Saturday, May 12, 2012

NASI LEMAK di PAGI SABTU

salam semua

alhamdulillahhh sabtu kembali lagi .. dan sgt2 suke sbb ari nie cuti .. hahahaha macam x pernah cuti kan .. haa bukan ape .. bila cuti nie , rasa dah malas nak kerja pula .. rasa nak santai2 kat rumah .. tapi kalau santai2 aje x kerja , mana nak dpt duit kan .. cari rejeki nie membantu suami x akan berkesudahan selagi suami x mampu .. kalau suami mampu punn , kita pula yg x biasa duk rumah .. dari awal kita dah bekerja .. so lebih suke bekerja kan .. duk rumah punn penat juga .. macam2 nak buat .. sarapan , makan tengahari , petang dan malam .. silih berganti tanpa sedar usia punnn dah menginjak .. huhuhu .. uishhh melalut lah akk nie kan .. ishhh hakikat nie ... kena juga cakap ;)

ok lahhhh .,.. semalam akk ke tunas manja , beli sikit barang2 basah .. sekali terpandang akan sotong kembang nie .. perghhh sukenya .. tapi bila tgk rege dia mak aihhh ! ... rm 16.00 sekilo ... wahhh awat mahal sgt erkk sotong nie skrg nie ??? tmpt uols mahal macam nie ke ?? hurmm beli jugak lahh sbb dah terasa sgt nak buat sambal tumis sotong kembang makan dgn nasi lemak .. huhuhu , beli 2 ekor okeyyyy ! .. em 11.00 hinggit ! ... huhuhuhu punyee lah nak makan kan .. ku telan jua .. ;)


 sambal tumis sotong versi akk .. ok lahh x suke buat pekat2 sgt , nanti anak2 makan x hinggat dunia .. ekke , kalau berkuah nie , mereka makan berpada2 sikit ekekke




harga barang dah semakin naik .. ikan semua dah mahal .. bertambah dah semakin kurang , keadaan laut x menentu .. org nak kelaut takut dengan angin yg lain macam .. barang2 basah lain pun sama sahaja .. mahal x munasabah .. telur semalam beli pun mencecah sesarang rm, 10.00 .. huhuh sedih .. nie akk bekerja .. kalau x bekerja , macam mana nak makan sedikit mewah ... tu pun kena selalu beringat , makan dah x macam dulu .. kena berjimat , nak2 skrg nie tgh nak sebuk nak pilihan raya kan .. besar harapan lepas pilihanraya nie akan naik lagi harga barang ! ... sedih ! .. 

rakyat makin susah .. nie yg berpendapatan sederhana macam akak , kalau org yg berpendapatan sikit tuu macam mana .. gaji naik seangkatan dgn barang naik .. dimana nyee yg x susah nyee ... :(




20 comments:

  1. Zahrien tahan makan pedas juga ke? Mengancam betul sambal sotong ieda...

    ReplyDelete
  2. kacang ngan ikna bilis goreng xde ke kak..hehe...sambal tue nmpak sedap..

    ReplyDelete
  3. risau jgak kalo lps pilihanraya brg semua naik..yg ade skrg ne pun rasa nk tecekik je..huhu

    ReplyDelete
  4. adoi kak menelan air liur tgk..sib bek xde nasi..kalo ada mau pitam tgk..hahahah...akak ngan nasi lemak mmg xleh dipisahkan kan kankan we olz pun sm hehehehe

    ReplyDelete
  5. sedapnya mkn nasi lemak sambal sutun.

    ReplyDelete
  6. mahalnya barang2 sekarang kan..

    ReplyDelete
  7. nasi lemak..mmg favourite saya!
    kalau kat sesetengah tmpt, org mkn dgn kangkung tumis.

    *baru2 ni beli ikan selar yg cumil2 tu..rm11/kg! ni berdua je..kalau yg famili besar..

    ReplyDelete
  8. salam...

    selalu juga shopping kt tunas manja ni, tp barang basah mahal juga.

    mcm sy ni suami je kerja, mkn mmg kena beringat...hehe...barang naik tp gaji x naik-naik..hehe

    ReplyDelete
  9. saya pun sarapan nasi lemak pg tadi..tp sy x buat samabal sotong, tp wat sambal kerang..sedappp....saya yg masak, sy yg puji masakan sendiri..hehehe

    ReplyDelete
  10. Hallamak menariknya nasi lemak Akak ni, pagi ni saya goreng mee je, tghari goreng ikan Dan kobis Masak lemak, sedapnya nmpk nasi Akak ni nyum2

    ReplyDelete
  11. Makan nasi lemak masak sendiri ni sedap.

    Kak ani kalau masak nasi lemak selain lauk2 lain mesti ada ikan aya (ikan tongkol) yand digoreng garing2 lepas tu masak sambal berlada. Maklumlah org terengganu ikan tak boleh tinggal.

    ReplyDelete
  12. bestnye sambal sotong..kenyang pas ke tengah hari ni :)

    ReplyDelete
  13. sedap ke sotong tu..tak suka makan,tapi encik suami suka makan sotong tu..btl tu harga barang semua naik,sy yg tak keja ni terasa jugak la..

    ReplyDelete
  14. Yummy!!
    Nampak menggoda jee..
    aduhaii..
    Sambal bila best..memang sedapppplah makan nasi lemak tu!

    ReplyDelete
  15. sambal sotong tu nampak sedappp sgtttttt. bfast akak pagi ni nasi goreng ikan bilis aje

    ReplyDelete
  16. sedapnya nasi lemak...nie melemakkan badan nie hehehehe...

    ReplyDelete
  17. nampak sedapnya.....

    ReplyDelete
  18. bestnya nasi lemak sambal sotong..

    ReplyDelete
  19. Sedapnya kak Ida,nasi lemak sambal sotong tu..perghhh kecur air liur menengokkannya

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...