Thursday, May 31, 2012

LEMAK TOGEH , ASAM PEDAS , MURTABAK & SATAY !

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

haaaa nie bukan menu semalam .. bukan kelmarin tapi menu berbuka 2nd day pose .. ekek tekak org pose kan .. x leh blah lahh ... nak2 ummi yg masak .. asam pedas kalau ada sedap lawan ngan satay .. kuah kacang tuu haaaaaaaaaaa .. kejam kan .. akk dah lah pose ari nie .. aku ter"KEJAM" dgn diri sendiri sbb meng"up"kan entry yg dah lama dlm draf nie ekekke .. soo jamu mata lah semua .. alahhhhh uolss dah makan kannn .. macam akk x lah kan .. duk kebil2 mata tgk pic satay nie huhuhu ;)


 tgk .. tgk .. satay perut tuu x menahan .. dah lama ngidam nak makan
masa nie akk beli pasar malam dekat rumah , soo arinie pose .. kena beli lagi lah erkkkk nampak gayee nyeee ekekek .. 

 murtabak kegemaran anak2 akk .. kalau singgah pasar malam x sah kalau x beli nie .. sedappp , dulu rm2 .. skrg dah naik rm3 .. sib baikk sedap ekekek ..

 asam pedas terbaik dari ummi .. perghhhhhhhh ! ..

 lemak kobis kegemaran anak2 juga ! ..:)

alhamdulillahh menu berbuka kami hari tuu .. mak & akk je yg berpuasa , tapi kami makan ramai kan .. so kenalah hidang meriah macam nie ekeke ;) dah lagak macam bulan ramadhan lak kan huhuhu syukurrr rejeki dari allah ...


last sekali pembasuh mulut kami
mempelam lemak2 manisss ! .. ;) terbaik nie .. siap makan dgn kicap layieee adehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

x sabar nak berbuka nie ! ... boleh !!!! ekekek

26 comments:

  1. syok kan klu ummi dok serumah ... mkn behs2 je ...

    ReplyDelete
  2. aduh mengancam sungguh..yg dah makan pon boleh lapar balik nmpk satay tu.

    ReplyDelete
  3. alamak. dari makanan pertama sampai la yg terakhir, sumenya kesukaan kita. sedapnyaaa hidangan org berbuka puasa.

    ReplyDelete
  4. menu terbaik la kak. sedapnya sate!

    ReplyDelete
  5. eeeeeeeeeeee xsuke tgk entry nih!!! akak ni buat sy rs nak mkn jugak!!! esok nak kne g cr satay kat pasar mlm.. hihi

    ReplyDelete
  6. woahh menu akk semua sedap2 belaka..lagi2 mempelam tu sedapppnya :D

    ReplyDelete
  7. perghhh menyelerakan....

    gambar pun mmg cantik

    ReplyDelete
  8. pelam tuh buat kecur air liur sy kak.. sedapnya..

    ReplyDelete
  9. salam kakkk.. rindunyaaaaa..

    akk sht? lapar pulak tgok menu2 berbuka akk.. sedapnyaaa..

    ReplyDelete
  10. selamat berbuka pose nanti yer kak.
    dah macam bulan pose pulak rase..hehe

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Ieda

    selamat berbuka

    ikut Sunah Nabi...buah2an makan sebelum makan makanan berat

    ReplyDelete
  12. NYUM2!!! menyelerakan dan melazatkan.. hehehe... selamat berbuka puasa kak, heeee~

    Kak Ieda puasa ke ari ni?

    ReplyDelete
  13. mak ai.. moleleh air liur den ni haa. ehehehe

    ReplyDelete
  14. kecur liar tgk mangga tu kak..mmg kejam la..haissshhh

    ReplyDelete
  15. kak..sedap nye sate perut tu..dah lame x makan ni....tetibe nk ckp ngidam laaaa...boleh x..hehehe

    ReplyDelete
  16. perhhh..punya sedap..jd lapar la pla..hehe

    ReplyDelete
  17. kalau posa mesti nk mkn mcm2 rasa cam lama je tak mkn wp smlm baru je mkn...hehe

    ReplyDelete
  18. Sdp la..rndu mskn umi sy..

    ReplyDelete
  19. owh murtabak!!! esok ada pasar malam confirm p cr murtabak.. kalah ibu ngandung dah sya ni kak... nampak je semua teringin aduhaiiii

    ReplyDelete
  20. semalam kakain baru makan satay..
    sebab anak no2 berpuasa, dia pulak mmg suka makan satay..

    ReplyDelete
  21. ish2 makanan...mantop2 belaka
    ni kalo pose mau x taulah mau sebesen meleleh tgk wakakakaka
    bape ari lg akk kena ganti pose

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah sedap2 menu tu kak, Aju ni pon belum habis berganti pose lagi 3 hari huhuhu

    ReplyDelete
  23. saya perut2 ni tak mkn. tak reti. pernah try tapi tak masuk ke tekak.

    ReplyDelete
  24. sate perut tuuu..kak,..dah terasa-rasa kat lidah dah ni...;d

    ReplyDelete
  25. sedappnyaa tgk sate tu.....dah lama tak pekena sateeeeeeee

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...