Friday, May 18, 2012

KEBAHAGIAAN ITU MILIK ALLAH ABADI ~ ADI SEDIH UTK BERCERAI

salam semua

agak sedih mendengar berita mengenai kes penceraian pelakon ADI PUTRA dan isteri .. sesungguhnya kebahagiaan rumahtangga itu terletak ditangan allah , kita manusia memang hanya mampu berdoa untuk kesejahteraannya .. adakalanya badai sentiasa melanda , menguji kekuatan dan ketabahan hati dan diri kita .. bila mana ia melibatkan kan hati , kita manusia selalunya tewas , menerima hakikat kita hanyalah manusia biasa .. banyak kekhilafan yg kita lakukan tanpa sedar .. iman yg tidak menebal didada .. membuatkan kita lalai mengingati dirinya .. 

walau adakalanya kita terlalu menyintai , menyayangi dan mengasihi seseorang itu , berlebih lagi ia adalah suami @ isteri kita .. manusia terpaksa akur dan redha dengan ketentuan allah .. pasti kita akan berasa sgt2 sedih , mengharapkan agar sesebuah hubungan dan rumahtangga itu kekal abadi sehingga ke hembusan terkahir kita .. tetapi , siapalah kita menahan takdir dan ujian dari allah . Hari kehari kita belajar menerima ketentuan dari allah .. belajar menginsafi segala kesalahan kita , memohon agar kita tidak leka dengan duniawi .. kerana kita tidak mampu diuji lagi sehebat ini , sedar kita sentiasa di perhatikan oleh allah yang maha esa .. bukan kah kita miliknyaa yg abadi !

sekiranya penceraian dan terputusnya sesuatu hubungan .. maka berserahlah kembali kepada yg maha esa .. kerana itu ketentuan darinya .. dengan syarat kita sudah pun berusaha agar tiang kebahagiaan itu kukuh dibawah lindungannya .. tetapi ia rebah dek betapa agungnya kebesaran dari allah yg maha kuasa , kerana itu sudah takdir darinya .. kita perlu belajar menerima dengan penuh redha dan rela hati .


Adi Putra dan isterinya ketika menunaikan umrah pada 8 Mei lalu.

PETALING JAYA: Pelakon kelahiran Singapura, Adi Putra belum memutuskan sama ada untuk bercerai ataupun tidak dengan isterinya, Aida Yusof.

Adi,32, berkata, mereka akan ke Mahkamah Syariah Kuala Lumpur dekat sini pada Isnin ini sebagai percubaan terakhir untuk menyelamatkan rumah tangga yang dibina selama enam tahun itu.

“Pada hari itu nanti Hakim Syariah akan membuat keputusan sama ada kami akan bercerai ataupun perlu mendapatkan khidmat kaunseling rumah tangga. Apa saja keputusannya, kami akan ikut.

“Kami amat menghargai segala doa dan usaha untuk menyelamatkan rumah tangga ini,” katanya kepada portal dailychilli.com di sini, Khamis.




18 comments:

  1. mcm2 hal...tah pepe

    ReplyDelete
  2. sebaiknya..lepas g umrah..
    spatutnya bermesra lah diorang ni..ni tak..cerai pulak...

    ReplyDelete
  3. Munkin ada hikmah atas apa yg blaku, kita doakan yg terbaik je bt mereka..

    ReplyDelete
  4. masalah dlmn mreka manalah kita tahu kan. elok pgi kaunseling dulu

    ReplyDelete
  5. ada masalah sebaiknya pi kaunseling dulu..tak suka la cerai2 ni..kesian anak2..lagipun dah pi umrah sama2..

    ReplyDelete
  6. semoga ada sinar yang menanti kan?

    ReplyDelete
  7. kalau boleh jgn sampai bercerai kan?

    ReplyDelete
  8. tak tersangka dan duga..itulah kehidupan

    ReplyDelete
  9. tak sangka kan...nampak bahgia jer mereka...moga mereka masih lg ada jodoh antara mereka...:)

    ReplyDelete
  10. semoga ada hikmah sebalik semua ni..

    ReplyDelete
  11. ish...senang betul nak cerai berai skrg ni

    ReplyDelete
  12. harap2x mereka x bercerai...

    ReplyDelete
  13. doakan yang terbail utk mereka :-)

    ReplyDelete
  14. alahai sayangnya..begitulah kehidupan.. harus pasrah jika itu adalah jalan terbaik setelah berusaha..

    ReplyDelete
  15. semoga mereka memilih jalan yang terbaik untuk menyelamatkan rumahtangga mereka....

    ReplyDelete
  16. Semoga mereka menemui jalan terbaik...kita hanya mendoakan...mereka berdua bahagia..

    ReplyDelete
  17. semuanya di tangan tuhan,
    semoga semuanya adalah terbaik buat mereka :)

    ReplyDelete
  18. Sedih bila dengar penceraian....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...