Tuesday, May 22, 2012

ASAM PEDAS IKAN CERMIN & SINGGANG REBUS ~ menu berbuka semalam

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua 

alhamdulillah , menu akk yg simple semalam membuatkan kami semua merasa puas ... syukur sgt2 .. akk balik aja , ummi dah masakkan asam pedas kegemaran akk dan ayah , singgang rebus buat ummi dan nenek .. syukur sgt2 ada ummi dirumah nie .. banyak dia membantu .. yelahh akk sampai rumah punn dah 6.30 , lagi 1/2 jam nak berbuka .. siap2 grg kuih muih , akk terus prepare utk berbuka puasa ..

asam pedas pilihan akk .. x sedar makan sepinggan dua .. laju je .. siap ummi akk tumbukkan sambal mempelam layiee huhuhu subhanallahhh  ;)


singgang pilihan mak dan nenek .. haaa nie memang masakan kegemaran nenek akk .. makan dgn sambal mempelam pun sedap kannn .. mak aihhh , nie dah terliuq dahh .. adehhhhhhhhh




lauk paukk yg simple .. alhamdulillahh .. tu yang ada nasi impit tuu pemberian dari kelas agama mak akk siang tuu .. syukur atas pemberian ini .. licin semua .. ekeke


 karipap dan cucur badak adalah yg frozen punya .. sedapppppppppp .. inti tuu menepati citarasa tekak akk .. kuih satu layie tuu , kuih takoo .. akak beli dengan officemate , kali ke berapa beli punn x ingat ! .. sedap sgt2 .. ;)

hurmm hari nie nak masak ape pula .. ( alaaaaaaaaa macam akk yg masak kan ekke ) , x ade idea nie .. , rasa macam nak berbuka mee grg mamak ajeee .. lalalalala ;)




26 comments:

  1. mak ai.. dah tgk puasa ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. singgang tu nampak besh teringat zaman MIL jaga dlm pantang ...hehehe

    ReplyDelete
  3. asam pedas feveret...nakkkk!

    ReplyDelete
  4. dah macam bulan Ramadhan pulak....hehe.

    Yus semalam pun masak asam pedas...:)

    ReplyDelete
  5. akak ne mmg suke masak pastu tayang2 tau..huhu..dh la org tgh pose lagik..hukhukk

    ReplyDelete
  6. menitik nitik air liur.... >_<

    ReplyDelete
  7. Kakcik tengah fikir nak masak apa pulak petang ni...

    ReplyDelete
  8. asam pedas tu mmg mengancam la...

    ReplyDelete
  9. sedapnya..saya pun tgh fikur nk masak apa buka hari ni

    ReplyDelete
  10. pergghhh..terrrbaik lah kak asam pedas tuh ^_~

    ReplyDelete
  11. alahaiiii tersilap tgk entry di saat perut lapar la plak.. hihi

    ReplyDelete
  12. adoiiyaii dh tgh lapar, tgk singgang tu menusuk kalbu betol! ;D

    ReplyDelete
  13. salam..

    kuih karipap tu y paling diintai kalau intinya sedap ;)

    ReplyDelete
  14. tak tahu nak berbuka lauk apa hari ni..yang pasti saya teringin nak milo ais satgi..heheh

    ReplyDelete
  15. byknya lauk berbuka..sedap!!

    ReplyDelete
  16. selamat menyambut bulan rejab kak...

    terliur tgk asam pedas tu kak...adoi la...

    ReplyDelete
  17. Sangat laa menyelerakan.. penuh meja yer..syukur ngan rezeki yg diberi.. :)

    ReplyDelete
  18. asam pedas tuh.. pehhh.. sebbaik dah makan asam pedas tghari tadi :)

    ReplyDelete
  19. Salam Ieda..Alhamdulilah atas rezeki yg melimpah ruah tu..semuanya sedap2!!

    ReplyDelete
  20. semuanya best2 lah kak ieda. dah lama tak makan kuih tako...

    ReplyDelete
  21. asam pedas n singgang my febret ;)

    ReplyDelete
  22. Walaupun simple tp kalau kena dengan tekak, sedap je kak :)

    ReplyDelete
  23. sedap..sedap..sedap...la kak..

    ReplyDelete
  24. seb bek g dh tak poser ari ni kak :)

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...