Tuesday, May 15, 2012

APA BEZAnya VIEWS & UNIQUES dlm NUFFNANG

salam semua

serius akk x berapa paham dlm certain2 words dlm nuffnang nie .. adakalanya akk buka malay version ekeke .. haa barulah paham sikit2 kan .. ;) soo ada sesiapa yg boleh terangakan apa perbezaan antara views dan unique nie .. haaa .. x paham lah akk nie ;)


kalau tgk kat sini unigues akk paling tinggi adalah pada 14 May .. hurmmm


27 comments:

  1. kak saya ngan penuh semangat kerajinan telah mengugel psl UV/PV. Nah khas tuk akk yg gojes :)

    Unique visitor (UV) : Setiap pelawat yang menggunakan IP address tertentu kemudian memasuki blog korang kali pertama, ia akan di kira 1 UV. Manakala untuk kali kedua dan seterusnya juga di kira 1 UV, melainkan mereka menggunakan IP address berlainan.

    Page View (PV) : Setiap pelawat yang hadir ke blog korang, ia akan dikira 1 PV manakala jika mereka klik/ refresh/loading lagi sekali ia akan dikira 2 PV dan seterusnya jika mereka melakukan perkara yang sama.

    sekian terima kasih

    APA?FASHA SANDHA HAMIL. BUNTING PELAMIN BELIAU..:)

    ReplyDelete
  2. haa akak, sy pun dh lama nak tau pasal ni...

    ReplyDelete
  3. oooo..dengan penjelasan yg el beri ni barulah saya betul2 paham..kalau tak sebelum ni saya buat paham2 sendiri jer.

    ReplyDelete
  4. lieya ni pun kak....lagi laa bute IT...mmg tak tau...nuffnang pun dah lame tak cek huhuhu...payah sbb kat line opis ni nuffnang kene blocked.....

    yg tau, duit masyukk jek wakakaakakaak

    ReplyDelete
  5. kalo yg view tu org yg sama die dtg blog kita byk kali...kalo uv tu org berlainan cz nuffnang detect by ip address...so kalo nk tau brp visitor yg dtg blog kita..kena tgk kt uniques

    ReplyDelete
  6. ooo. gtu rupanya..baru fhm bila en. El terangkan..

    ReplyDelete
  7. js pun baru tau baca entry ni...kalau idak tengok je..huhu

    ReplyDelete
  8. xtau sgt pasal nuffnang ni.. bertahun2 RM4.50 je.. hehehe.. bagi la tips sikit kak ieda.. hehe

    ReplyDelete
  9. oo baru sy pham...tq..:)

    ReplyDelete
  10. akak lg tak tau sgt pasal nuffnang ni... hehe..

    ReplyDelete
  11. blog kakcik punya UV mahupun PV hanya separuh dari yang ieda punya...

    ReplyDelete
  12. unique visitor tu penentu berapa ramai yg singgah blog kita dlm sehari...

    unique visitor saya lebih kurang akak jugak...saya punya 450++ - 550++ dlm sehari...cuma ada sesekali dia akan menghampiri 800...nak dpt 800 unique visitor dlm sehari bukan senang...ni pun bukan main azab menten berblogging...huhu...

    teruskan berblogging ye kak...

    ReplyDelete
  13. wah...banyaknya nya uv akak... munna 200 pun dah kira banyak tu

    ReplyDelete
  14. ada pembetulan sikit kan penjelasn dari el tu..
    ianya dikira 1 uv kalau datang dalam jam yang sama.tapi kalau sejam kemudian dia datang lagi itu maknanya 2 uv.

    ReplyDelete
  15. paham bila baca peneranga dari el :)

    ReplyDelete
  16. el dah tempek tue...
    sgt mudah actually
    detect from IP add

    ReplyDelete
  17. i know nothing about nuffnang because me myself never have it. hehehe

    ReplyDelete
  18. sy pun x brp tau.. baca penjelasan sis el tuh baru faham.. hehe..

    kagum tgk unique visitor blog akak.. sy punya blog yg sehari akak tu bersamaan seminggu sy.. jauh beza.. hahaha..

    ReplyDelete
  19. Hehe...akak pun tak tau ieda...tambah2 pulak blog akak ni bkn cepat mencanak pun dpt duit nuff, hehe..

    ReplyDelete
  20. bestnya tgk UV kak ieda... hebattt!!!!

    izan setuju dgn penerangan panjang lebar el tu!

    ReplyDelete
  21. ieda..acik nak cari benda alah hijau yng tulis tu pun tak tau dimana..he he..

    ReplyDelete
  22. Waaaa bestnya tgk uv klik Akak, tak terkejar saya ni hahahahha

    ReplyDelete
  23. wah..hebat jugak ni...

    lya pon xreti mde ni.. tp y lya faham..rasanya la..xtau btl k tak
    view merujuk kpd brapa kali blog kt direview.../dibuka

    uniques merujuk pd.. brape unit pc y berlainan digunakan utk buka blog kt...

    ntah btl atau ke tak..lya rasalah..

    ReplyDelete
  24. saya pun tak tahu bab2 macam nie hehehe..

    ReplyDelete
  25. kak..g tak pernah explore pun semua ni...hik3

    ReplyDelete
  26. macam tak kisah je saya pasal ni. hahaha...

    ReplyDelete
  27. Kak Nurul pun baru tahu bila baca info el tu...

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...