Monday, May 7, 2012

CUTI LAGI ! hari hol negeri PAHANG

salam semua 

Hari ini akk masih bercuti sempena hari hol negeri pahang , alhamdulillah , syok nye bila bercuti 4 hari nie ekekkekek , rasa malas nak kerja lak esok kann , santai2, paling syok bila dari mlm tadi ujan turun dengan lebatnya , ingat lepas subuh tadi nak sambung layan tido ekekek tapi x lehh lahh , mata dah terbiasa bangun awal , x kira cuti atau kerja , bangun terus lepas sembahyang dlm petir2 akk menumbuk bawang utk buat nasi grg , fikir2 time ujan nie lah sedap buat nasi grg , kemas sikit perut kan , grg sikit ikan buat lawan mkn ngan nasi grg tuuu , alhamdulillah ..... 

yang peliknya skrg nie ujan memang tiba2 x ada guruh tiba2 ujan dgn lebatnya , angin pula bertiup dengan kencang , seram lak rasanya , kelmarin hari sabtu kawasan di taman sepekan jaya mengalami ribut yg dasat , sebahagian dsri rumah2 area sana rosak akibat angin yg kencang , takut lak akk tgk , banyak signboard2 tepi jalan tercabut , mujur x beterbangan ke rumah org jeee , huhu kalau tidak pasti ada nyawa yg melayang ! 

alam punn skrg nie dah mula marah dgn perbuatan kita dgn arahan allah, menganas x menentu masa tanpa amaran , kesian kat org2 yg susah yg beratapkan zink rapuh , habis tercabut tercampak merata2 , pelik nya di kawasan rumah akk , di kg ketapang tengah nie x merasakan apa2 , syukur kerana allah melindungi kami , tapi semua ini membuatkan kami merasa lebih berhati2 , sedar akan segala kesilapan lalu , sesungguhnya pengajaran dari allah itu tidak memberikan amaran terlebih dahulu ......


15 comments:

  1. selamat berehat.. seronok cuti lama kannn..:)

    ReplyDelete
  2. selamat bercuti...
    mmg laa..sekarang ni..guruh petir angin mmg kuat..kecut gak perut.
    mg Allah jauhkan perkara buruk dr kita semua...

    ReplyDelete
  3. Eiii jeles2!!! Kalau org pahang tu bekerja di KL bleh cuti x? Kekekekekek

    ReplyDelete
  4. 4 hari? syok abis.
    jumaat cuti apa pulak?

    ReplyDelete
  5. Pagi ini tempat kakak pun sama gerimis sekejap tetiba aje hujan turun punyalah lebat ieda... peringatan buat kita kan yg dunia dah tua...

    ReplyDelete
  6. seronoknya...selamat berholiday kak...kat sini pun hujan...

    ReplyDelete
  7. bestnye kak ieda cuti lg..mmg sedap masak nasi goreng pedas2 makan ngan ikan goreng..lapaa sudah..;)

    ReplyDelete
  8. sama la akak sini ada hujan batu ngan puting beliung lagik...seriyess takut giler smlm...donia makin panas

    ReplyDelete
  9. betul kan kak. sekarang ni cuaca pun dah menampakkan betapa marahnya kat manusia ni. kejap panas terik, kejap hujan ribut.

    ReplyDelete
  10. seronok la dapat cuti panjang..oklah sy singgah dan follow.

    ReplyDelete
  11. org kuantan? sama lah saya:) tapi saya dok jb skang ni..sesekali balik gak kuantan.. eh pahang cuti ye ari ni..

    ReplyDelete
  12. ahh xaci! kita kat sini keje! ;(

    ReplyDelete
  13. syoknya cuti lagi ye kak ieda. kat sini pun dari malam tadi dah hujan lebat.

    tapi mlm tadi izan tak dpt tido nyenyak pun sbb hubby takde. takut je terlajak bangun pagi tadi.

    ReplyDelete
  14. seronoknya ujan2 duk dlm selimut lagikan..tp klu dah terbiasa bgn awal, manakan mungkin mata nak lelap blk..kat cni pun ari2 ujan..x tp x de lah sampai ada ribut bagai..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  15. Sini pun hujan lebat pg smlm....

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...