Sunday, May 20, 2012

MENU simple penambat SELERA !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

menu simple dan sihat janji anak2 suke .. alhamdulillah , lambat pula akk bersiaran pasal menu bfast kami nie kan .. x perlah .. bila ujung2 minggu nie , akk suke buat bfast banyak sampai ke tghari .. so tghari akk masak lambat sikit .. semua nak santai2 kan .. kalau buat lunch pula dekat2 kul 12 ... makan kul 3 @ 4 petang .. x yah buat minum petang dah .. kalau akk terus makan utk dinner .. soo malam , lepas magrib semua dah siap dikemaskan .. no food for night ! .. ekkeke

 menu permintaan hubby dan anak2 .. kuehtiaw grg bersama kuih2 donut dan karipap segera ... dibeli dari office dan dari kawan mak disini .. 

 skrg nie , dah ramai orang supply donut2 segera nie .. balik tinggal grg sahaja .. x yah uli2 .. nak2 buat orang2 yg x pandai @ malas macam akk nie ekekke .. malas nak cuba .. huhuh , RM10.00 utk 3 bungkus .. ok lah kan .. boleh bawak minum petang atau pagi macam nie .. ;)
 
kuehtiaw grg yg simple .. no kerang2 cuma daging kisar sahaja .. ok dah .. alhamdulillah kerana allah berikan rejeki yg melimpah ruah nie .. bila tenung lama2 sarapan nie , teringat kat orang2 susah tuu ... pagi , tghari @ malam , makan menu yg sama aje .. nasi bersama 2 jenis laukk sahaja .. betapa beruntung dan bersyukurnya kita kerana mampu memberikan yg terbaik buat keluarga kita ..


18 comments:

  1. betul tu kak..ada yg mkn mlm ne,simpn sikit tuk esk pla.. besyukur kta mampu lebih dari itu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh sedih kan
      org susah macam mana agaknya
      kita nie senang sikit , x habis dibuang2
      akk kalau x habis , panaskan sampai ke petanglahh jawabnyee ;)

      Delete
  2. sama la menu sarapan kita hari ni..sy pn makan ketiau goreng tadi..tapi beli jer x masak..:)

    ReplyDelete
  3. bersyukur dengan rezeki yang tuhan berikan utk kita. sedapnya koewteow goreng tu

    ReplyDelete
  4. ermm sedapnyer kak...saya hr ni makan roti ngan cucur jer..

    ReplyDelete
  5. sedap tu ketiaw goreng..sllu gak msk sekali ngan daging cincang hehehe

    kul 10 tadi el dah siap2 for lunch
    pg td mkan cucur kosong je...so skang ni leh lah berblog smpi lebam ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahha same lah ngan akk nie
      bila dah siap masak , x fikir dah nak ke dapur
      duk ngadap blog aje lahh ;)

      Delete
  6. janji semua suka dengan menu tu.. ;)

    ReplyDelete
  7. terjah akk ... ^^ ain followww ..

    aenvanilla.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Sedapnya kuehtiaw goreng ^_^ hee.

    ReplyDelete
  9. alahai..sedap..rajin masak yer..patutlah anak n suami sayang..

    ReplyDelete
  10. kalau ada husben seronok jugak buat mkn2 ni sebab dia suka makan apa je yg saya masak. ala, rindu la pulak. hohoho...

    ReplyDelete
  11. kena rajin kan diri dikk ..
    anak2 dan suami jenis pemakan ;)

    ReplyDelete
  12. kak ieda ni saje jek nak buat saye lapar kan?? kan?? hehe =)

    ReplyDelete
  13. kak...nak kueteeow tu ..ada lagi tak...

    ReplyDelete
  14. Sedapnya....Semua membuka selera hihihi

    ReplyDelete
  15. Samalah ngan Kak Nurul klu hari minggu buat sarapan boleh mkn spi tghari dan mkn lunch plk dlm kul 4.30 hingga lima lebih camtu.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...