Friday, May 25, 2012

Lufya 'Hadiahkan' Lagu Ketuhanan Buat Zarina Anjoulie

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

salam pagi jumaat , penghulu segala hari .. terasa segar dan nyaman pagi2 nie .. memandu kereta sambil mendengar celoteh kak engku dan abang jem memang menghiburkan ekkee .. sambil2 berselawat agar allah mempermudahkan kerja2 kita pada hari ini dan seterusnya .. sampai2 aje di pejabat akk dah melayan berita online .. dah dua hari sebuk sgt2 .. x berdaya nak BW dan sebagainya .. maklumlahh kerja semakin banyak .. curi2 gitulahhh kan ;) 

menarik membaca berita terbaru dua artis yg dikatakan bergaduh sakan .. mulut mencemuh sesama sendiri .. dan akhirnya jalan untuk berdamai allah tunjukkan .. insyaallahhhh ;)


KUALA LUMPUR: Penyanyi Lufya Omar, yang terlibat dengan kontroversi pergaduhan bersama Zarina Anjoulie Lavocah telah mendedikasikan lagu single terbarunya, Doaku, bagi tujuan berdamai.

Lufya berkata, dia mahu Zarina menghayati lagu yang berbentuk ketuhanan itu dan dapat memaafkan antara satu sama lain, bersempena dengan bulan Ramadan yang bakal tiba pada 21 Julai depan.

"Sebelum ini, terlalu banyak perkara yang berlaku antara saya dan dia. Saya agak malu dengan kejadian itu semua namun tidak pernah membalasnya sebab tak nak besarkan isu. "Apa-apapun, saya ambil perkara ini sebagai benda positif, dan bagi tujuan berdamai, saya tujukan lagu 'Doaku' untuknya," kata penyanyi itu lagi.

 
Pada pertengahan April lalu, sebuah blog hiburan menyiarkan kenyataan Lufya di mana ada peminat yang tersalah anggap dirinya adalah Zarina dan hal tersebut menyebabkan dia pernah diraba oleh seseorang sambil dipanggil 'Anju' yang jelas merujuk kepada pelakon itu.

Kemudian, Zarina melancarkan 'perang' terhadap Lufya sebagai respons terhadap artikel berkenaan menerusi akaun Twitter miliknya dan mengejek penyanyi berkenaan dengan panggilan yang tidak enak didengar.

banyak LAGI disini :mstar online


haaa molek sgt lah kann .. x baikkk bergaduh lama2 .. wajah punn dah iras2 serupa .. apa salahnyee berdamai dan rapatkan hubungan .. baguslah lutfya nie .. x marah2 punn .. sudah2 lah kan .. nak2 kita dah nak dekat pose kan .. so molek sgt lah tuu .. dunia hiburan nie bukan lah besar sgt kan ;) .. akk suke tgk wajah mereka berdua nie .. memang wajah kacukan arab gitu kan ;)

16 comments:

  1. La... kakak boleh tak kenal mereka ini ieda. Cantiklah...

    ReplyDelete
  2. jgn kata artis.. org biasa pun ada gak yg mcm ni.. cuma sbb kita org biasa xde siapa yg kenal maka xdelah org tahukan.. walauapa pun baguslah apa yg lufya lakukan ini... semoga mereka ni berbaiklah hendaknya

    ReplyDelete
  3. Assalam Kak Ieda, aa'ah..suke wajah mix dua2 artis ni..muke dah cun dah, hope perangai pun molek2 la yea, hehehe~

    ReplyDelete
  4. lufia nie bertindak seorang dewasa...eloklah dia xnk besarkan hal nie...

    ReplyDelete
  5. mcm2la retis ni...perangai cam bebudak!!

    ReplyDelete
  6. Semoga berbaik-baik....

    ReplyDelete
  7. malass nk baca pasal derang ni....duk kata mcm2..yg ni kata camni yg tu kata camtu...alahaii...
    masing2 nk perhatian dlm dunia hiburan kitay g kecik ni..

    ReplyDelete
  8. jgn zarina tu kata lain pulak sudah. zarina ni kan tak habis2 dgn kontroversi.

    ReplyDelete
  9. errmmm tapi kan nak ke yg sorg lg tu terima secara positif lagu tu
    sbb yg sorg lagi tu mulut dia sgt2 la laser
    pastu suke cr kontroversi
    benda kecik pn nk besar2 kan

    ReplyDelete
  10. si pontianak ni mmg patut pon berubah.

    ReplyDelete
  11. diorg ni x abis2 nak gaduh kan ... muke iras2 panas kut

    ReplyDelete
  12. Mmg muka mereka berdua seiras, myra pun kekadang terkeliru sikit :)

    Apapun semoga hubungan mereka cepat pulih :)

    ReplyDelete
  13. lagi cantik si lufya ni kot...

    ReplyDelete
  14. rasa2 nak ke si zarina tu berbaik2...? tk mgkin kot kak ieda huhu.. tp kite tgk je lah... doakan yg baik je kan :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...