Thursday, May 17, 2012

IRWANSYAH & ZASKIA SUNGKAR selamat diijabkabul ~ dah setahun !

salam semua

aduhh akk minat ngan irwansyah nie .. awattt akk x tahu dia dah menikah erkkk .. tahu2 dah setahun rupenya dia kawin ! .. huwaaaaa .. semoga dia berbahagia selalu hendaknya .. acha jugaa yg masih tercari2 .. hurmmmmm .. tapi kan wife dia nie kalau tgk ada imbas2 wajah acha kan .. cer tgk ! ... ;)) pandaiii irwan cari isteri ekekeke
 ( mandai aje akk nie kan ... ahaksss )


Bintang popular Indonesia, Irwansyah yang menjadi kegilaan gadis-gadis di Indonesia sekarang sudah selamat menjadi suami dan ketua keluarga.

Irwansyah dan Zaskia Sungkar telah diijabkabulkan di Masjid Al Bina Senayan, Jakarta Selatan , pada 15 Jan 2011 tahun lalu. Jumlah mas kahwinnya sebanyak Rp 15,001.011 lebih kurang sama dengan tarikh perkahwinan mereka berdua.Apa yang bagus sekali, mereka menjadikan program mengerjakan Umrah di Mekah sebagai program bulan madu mereka. Alhamdulillah..







dah setahun rupanya uolsss .... ada yg dah tahu ke ?? ketinggalan sungguh akk nie ;)

Irwansyah dan isterinya Zaskia Sungkar telah berangkat ke Tanah Suci Mekah bagi mengerjakan Umrah beberapa hari lalu. Difahamkan selain mengerjakan umrah, mereka berdua berharap dan berdoa mudah-mudahan dapat diampunkan dosa dan juga memohon untuk dikurniakan anak.
“Kita bedua umrah mau ibadah mohon ampun, dilancarkan dalam karir, dan mudah-mudahan diberi momongan.”
Mengikut Irwansyah, dia memang berhasrat untuk ke Tanah Suci Mekah sejak setahun lalu.
“Niatnya memang sudah dari setahun lalu, dan baru terlaksana hari ini.”



20 comments:

  1. owhh suda kawen ye die..xtau la pulak..

    ReplyDelete
  2. Moga berbahagia..dan dpt menjalani ibadah umrah..dengan sempurna..

    ReplyDelete
  3. hehe.. ryn pown x tahu diorang dah kawin..

    ReplyDelete
  4. dulu mmg femes dgn citer dia my heart tu kan.. Mana2 pun bleh dgr masa tu org duk nyanyi lagu dia.. Dh kawin dh, ada kehidupan baru la skang.

    ReplyDelete
  5. ooooooooooooo dah rupenye...selamat sudah...same cantik same padan kan kak....ensem n cantik, konpem anak nanti comey2.....

    ReplyDelete
  6. hehe terkejut baca tajuk, tak perasan tang setahun tu

    tulah rasa lama dah kawinnya

    ReplyDelete
  7. oh yeke??sy pun tak tahu la kak..klu camtu, kita berdua la yg ketinggalan kak,sebab tak tahu pasal irwansyah ni huhu

    ReplyDelete
  8. saya pon x tau.ala dye x kawen eh dgn heroin dye tu.sedaynya.

    ReplyDelete
  9. baru tahu hee...macam pinang dibelah dua...semoga berkekalan kan kak..

    ReplyDelete
  10. oh..saya dah tahu..
    kawen muda..
    bagus la dia..

    ReplyDelete
  11. jangan kan akak, saya pun tak tau dia dah kahwin...baca entry ni baru la tau hu hu hu

    ReplyDelete
  12. same la yg baru bace ni..ketinggalan betol...hihihi..:)

    ReplyDelete
  13. oh baru tau. hihi.. dulu dgr lagu dia ngan acha tu mmg best. ;)

    ReplyDelete
  14. mmg rasanya takder pun cite pasal dia kawin kak..

    kak saya dh reply email akak semalam..

    ReplyDelete
  15. irwansyah ni yg nyanyi lagu my heart dgn acha septriasa dulu kan?
    wife dia tu tak kenal. artis jugak ke? comel sgt diorg!

    ReplyDelete
  16. laaaaaaaaaaaaaaaa akak ni...betul tertinggal kapal selam..heheeeeee

    ReplyDelete
  17. Cik Rose dah tahu...isteri irwan shah kakak kepada shireen sungkar..yg saya publish entry semalam kot...dah lupa hihihi..Saya lagi suka acha...

    ReplyDelete
  18. rugi Acha lepaskan Irwanshah ni...Heheheh~ Dah tak de jodoh ye dok?

    ReplyDelete
  19. ejulz pun baru tahu ni kak ieda.. hehe

    ReplyDelete
  20. hopefully bahagia ke akhir hayat. memang sama cantik sama padan.

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...