete
  10. hai untung laki bini ni kak...laki kaye raye, bini lak bijak pandai sah2 keje pun best...lagi laa bertambah kaye raye.....huhuhu


    selamat berbuka puase nanti kak....

    ReplyDelete
  11. Klu org lain yg kahwin mesti lama dah umumkan dan buat di tempat yg bertaraf bintang tp mark ngan Priscilla nie x tahu plk org rupanya buat majlis kahwin,bagus betul bersederhananya......

    ReplyDelete
  12. perkahwinan yang sangat la simple walaupun dia kayaa

    ReplyDelete
  13. sweet je pasangan tu..... lama rupanya diaorg bercinta

    ReplyDelete
  14. Aslmkum Kak!
    Lama tak jenguk akk..Rinduuu..
    Mark tu org kaya..Bertuah pompuan tu kan..heee

    ReplyDelete
  15. tu la..pandai dia jimat duit :)

    ReplyDelete
  16. okla tu dah kawin,,, sya ni sbnrnya x amik tau sgt pun hal2 mcm ni.. lg2 yg tiada kaitan ngan sya kak.. mekasih ye sbb bg info kat sya ni.. :)

    ReplyDelete
  17. pasni kita tggu rupa anak mereka pula...

    ReplyDelete
  18. nampak biasa je kan Mark ni..lepas ni tunggu baby dorang plak..sure comelss :)

    ReplyDelete
  19. simple tp cantik cincinnya. pasangan yang serasi la ni sebab sama2 dr harvard.

    ReplyDelete
  20. baguss kan...setiaaa.......simple je pun tgk weddingnyaa

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...