Tuesday, May 8, 2012

LUNCH yg sihat utk SLIM bersama HERBALIFE

salam semua

dah lama akk x cerita pasal pemakanan yg sihat kan .. haaaaa selain akk mengamalkan memakan maajun kesihatan dari kampung , akk pun mengamalkan makan HERBALIFE , seperti yang uols sedar akk ada juga menjual herbalife iaitu pemakanan pelansingan badan .. cuma tgh ari nie akk x shake HL .. akak cuma ambil pagi sahaja .. alhdmulillah dah setahun lebih akak menggunakan shake herbalife dlm seharian akk .. skrg nie akk mula kembali bila sedar badan dah lain macam ekkeke ..

ok .. kat sini akk nak share kan sesuatu dengan anda semua mengenai 
di bawah ini ;) selain mengambil herbalife sebagai makanan kesihatan anda


set of HERBALIFE shake

Makanan Yang Boleh Bantu Kita Langsing

Bila kita sebut nak langsingkan badan, perkara penting yang harus kita titik beratkan adalah pemakanan selain senaman. Diet yang sesuai boleh membantu anda mendapatkan bentuk badan yang anda inginkan. Ok, untuk kali ni saya nak kongsi antara 20 makanan yang boleh kita jadikan sahabat ketika proses melangsingkan badan.

Makanan untuk sarapan


Keju -Tahukah anda, keju amat baik dalam membantu anda berdiet kerana ia mengandungi sejenis protein iaitu whey protein yang bertindak untuk merembeskan hormon yang menjadi petunjuk kepada otak. Petunjuk yang simaksudkan adalah, KENYANG. Sebab itulah bila anda makan keju anda akan mudah MUAK…:)
Putih Telur – Asid amino dalam putih telur membina otot tubuh. Apabila proses ini berlaku, metabolisme anda juga akan meningkat.
Oat – Oat sangat bagus kerana ia tidak mengandungi sebarang gula tambahan di dalamnya. Mengamalkan oat juga boleh membantu melancarkan perjalanan darah.


Makanan untuk tengahari


Sayur & kacang – Ikan bakar dan sayur campur adalah menu terbaik untuk makan tengahari. Setengah cawan sayur atau kacang mengandungi 150 kcal kalori dan kaya dengan protien, serat dan anti oksidan.
Sushi – Anda penggemar sushi? Berita baik untuk anda, kerana sushi hanya mengandungi 30-40 kcal kalori sahaja. Tapi elakkan yang digorang atau yang diletak mayonis.
Yogurt bebas lemak – 1 sudu yogurt asli mengandungi 10 kcal kalori. Tambahkan yogurt ke dalam salad anda.
Limau nipis atau Lemon – Kedua-dua buah sitrus ini membantu badan anda membuang lemak yang ada dalam badan anda. Haruman sitrus ini akan membuat anda lebih segar untuk menikmati makanan diet anda. Tambahkan sedikit limau nipis atau lemon ke dalam dressing untuk salad anda.

haaa alhamdulillahhh , akk dah mula start balik cosume herbalife bulan lepas , akk bermula dengan F1 dahulu , selepas tuu bila ada penurunan berat badan baru akk akan consume F3 .. ok .skrg nie akk hanya ambil shake sekali sahaja sehari .. sepatutnya kepada yg baru kena ambil 2x shake okeh ! ... akk kira sambung balik lahh ;)) .. 

 teamix

dan akk juga menggunakan sepenuhnya teamix ... info teamix , F1 dan F3 boleh tgk kat sidebar akk .. akk ada sediakan disitu .. dan kepada sesiapa yg berminat nak menggunakan HERBALIFE nie .. silalah jgn malu2 email akk tau .. sms x dilayan ... ;) oh ya herbalife skrg dengan harga baru tau

MAHAL memang MAHAL tapi berbaloi bila kesannya MEMUASKAN ! .. 
believe it .. uuu better believe it !!!





20 comments:

  1. petua sihat dan ramping leh rujuk kak Ieda, hehehe~ bagus ek Herbalife? akak, set utk pregnant Herbalife ada ke?

    ReplyDelete
  2. Mesti bagus produk ini ieda... tapi kakak belum pernah cuba lagilah..

    ReplyDelete
  3. saya dulu pun agen Herbalife, tapi dah stop, sekarang nak sambung balik, hehe...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Ieda

    info yg menarik...

    ReplyDelete
  5. Mesti bagus product herbalife niekan Ieda....

    ReplyDelete
  6. tak pernah cuba...tp tingin nak cuba teamix ..baper RM yer..

    ReplyDelete
  7. saya nak tambah berat la kak. org dok kata kurus je.

    ReplyDelete
  8. ramai org guna produk herbalife ni mmg lps guna dorg dh jd selim semula la.. :-)

    ReplyDelete
  9. Kak ina pun kurus lepas minum HL...cuma sekarang ni maintain sendiri aje...tapi memang kena sentiasa beringat...takut naik balik...he he..

    ReplyDelete
  10. saya mmg dgr byk testimonial yg bagus pasal herbalife ni. :D

    ReplyDelete
  11. belog ni, amal tengok tak ade HEARTBEAT
    HEARTBEAT tu macam nuffnang, boleh dapat duit even dengan blog
    meyh tengok tuto yang amal buat
    http://sayacikamal.blogspot.com/2012/05/cara-daftar-heartbeat.html

    ReplyDelete
  12. salam..

    hehe...makananan tambahan untuk jaga kesihatan diri lebih baik ;)


    http://www.sissyira.com/2012/05/daftar-domaincom-di-netkl.html

    ReplyDelete
  13. macam Formula 1 pulak F1 F3..hehe..dengar juga pasal HL ni cuma sebulan2 nak kena spend banyak $$$ yer?

    ReplyDelete
  14. tiap2 pagi skarang.mmg lya ambik oat..rsa btenaga je

    ReplyDelete
  15. kte pun dulu herbalife gak..memang sedap perisa tue...tp kte dh x dpt beli..sekarang mkn byk komitmen..amalkan diet mcm biasa dulu...tgk le lepas pantang ni camne..selau dok amik biodex...

    ReplyDelete
  16. ejulz nak tambah berat badan.. hehe

    ReplyDelete
  17. saya baru sebulan consume herbalife da turun 4kg...^_^

    http://wawaherbalife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. oh..ni ler dia produk herbalife...mahal tak kak..?

    ReplyDelete
  19. mesti mahalkan....cik rose tak mampu nak beli hehehe

    ReplyDelete
  20. Additionally muscle is the thing that gives you quality and loss of it implies a feeble body. Best weight loss tea

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...