Friday, May 4, 2012

DIMAMAH USIA

salam semua

sayanggggggggggg nenek .. skrg dia x berapa nak berdaya .. banyak dah lupa .. cakap kena kuat sikit , apa yg dia pegang selalu dia x hinggat dah kat mana dia letak .. adakalanya dia tidur dlm duduk .. siannn nenek .. kami panggil dia " mak" .. dah tua dahhh sekejapp aje wajah di mamah usia .. tapi kalau bab berjalan cukup suke .. pantang dgr kami nak kuar , tgk2 dia dah bersiap walau kita x ajak ekkeke

semoga nenek akk nie dipanjangkan usia selalu .. aminnnnnnnnnnn




hajjah badariah binti abdullah ..


huhuhu ngantuk nyee matee .. kekenyangan jugak , dah lah cuti ari nie .. rehat2 kan diri .. konon x nak makan tgh ari sbb dah makan nasi lemak pagi tadi .. tapi makan gak nasi sbb akk kukus ikan kerisi baru lagi ! .. manisss je , buat lakk cicah ngan kicap / lada , budu pun ada .. kari ikan jemuduk dan ulam salad .. huwaaaaaaaaaaaaa x jadii dah diet hakakkkk ! ... mencik ! ... ;)) kalau x kerja macam nie lahh .. x leh nak menahan nafsuu makan huhuhuh




16 comments:

  1. kak, i can imagine, zaman muda dia mesti sowang wanita yg cantik! tol tak kak? moga nenek kak ieda sihat selalu...

    ReplyDelete
  2. tiba2 rindu kat arwah nenek saya....

    ReplyDelete
  3. Alahaiiii...suka tgk gmbr mcm ni!Semoga nenek terus dipanajngkan umur & sihat-sihat sentiase,amin..

    ReplyDelete
  4. Masih ada kesan kejelitaannya.

    Semoga nenek sihat selalu. :)

    ReplyDelete
  5. semoga panjang lagi umo nenek..untungkan ada nenek lg, sy kedua belah dah x de nenek lg..

    ReplyDelete
  6. rindu kt arwah nenek..huhu...
    satu hari nnti kita pun akan jadi tua camni kan...harap2 adalah yg nk menjaga kita masa tu...huhu

    ReplyDelete
  7. hargai dan sayangi,
    rai setiap keinginan dia,
    sementara dia masih ada (:

    ReplyDelete
  8. semoga nenek akak sentiasa sihat..
    berkat jaga org tua.
    walaupun dah berusia..
    banyak pengajaran yang kita boleh belajar dari mereka..
    kita pun,jika di panjangkan umur..
    akan jadi macam mereka juga..
    sayangi mereka.. jaga mereka..
    insyallah hidup kita akan di berkati.. :-)

    ReplyDelete
  9. Kak, muka nenek akak sejuk mata memandang..
    Tenang je wajah dia..
    Manis..
    Ni camna agaknya wajah dia masa mudo2 dulu..
    Happy weekend & TC yer.. ;)

    ReplyDelete
  10. cantik wajah nenek ieda..walaupun dah dimamah usia..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Ieda

    moga nenek tu sihat selalu

    ReplyDelete
  12. nenek munna pun masih kuat lagi kak...cuma agak kurang pendengaran je....

    ReplyDelete
  13. teringat dgn arwah nenek saya..bestnya kakieda msh ada nenek.win dua2 nenek belah ayah & mak dah tak ada lagi...mesti nenek kakieda ni jelita masa zmn mudanya

    ReplyDelete
  14. mesti nenek nih dulu mudo2 cun melecun...:)

    ReplyDelete
  15. tiba2 teringat kat arwah nenek... :(

    ReplyDelete
  16. rindu neneklah pulak....bila tengok nenek kak ieda hihihi

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...