Friday, May 25, 2012

2 MAJLIS DALAM SATU HARI

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

salam semua

hurmm nie kisah 2 minggu lepas tau .. baru nie akk dpt post dlm blog .. duk dlm draff punye lah lama .. maklumlah .. ada je draf2 dlm tuu cuma x berupdate , haa bila ada masa barulah akk dpt post walau citer dah agak basi kan .. ekekek ye ke ?? hurmm x kesah lahh basi pun basi lahh ..

nie kisah dua majlis kawin dlm satu hari .. fuh berpeluh rasanya .. xceli sblm tuu dah ada majlis tahlil di rumah saudara mak .. so kami semua kesana dulu .. makan sikit2 aje .. tapi x jadi nak makan sikit nak2 lauk pauk lauk kampung .. hahahah kejam kan ! .. konon nak makan sikit sbb ada 2 buah rumah layie nak kena serang arituu .. apa nak buat , makan lah jugak sikit ..


ini majlis kawin adik oppismate akk .. bolehlahhh .. mereka terpaksa berpindah ke dewan kerana rumah mereka dilanda musibah , semua bangsal2 kena tiup dik angin mlm tuu .. ciannn , namun majlis berjalan lancar .. sib baikk ada dewan sek utk replace majlis mereka .. cuma x dpt sanding lah

ini pula majlis anak kepada saudara mak .. kira ayah dan mak dia nie atuk sedara akk lahh .. nie anak ke berapa akk pun x ingat .. ramai sgt sedara mara nie , kita pun mudah lupee .. nak2 akk yg memang dah ada sifat2 pelupa nie .. ekekekke , x perlah janji dpt hadiri majlis kan ;)


  zahrien yg bermacam2 sikap .. macam2 nak dia masa nie .. layan aje lah anak teruna akk seorang nie .. ;)

 
pic santai kami sebelum balik dari majlis .. sempat layie .. diambil oleh amanina 
boleh tahan anak dara akk nie .. pandai suh kami semua pos2 .. tgk lah zahrien tuu .. dia juga dengan wajah selamba nyee .. ekekek 

pic taken : by samsung galaxi 7.0


23 comments:

  1. Kesian kat pengantin 1st tu, dugaan..

    Apapun semuanya berjalan lancar alhamdulillah la ;)

    ReplyDelete
  2. Selamat Pengantin Baru buat kedua2 pengantin.. Moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. Amin..

    ReplyDelete
  3. haruss melantak la yea kak..hihi

    ReplyDelete
  4. kesian nye kat pengatin yg 1st tu...mmg dlm kngn la perkahwinan dy tu..:)

    ReplyDelete
  5. minggu depan cuti sekolah lagik lah banyak kenduri kan kak.

    ReplyDelete
  6. Kak Ieda, Zahrien muke dia cam lain dr abg n kakak dia, mase akak pregnant dia, ape yg akak amalkan? heeeeee~

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah semua dh brjln lancar kan..

    ReplyDelete
  8. start minggu ni penuh dgn undangan majlis perkahwinan sebab cuti sekolah dah bermula

    ReplyDelete
  9. akk, musim kenduri akan tiba, kn la dgn posting akk ni...hehe

    Terus rasa lapar nk kenduri...huhu

    ReplyDelete
  10. ni dan masuk cuti sekolah lagilah meriah dengan kenduri kan kak..hihi..

    ReplyDelete
  11. kesian pengantin 1st tu.. rupenye ade lg teruk dr wedding sy dulu..ermm

    ReplyDelete
  12. kesiannye pengantin yg rumah die kene tiup2 angin tuh..dugaan die kan..

    ReplyDelete
  13. kenduri kahwin sana sini.. dah musim cuti sekolah ni bertambah lg yg kahwin... skrg ni nk g kenduri kahwin kena pk byk kali.. anak yg semakin melasak.. huhuhu x larat

    ReplyDelete
  14. makan lauk kampung lagi best dari makan lauk kenduri ye kak.. hehe

    ReplyDelete
  15. slamat pengantin baru... :)

    ReplyDelete
  16. pengantin nmbr satu tu warna baju mereka tak sedondon ye kak?lelaki tu ada sikit sgt merahnya berbanding pengantin pompuan..br saya tau gaya terkini pengantin skrg.lama dah adik tak gi majlis perkahwinan tau...huhu

    ReplyDelete
  17. ni dh masuk musim cuti sekolah lagi banyak kenduri kawen kan kak..

    ReplyDelete
  18. cam dah lama rasa tak pegi majlis2 kawin camni.biasa pegi pun sbb antar kek wedding.ehehe.pengantin yg berbaju putih tu cantik.kale dia putih kan.bersih je nampak...

    ReplyDelete
  19. dah lama tak dpt jemputan menghadiri kenduri kahwin...sbb ramai kawan2...sepupu sepapat yg dh kahwin...ades...rindu plak rs nk pi kenduri ni

    ReplyDelete
  20. musem kawen dah kembali....

    ReplyDelete
  21. aritu mesti eida gantung kuali kan sbb byk kenduri..hihi

    ReplyDelete
  22. saya scroll ke bawah tetiba maisara nampak gambar zahrein..

    "ibu..siapa lelaki kacak tu?"

    aih...
    gatai sungguh la..

    ReplyDelete
  23. hahahahaha...kalo dah lauk kampung2 ni..mmg x sah x mkn byk2 hehehehe

    ReplyDelete

Komen apa sahaja , tapi janganlah sehingga menguris hati empunya blog ATAU sesiapa sahaja ye !
HAPPY BLOGGING & THANKS FOR COMMENT

Labels

Suke (845) Makan - makan (411) Renungan (388) Hiburan (288) macam - macam (283) family (274) anak-anakku (237) Dunia (219) artis (204) Wanita (195) Tentang Aku (181) Familly (138) sedih (120) Syukur (108) Tips Kesihatan (86) Kawan - Kawan (85) Blogger (65) Info (63) GA (56) Majlis Kawin (55) Holiday (51) sedap (48) Tahniah (43) Contest (41) Diet (40) anak (39) anak-anak (39) Lawak (37) putra muhd saiful zahrien (36) Herbalife (35) anak saudara (35) puasa (34) Bday (30) Raya (27) nuffnang (27) suami isteri (27) lelaki (26) blog (24) Teladan (23) Pelik (22) hari raya aidilfitri (18) Award (17) jalan-jalan (17) Kasihan (16) By Hubby (15) Rintihan (15) Petua (13) Tips (13) Tips Kekeluargaan (13) Tips kecantikan (13) nur amni adriana (13) tips anak - anak (13) Benci (12) Sakit (12) Tanggungjawab (11) putri nur fatin sabriena (11) Al-fatihah (10) ibu bapa (10) meninggal dunia (10) putri nur fatin amanina (10) Kad Ucapan (9) Kenangan (9) Segmen (9) Terharu (9) kehidupan (9) pekerjaan (9) perkahwinan (9) awana kijal terengganu (8) berpuasa (8) tragedi (8) Bangga (7) Bloglist (7) Kagum (7) amalan (7) hari raya aji (7) kasih sayang (7) Tak Maafkan (6) cantik (6) kelebihan puasa (6) remaja (6) terima kasih (6) tips ibu mengandung (6) Perayaan (5) ULANGTAHUN (5) ayah (5) beriadah (5) menang (5) pemimpin (5) ustaz azhar idrus (5) Berangan (4) Friends (4) Hadiah (4) akhir zaman (4) hari bapa (4) pelajaran (4) persoalan hati (4) sekolah (4) Hari Ibu (3) Outing (3) mandi manda (3) panduan utk anak (3) biskut raya (2) keluarga (2) motivasi diri (2) ustaz Don Daniyal (2)

HUBUNGI SAYA KERANA SAYA SUDAH BERJAYA HILANG 24KG DLM MASA 8 BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...