Friday, May 25, 2012

BURUNG KAKAK TUA yang gangster

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


salam semua

ekekekke mari dgr ini cerita .. ringgan2 kan minda ok ! ..


pic google

Burung Kakak Tua Yang Samseng

Seorang perempuan melalui sebuah kedai haiwan peliharaan. Tiba-tiba seekor burung kakak tua menegurnya,”Perempuan hodoh…perempuan hodoh!!

Perempuan itu sangat malu lalu berjalan dengan pantas meninggalkan kedai itu.
Dalam perjalanan balik perempuan tadi melalui kedai yang sama. Sekali lagi burung kakak tua itu berkata,”Perempuan hodoh. Mari tengok perempuan hodoh!”

Kali ini perempuan itu hilang sabar lalu masuk ke dalam kedai itu. Dia berjumpa dengan pemilik kedai itu lalu memberi amaran yang dia akan menyaman pemilik kedai itu dan membakar burung kakak tuanya. Pemilik kedai berjanji yang burung kakak tua itu tidak akan mengata perempuan itu lagi.

Keesokan harinya perempuan itu melalui kedai yang sama. Burung kakak tua itu menegurnya,”Hello!” Perempuan itu menjawab dengan marah “Apa lagi hah!” “Faham-faham sendirilah,” jawab burung itu.



11 comments:

  1. hahaha.. burung tu ada je idea nak mengenakan orang..

    ReplyDelete
  2. pandai...pandai burung tu yee...
    pandai buat org marah jer kannn

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Ieda

    yg pandai tuan burung tu
    burung tu ikut apa yg tuannya ajar

    ReplyDelete
  4. burng pun pandai kan..he he

    ReplyDelete
  5. tuan burung tu pun main peranan sama..saje nak kenakan orng tu

    ReplyDelete
  6. Moral of the story.. kita boleh menutup mulutnya tp mustahil menutup matanya & menghalang dia dr bagi pendapat... wakakakakaka. kalau ada burung kakak tua camni.. lalu depan dia kena pakai topeng. dia kata hodoh pn x pa sbb maybe org akan anggp topeng tu yg huduh... kekekeke

    ReplyDelete
  7. kak..kedai burung tu kt mn..konpom el x mau lalu kt situ hahahahaha

    ReplyDelete
  8. hahaha... cerdik betull.... dan sgt jujur...

    ReplyDelete
  9. haha..tergelak..bijak tul si burung

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...